Τετάρτη, 12 Νοέμβριος 2014 21:00

Τέλλος Αγρας και Καλαμάτα έπαιξαν για τον μικρό Βασίλη...

Γράφτηκε από τον

Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ του Τέλλου Αγρα και της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο των Γαργαλιάνων στην μνήμη του μικρού Βασίλη Καυκή που έχασε την μάχη με τη ζωή σε ηλικία μόλις πέντε ετών από την επάρατη νόσο.

Αθλητές, παράγοντες αλλά και φίλαθλος κόσμος με την συμμετοχή και την παρουσία τους έδειξαν ότι αθλητισμός δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός αλλά είναι  κοντά και μέσα στην κοινωνία έχει κοινωνικό πρόσωπο, μπορεί και βοηθά τον συνάνθρωπο, περνά τα μηνύματα της αλληλεγγύης και της στήριξης. Τα έσοδα από τον χθεσινό αγώνα διατέθηκαν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».
Το παιχνίδι έγινε σε ένα πολύ ζεστό και όμορφο κλίμα με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας από ένα τριαντάφυλλο στο χέρι όπως και το διαιτητικό τρίο. Μετά την παρουσίαση των ομάδων όλοι πέρασαν μπροστά από το χώρο που βρισκόταν η φωτογραφία και άφησαν ένα λουλούδι στην μνήμη του. Εκ μέρους της διοίκησης του Τέλλου Αγρα ευχαρίστησαν την ομάδα της Καλαμάτας για την τιμή όπως τονίστηκε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση τους αλλά και τον κόσμο που παραβρέθηκε στο γήπεδο. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος απένειμε και αναμνηστική πλακέτα στην Καλαμάτα την οποία εκ μέρους της διοίκησης παρέλαβε ο Κώστας Γυφτέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «ένα δυστυχές γεγονός ο χαμός ενός πολύ νέου παιδιού που αδόκητα και άδικα χάθηκε από την ζωή χωρίς καν να του δοθεί η ευκαιρία να παλέψει. Αυτό είναι μια αφορμή να ξυπνήσει τον ανθρωπισμό όλων και είναι μεγάλη τιμή και αξίζουν έπαινοι στα σωματεία του Τέλλου Άγρα και της Καλαμάτας και μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να διαβούμε».
Εκ μέρους της ΕΠΣ Μεσσηνίας ο αντιπρόεδρος Άγγελος Γεωργιόπουλος συνεχάρη τις δύο ομάδες για την πρωτοβουλία τους, τονίζοντας ότι και η ΕΠΣΜ είναι κοντά σε τέτοια γεγονότα που δείχνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του αθλητισμού.
Στην συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε το πρώτο σφύριγμα του αγώνα κάτω από θερμά χειροκροτήματα του κόσμου,
ο οποίος παρά το φόρτο εργασιών της εποχής λόγω της ελαιοσυγκομιδής έδωσε το παρόν.

Φιλική νίκη
1-0 η Καλαμάτα

Στο αγωνιστικό κομμάτι που πέρασε σε δεύτερη μοίρα  η Καλαμάτα πήρε τη νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ του Καλαντζή στο 65' με κεφαλιά.
Ο σκόρερ είχε ακόμη ένα δοκάρι, όπως δοκάρι είχε και ο Βασιλόπουλος. Ο Αγρας πάντως στάθηκε πολύ καλά και κόντραρε την μεγάλη του αντίπαλο.
Το φιλικό ματς διαιτήτευσε με επιτυχία ο Γιάννης Κουτσαναστάσης, έχοντας βοηθούς τους Αντωνόπουλο και Παναγιωτόπουλο.
Οι συνθέσεις:
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Ανδρέου, Πότσης, Κορομηλάς, Γεωργακόπουλος, Παϊκόπουλος, Τσέρτος, Τόσκα, Παπανδρεόπουλος, Τουρλίδας,
Νάκος, Κωστακιώτης.
Επαιξαν και οι Τσώλης, Αλεξόπουλος, Δημόπουλος, Γεωργόπουλος, Κολεζνιτσένκο, Μπακάκης, Καμπύλης, Μπάρο, Μπολούν.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μούζος, Σκάρος, Σκαρλάτος, Πολυχρόνης, Δημητριάδης Κουντάνης, Βασιλόπουλος, Τσάτσος, Γεωργακόπουλος, Νικολόπουλος, Κακαλης. 
Επαιξαν και οι: Καλαντζής, Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Νιφορόπουλος.