Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 19:30

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-1: Στις καθυστερήσεις πήραν το βαθμό οι φιλοξενούμενοι

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-1: Στις καθυστερήσεις πήραν το βαθμό οι φιλοξενούμενοι

Με γκολ που σημειώθηκαν στο τέλος κάθε ημιχρόνου Σπερχογεία και Ηρακλής Καλαμάτας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο παιχνίδι που διεξήχθη την Κυριακή στο “Πέτρος Γεωργανάς”.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην ικανοποίησε καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίες δίνουν το δικό τους αγώνα για να παραμείνουν στην Α’ τοπική. Ιδιαίτερα η γηπεδούχος ομάδα, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.
Στη διάρκεια του ματς, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ, ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά στις εστίες των Σακκά και Αλάμαρα δεν ήταν πολλές και τα δύο γκολ προήλθαν από στημένες φάσεις.
Η Σπερχογεία πήρε προβάδισμα στο 45’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ηρακλή Καραχάλιου. Ο Μαναρώλης πρόλαβε και “τσίμπησε” την μπάλα πριν τη διώξει ο Βαΐτσης, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Τσουλάκος σφύριξε αμέσως την παράβαση. Οι άνθρωποι του Ηρακλή από τον πάγκο, αλλά και την κερκίδα διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή για την απόφαση του θεωρώντας ότι δεν υπήρξε κάποια παράβαση και κακώς δόθηκε το πέναλτι.
Η απάντηση του Ηρακλή ήρθε στο 93’ όταν ο Κοσμόπουλος εκτέλεσε κόρνερ στο α’ δοκάρι και ο Μιχαλόπουλος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας έτσι το τελικό 1-1.
Πέρα από τα γκολ που πέτυχαν, οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές φάσεις στο παιχνίδι για να βάλουν και άλλα δεν τις αξιοποίησαν. Στο 27’ δυνατό σουτ του Τσάκωνα, πρόλαβε αμυντικός και απομάκρυνε την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης συμπαίκτης του προσπάθησε να σκοράρει με σουτ, όμως και πάλι αμυντικός κατάφερε να αποκρούσει διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 46’ ο Δαρσακλής έφτασε στην αντίπαλη περιοχή σούταρε, όμως πρόλαβαν οι αμυντικοί και απομάκρυναν την μπάλα. Στο 48’ ο Χριστόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 54’ ο Γιακουμής με διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αλάμαρα που περίμενε σέντρα, εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία και με τα χέρια έδιωξε την μπάλα κόρνερ.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Τσουλάκος με βοηθούς διαιτητές τους Π. Νικολόπουλο, Τσοπανάκη.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Σακκάς, Μπούνας, Σαούτης, Πιλάτης (46’ Ι. Καραχάλιος), Παναγιωτόπουλος, Τσάκωνας, Χρονόπουλος, Πανταζής (92’ Κακαλέτρης), Μαναρώλης (68’ Τσέρτος), Ηρ. Καραχάλιος, Γιακουμής.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αλάμαρας, Χαντζίου, Κοσμόπουλος, Παπαδέας, Βαΐτσης, Β. Κωνσταντόπουλος, Φυκούρας, Χριστόπουλος (60’ Ψωρομύτης), Δαρσακλής, Μιχαλόπουλος, Λύρας (60’ Αντ. Κωνσταντόπουλος).