Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 10:00

SUPER LEAGUE 2: Επιβλητικές νίκες για Καλλιθέα και Ιωνικό στην πρεμιέρα των πλέι οφ

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE 2: Επιβλητικές νίκες για Καλλιθέα και Ιωνικό στην πρεμιέρα των πλέι οφ

Με το... καλημέρα στα πλέι οφ του Β΄ ομίλου της Super League 2, η Καλλιθέα απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα για την άνοδο στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.

Εκμεταλλευόμενη τη «βαριά» ήττα των Χανίων στη Νεάπολη από τον Ιωνικό (5-1), η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη διέλυσε χθες εκτός έδρας με 4-0 την Ηλιούπολη στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος και ξέφυγε με +5 βαθμούς από τους Κρήτες και +6 από τον Ιωνικό (σ.σ. η Καλαμάτα είχε ρεπό στην πρεμιέρα), δείχνοντας από νωρίς ότι παραμένει το απόλυτο φαβορί για να επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από 18 χρόνια (το 2005/2006 ήταν η τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική).
Η «σεμνή τελετή» στην Ηλιούπολη είχε τελειώσει από το πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ευρείας νίκης τους.
Την αρχή έκανε ο Λουκίνας στο 10΄, ακολούθησε στο 16΄ ο Ντεμέτριους και στο 40΄ ο Μανθάτης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. «Το κερασάκι στην τούτα» έβαλε ο Τόρες στο 63ο λεπτό.
Να σημειωθεί ότι με τη νίκη αυτή η Καλλιθέα έκανε το 3Χ3 με την Ηλιούπολη στην τρέχουσα περίοδο, καθώς είχε επικρατήσει και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου του Β΄ ομίλου με 2-1.
Με θρίαμβο ξεκίνησε την Κυριακή και ο Ιωνικός στα πλέι οφ. Καταιγιστικοί οι Νικαιώτες, συνέτριψαν τα Χανιά με 5-1 και μπήκαν στο «κόλπο» της ανόδου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 στο ημίχρονο (7΄ Σαλαζάρ, 11΄ Σόουζα, 43΄ Οικονομίδης), έφτασαν στο 4-0 με τον Ντάουντα στο 52΄, μείωσε ο Νίλι στο 56΄ και ο Οικονομίδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 83ο λεπτό.
Στα πλέι άουτ και στο μοναδικό παιχνίδι που διεξήχθη, ο Γιούχτας έφυγε νικητής με 1-0 από την Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή με το τέρμα του Μπρους στο 30΄

ΠΛΕΙ ΟΦ - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(1η αγωνιστική)
Ιωνικός – Χανιά 5-1
Ηλιούπολη – Καλλιθέα 0-4
Ρεπό: Καλαμάτα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καλλιθέα 27
2. Χανιά 22
3. Ιωνικός 21
4. Καλαμάτα 18
-. Ηλιούπολη 18
* Το ρεπό της έχει κάνει η Καλαμάτα

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Καλαμάτα - Χανιά
Καλλιθέα - Ιωνικός
Ρεπό: Ηλιούπολη

ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(1η αγωνιστική)
Παναχαϊκή – Γιούχτας 0-1
Αιγάλεω - Παναθηναϊκός Β' αναβλήθηκε
Διαγόρας - Ολυμπιακός Β' αναβλήθηκε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Διαγόρας 14
-. Γιούχτας 14
3. Αιγάλεω 13
4. Ολυμπιακός Β’ 12
5. Παναθηναϊκός Β' 11
-. Παναχαϊκή 11
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Αιγάλεω, Παναθηναϊκός Β', Διαγόρας και Ολυμπιακός Β'.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναθηναϊκός Β' - Διαγόρας
Γιούχτας - Αιγάλεω
Ολυμπιακός Β' - Παναχαϊκή