Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 17:43

Β' ΤΟΠΙΚΗ: Η Ομόνοια 5-4 εκτός την Αναγέννηση Παραλίας!

Γράφτηκε από τον
Β' ΤΟΠΙΚΗ: Η Ομόνοια 5-4 εκτός την Αναγέννηση Παραλίας!

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοζομπόλης

Χωρίς μεγάλες αλλαγές συνεχίστηκε την Κυριακή (24/3) το πρωτάθλημα της Β' τοπικής, με την διεξαγωγή της 25ης αγωνιστικής. Για αρκετό καιρό θα μνημονεύεται η αναμέτρηση της Αναγέννηση με την πρωτοπόρο Ομόνοια που διεξήχθη στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας. Οι δύο ομάδες χάρισαν υπέροχο θέαμα στους ποδοσφαιρόφιλους με τους «κόκκινους» να είναι αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, καθώς επικράτησαν 4-5 σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια της φετινής σεζόν! Σε προσωπικό σόου του Κώστα Λυμπερόπουλου εξελίχθηκε το παιχνίδι του ΑΟ Στενωσιάς με τον Ατρόμητο Πλατύ. Ο 26χρονος επιθετικός και τα πέντε γκολ της ομάδας του (5-1) και έφτασε τα 30 στη σεζόν, όντας στην κορυφή της σχετικής λίστας, έναντι 25 του Δημήτρη Πολίτης της Ομόνοιας που ακολουθεί στην 2η θέση. Στη “μάχη” για την 3η θέση που θα χαρίσει άνοδο εφόσον ο πρωταθλητής Μεσσηνίας ανέβει στη Γ' Εθνική, ΑΟ Φοινικούντας (2-1 τον ΠΑΟ Καλού Νερού εκτός) και Μεσσηνιακός (2-0 την Θύελλα Μερόπης εντός) συνέχισαν με νίκες. Σημαντικά τρίποντα πήραν ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου (5-1 τον Νέο Άρι εντός) και η ΑΕ Λογγάς (3-0 τον ΑΟ Καλλιθέας εκτός) οι οποίοι προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό, ενώ τη νίκη με 1-0 στο γήπεδο του Κάμπου πανηγύρισε και η ουραγός ΑΕ Αβίας κόντρα στον Αστέρα Βαλύρας. Τέλος, Παναθηναϊκός Καλ. και Αστέρας Αρφαρών ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους στο “Γ. Λουκαρέας”, αλλά αρκέστηκαν στην ισοπαλία (0-0).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 4-5
Η ματσάρα της χρονιάς με
“μονομαχία” Πολίτη-Γεωργατσέλη!

Απίστευτα πράγματα έγινα στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας, όπου δύο παίκτες από κάθε ομάδα, Αναγέννηση και Ομόνοια, σημείωσαν “χατ-τρικ”, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 5-4, ενώ βρέθηκαν να χάνουν με 1-0! Ο Βασίλης Γεωργατσέλης των γηπεδούχων πέτυχε τρία γκολ, όσα και ο Δημήτρης Πολίτης, κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια στα μεσσηνιακά γήπεδα. Στο φινάλε πανηγύρισε ο δεύτερος, καθώς η ομάδα του πήρε μια ομολογουμένως... μυθική νίκη! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 6' ο Μπουντάς με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Παπαδέα πέτυχε το 1-0. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Πολίτης στο 23' εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Κοκάι σε κοντινή προβολή του Κωστόπουλου και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Στο 29' ο Τζανετάκος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκούζου και ο κ. Αράπης καταλόγισε αμέσως το πέναλτι. Ο Πολίτης ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Ομόνοια κάνοντας το 1-2. Στο 36' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Ψώνη στον Πολίτη. Ο παθών το μετέτρεψε σε γκολ (1-3), σημειώνοντας χατ-τρικ σε διάστημα μόλις 16 λεπτών! Στο 41' ο Τζανετάκος εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Αρκουμάνη ο οποίος την επέστρεψε στον “κάπτεν” της Ομόνοιας και εκείνος με δυνατό ξερό σουτ από πλάγια την έστειλε στην εσωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και στα δίχτυα για το 1-4. Θεωρώντας πως το ματς έχει κριθεί οι παίκτες του Γιώργου Γρηγορόπουλου... έσβησαν τις μηχανές, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να “ροκανίσουν” την διαφορά στο γκολ πριν το ημίχρονο! Στο 43' Παπαδέας και Σεφεράσι συνδυάστηκαν, ο τελευταίος έπαιξε κάθετα τον Γεωργατσέλη και αυτός με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Καρούμπαλη για το 2-4. Δύο λεπτά αργότερα ο Παπαδέας έκανε μια εκπληκτική ενέργεια, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Γεωργατσέλη, ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε με τη μία και έγραψε το 3-4. Στο 58' ο Μπαζάνης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, ο Κοκάι έκανε κακό υπολογισμό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 3-5. Στο 64' μετά από όμορφη κάθετη πάσα του Παπαδέα που “τρύπησε” την άμυνα της Ομόνοιας, ο Γεωργατσέλης βγήκε τετ-α-τετ με τον Καρούμπαλη τον οποίο πλάσαρε κάτω από τα πόδια σημειώνοντας το 4-5. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Στάθη Τσουλάκου με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 75' μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μπουντά, η Ομόνοια διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Πέτρος Χιώτης): Κοκάι, Σκιαδόπουλος, Καράμαλης, Ψώνης (85' Πανταζής), Τσακαλάκος, Γκούζος, Παπαδέας, Μπουντάς, Σεφεράσι, Γεωργατσέλης (72' Πατικόπουλος), Νταβέας.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Καρούμπαλης, Μαρίτσας, Γαβράς (46' Τσίγκας), Πολίτης, Μπαζάνης, Τάφα, Αρκουμάνης, Κωστόπουλος (82' Δημήτρης Τσουλάκος), Δημητρίου, Στάθης Τσουλάκος, Τζανετάκος (75' Κυριακόπουλος).

ΣΤΕΝΩΣΙΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ 5-1
Ρεσιτάλ... Λυμπερόπουλου με 5 γκολ!

Μία από τις πιο άνετες επικρατήσεις του μέσα στη σεζόν πανηγύρισε ο ΑΟ Στενωσιάς, με την ομάδα του Παναγιώτη Μπιζίμη να νικάει με 5-1 τον Ατρόμητο Πλατύ στο Σουληνάρι και να διατηρεί το +7 από την 3η θέση. Ουσιαστικά, το ματς εξελίχθηκε σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ του Κώστα Λυμπερόπουλου που πέτυχε χατ-τρικ από το πρώτο ημίχρονο και σταμάτησε στα πέντε γκολ (14', 20', 43', 62' πεν., 69'), φτάνοντας έτσι συνολικά τα 30. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το... λάθος να προηγηθούν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Τσιλίκο, αφού η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Λυμπερόπουλο, με τον 26χρονο επιθετικό να κάνει ό,τι θέλει την αντίπαλη άμυνα!
ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Παναγιώτης Μπιζίμης): Μανικάκης, Ηλίας Μπιζίμης (62' Στέλιος Καγιανάς), Αλεβίζος, Θοδωρής Ι. Χρόνης (75' Φώτης Ηλιόπουλος), Βασιλόπουλος, Φλέσσας, Θανάσης Ηλιόπουλος (46' Θανάσης Σταματελόπουλος), Θανάσης Χρόνης (70' Φλέσσας), Βαγγέλης Καλογερόπουλος (46' Θοδωρής Σταματελόπουλος), Λυμπερόπουλος, Γιάνναρης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ (Γιώργος Γαλανόπουλος): Σακκάς, Σκουφάκης (80' Πανταζέλος), Βεργής (60' Ροβολής), Λογκαράκης, Μπάλλας, Κοκκώνης, Μαργιόλης, Βαλσαμάκης, Τσιλίκος (80' Μιχάλακας), Σώκαλης, Δημέας (50' Καραμπότσος).

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 1-2
“Χρυσές” αλλαγές Συμεών και Βασίλης Σούλι

Με τρεις πολύτιμους βαθμούς στις... αποσκευές του έφυγε από την Κυπαρισσία ο ΑΟ Φοινικούντας, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΟ Καλού Νερού, με δύο από τις αλλαγές που έκανε ο Κώστας Παλαμάρας στο δεύτερο ημίχρονο να αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Οι Συμεών και Βασίλης Σούλι ήρθαν από τον πάγκο και άλλαξαν τα δεδομένα υπέρ της ομάδας τους, σκοράροντας αμφότεροι σε διάστημα λίγων λεπτών (65', 74'). Για τους γηπεδούχους ο Τσοροβάς έκανε ό,τι μπορούσε και μείωσε σε 1-2 στο 82' αλλά μέχρι εκεί. Με τη νίκη αυτή ο “Φοίνικας” διατήρησε το προβάδισμα για την κατάκτηση της 3η θέσης που μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχα, εφόσον ο πρωταθλητής Μεσσηνίας ανέβει στη Γ' Εθνική.
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ: Παλικέστι, Μουσκάι, Κατσίρος, Ανδριανόπουλος, Δριμής, Γκόγκας, Βασίλεφ, Τσέρπια, Αντωνόπουλος, Τσοροβάς, Κόλλιας (79' Κωνσταντόπουλος).
ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ: Στάθης Γάλλος, Γιάννης Κοτσίρης, Κοτσοβός, Μπαστακός, Κώστας Τσώνης, Παπαγεωργίου, Τομαράς (78' Σπηλιόπουλος), Μιχαήλ (46' Συμεών Σούλι), Παναγιώτης Τσώνης (75' Κατσούλης), Ηλίας Κοτσίρης, Γιώργος Γάλλος (53' Βασίλης Σούλι).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ 2-0
Στο κυνήγι της 3ης θέσης

Ζωντανός στην διεκδίκηση της 3ης θέσης που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στην Α' τοπική έμεινε ο Μεσσηνιακός μετά το 2-0 επί της Θύελλας Μερόπης στο “Στ. Παπαδόπουλος”. Οι Δημόπουλος (42') και Νικολακάκης (83') πέτυχαν από ένα γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, δίνοντας τη νίκη “πράσινους”. Αξίζει να αναφερθεί πως άπαντες στον Μεσσηνιακό αφιέρωσαν τη νίκη στον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Άγγελο Ζαχαριά, ο οποίος θρηνεί την απώλεια του πατέρα του.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Φραγκίσκος Κεράνης): Γιακουμής, Καραγιαννίδης, Χασανέας, Φαμπιάνο, Θεοφιλόπουλος, Νικολακάκης, Χόχωλης, Φράγκος (86' Κάτσος), Σκαφιδάς (77' Κώτσης), Μαθιός (77' Κωνσταντινίδης), Δημόπουλος (69' Τόλιας).
ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Θανόπουλος, Παναγιώτης Σουλαντίκας (79' Γκότσης), Γεωργακόπουλος, Θανάσης Ν. Ρουμελιώτης (66' Μπουρίκας), Κατσιμπάρος, Μπούζας (66' Γιώργος Νιάρχος), Δημητρόπουλος, Κανελλόπουλος (12' λ. τρ. Κλεφτόγιαννης), Ζύλφο, Τσέλιος (79' Θανάσης Δ. Ρουμελιώτης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 0-0
Ολα μηδέν στο
“Γ. Λουκαρέας”

Παναθηναϊκός Καλαμάτας και Αστέρας Αρφαρών αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στο “Γεώργιος Λουκαρέας”, αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες στη “μάχη” που δίνουν, οι μεν γηπεδούχοι για την 3η θέση, οι δε φιλοξενούμενοι για την αποφυγή του υποβιβασμού.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. (Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Λέκκας, Ριπάι (60' Σταματέλος), Κατσαβός, Αμζά, Ντάκουρης, Πετρόπουλος (75' Γιαννίκος), Θοδωρής Παπαδόπουλος, Ζόμπολας (90' Τσαούσης), Πόταρης (46' Δημήτρης Παπαδόπουλος), Ρουσέας, Σταθόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Παναγιώτης Βούτσας): Παναγιώτης Μωραγιάννης, Φέστας, Χριστόπουλος, Παντσιώτης, Καράμπελας, Περικλής Μωραγιάννης, Γιώργος Μπούρας, Γιαννακούντζος, Σακκάς (86' Τσιλίκος), Γιαννακόπουλος, Σέφα (86' Ξυνός).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ 0-3
Βαθμολογική ανάσα

Σημαντική βαθμολογική ανάσα στη “μάχη” που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πήρε η ΑΕ Λογγάς επικρατώντας με σκορ 3-0 στην έδρα του ΑΟ Καλλιθέας. Ο Δημήτρης Κορμπής πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (15', 17') και τα “περιστέρια” πήραν ισχυρό προβάδισμα, με τον Γιώργο Παναγόπουλο στο 64' να “σφραγίζει” την επικράτηση των φιλοξενούμενων.
ΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δημήτρης Μάλαμας): Αντωνόπουλος, Αθανασόπουλος, Δαρσακλής, Κιόσια (68′ Νίκος Σαρδέλης), Ζάτσα, Μεμουσάι, Κότης (71' Λέκκας), Σταματόπουλος, Ιλιάζι, Σαμπάνι, Σταύρος Σαρδέλης.
ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Ηλίας Ηλιόπουλος): Νικολόπουλος, Καψαμπέλης, Πετρόπουλος, Βάγιας, Γιώργος Παναγόπουλος, Λάζαρης, Βουτιέρος, Τραγομαλάς (71′ Κοστόφ), Σαΐπι, Κορμπής (84' Καραμπέτσος), Γιάννης Παναγόπουλος (75' Kόλα).

ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 1-0
Νίκη ελπίδας

Διατεθειμένη να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα αποφυγής του υποβιβασμού είναι η ΑΕ Αβίας. Αυτό το απέδειξε περίτρανα το απόγευμα της Κυριακής (24/3) όπου υποδέχτηκε τον Αστέρα Βαλύρας στο γήπεδο του Κάμπου, με την ομάδα του Νίκου Σαββίδη να επικρατεί με 1-0 χάρη σε γκολ του Σταθόπουλου στο 25'. Ακόμη κι αν θεωρούνται αουτσάιντερ, οι Μανιάτες θα πουλήσουν... ακριβά το τομάρι τους στις εναπομείναντες αγωνιστικές.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Νίκος Σαββίδης): Κακαλέτρης, Αλντέσκου, Γεωργίκος, Λυκουρέζος, Θ. Καρδάσης, Φωτόπουλος, Μπέχαρι, Γιαννής, Τσιλιμπέρδης, Σταθόπουλος, Πολυμενέας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Μανιάτης, Βασίλεφ (72' Κάλελης), Καστριτσέας, Πετρουλάκης, Καρμπαλιώτης, Ζέππος, Κερανούδης, Ζάγουρας, Καρύδης, Χαρμπίλας (70' Κωνσταντέλος), Χαρμπούτ.

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 5-1

Ανετη επικράτηση

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Παπαφλέσσας το ντέρμπι της “ουράς” με το Νέο Άρι, επικρατώντας με το εμφατικό 5-1 στο γήπεδο του Βλαχόπουλου. Οι παίκτες του Παναγιώτη Κάππου μπήκαν από την αρχή με το... μαχαίρι στα δόντια έχοντας ως μοναδικό τους στόχο τη νίκη. Κάτι που το κατέστησαν σαφές από νωρίς, με το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο να είναι ήδη στο 2-0 χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Σταύρου Σωτηρόπουλου (2', 10'). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 24' με τον Σταυριανέα, όμως το γκολ του Νικολακόπουλου δύο λεπτά αργότερα έδωσε εκ νέου... αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους (3-1). Στο δεύτερο ημίχρονο ακολούθησαν δύο ακόμη γκολ, ένα με πέναλτι του Κωσταράκη στο 54' (4-1) κι ένα με τον Σικαλιά στο τέταρτο λεπτών των καθυστερήσεων (5-1).
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Παναγιώτης Κάππος): Καγκαράκης, Μαθιόπουλος, Κωσταράκης, Σικαλιάς, Νικουλάε, Ομέρι (85' Σταυρόπουλος), Βλαχόπουλος, Κώστας Σωτηρόπουλος, Νικολακόπουλος (64' Γκουμάι), Σταύρος Σωτηρόπουλος, Ζόμπολος.
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ (Γιάννης Σπηλιώτης): Βασιλόπουλος, Βουρλάκος, Σταυριανέας, Γερίκης, Λιάσκος (10' λ. τρ. Κώστας Μαρκόπουλος), Σκαλιώτης, Καραπετυάν, Μέγγος (44' λ. τρ. Νιάρχος), Μανδηλάρης, Λουμάκης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(25η αγωνιστική)

Μεσσηνιακός – Θύελλα Μερόπης 2-0
Παναθηναϊκός Καλ. – Αστέρας Αρφαρών 0-0
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΟ Φοινικούνας 1-2
ΑΕ Αβίας – Αστέρας Βαλύρας 1-0
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Νέος Άρις 5-1
ΑΟ Στενωσιάς – Ατρόμητος Πλατύ 5-1
Αναγέννηση Παραλίας – Ομόνοια Καλ. 4-5
ΑΟ Καλλιθέας – ΑΕ Λογγάς 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)

1. Ομόνοια Καλ. 59-20 60
2. ΑΟ Στενωσιάς 54-20 54
3. ΑΟ Φοινικούντας 52-25 47
4. Μεσσηνιακός 52-33 41
-. Αναγέννηση Παραλίας 54-37 41
6. Παναθηναϊκός Καλ. 41-26 39
-. ΑΟ Καλλιθέας 44-38 39
8. Θύελλα Μερόπης 37-32 38
9. Αστέρας Βαλύρας 57-48 37
10. ΠΑΟ Καλού Νερού 44-43 28
-. Ατρόμητος Πλατύ 41-52 28
12. Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 32-59 24
-. Αστέρας Αρφαρών 33-45 24
14. ΑΕ Λογγάς 33-66 23
15. Νέος Άρις 37-57 16
16. ΑΕ Αβίας 18-87 14
*Ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν Ομόνοια, Νέος Άρις, Μεσσηνιακός και Παναθηναϊκός Καλαμάτας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου
Αστέρας Αρφαρών – Θύελλα Μερόπης
ΑΟ Φοινικούντας – Μεσσηνιακός
Αστέρας Βαλύρας – Παναθηναϊκός Καλ.
Ομόνοια Καλ. – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου
ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Στενωσιάς
Νέος Άρις – ΠΑΟ Καλού Νερού
Ατρόμητος Πλατύ – ΑΕ Αβίας
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΟ Καλλιθέας