Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 20:06

Τσικλητήρας έτοιμος για... κούπα

Γράφτηκε από τον
Τσικλητήρας έτοιμος για... κούπα

"Μεθυσμένη πολιτεία" θυμίζει από το βράδυ της Τετάρτης η Πύλος, μιας και ο Τσικλητήρας κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο κύπελλο Μεσσηνίας και να αποκλείσει το φαβορί Πάμισο και μάλιστα με δύο νίκες με το ίδιο σκορ 1-0!


Μια μεγάλη επιτυχία για την Πυλιώτικη ομάδα που έπαιξε με πάθος, πλάνο και έχοντας την τύχη με το μέρος της κατόρθωσε να πετάξει εκτός θεσμού τους νησιώτες και να βρεθεί αυτή στα ημιτελικά.
Πλέον στην Πύλο κάνουν και δικαιολογημένα όνειρα για… κούπα αφού έχουν αποκλείσει δύο μεγάλες και ιστορικές ομάδες όπως τον Μεσσηνιακό και τον Πάμισο.
Πρώτα απ' όλα φυσικά βλέπουν τον ημιτελικό με την Εράνη ή το Διαβολίτσι, ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στον τελικό μετά από πέντε χρόνια. Ο Τσικλητήρας είχε παίξει τελικό κυπέλλου τη σεζόν 2009-2010 με αντίπαλο την πολυνίκη του θεσμού Εράνη, χάνοντας με 4-1. Το σκορ πάντως τότε ήταν πλασματικό μιας και μετά από μια ώρα παιχνιδιού το ματς ήταν στο 1-1.

Ζάγκος: "Βγήκε το
πλάνο μας στη Μεσσήνη"

"Σαφώς και θέλουμε να πάμε τελικό και να κατακτήσουμε το κύπελλο. Οταν έχεις αποκλείσει ομάδες όπως ο Μεσσηνιακός και ο Πάμισος, δεν μπορείς να σκέφτεσαι κάτι άλλο", τονίζει ο προπονητής Μιχάλης Ζάγκος που όντας τιμωρημένος παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα δίνοντας οδηγίες.
"Θέλαμε πολύ να συνεχίσουμε στο κύπελλο και τα καταφέραμε.
Παίξαμε με δύναμη, πείσμα, μπλοκάραμε τα ατού του Παμίσου και φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Σκοπός μας ήταν να μη δεχθούμε γκολ και να σκοράρουμε σε κάποια αντεπίθεση, κάτι που έγινε.
Αρα το πλάνο που είχαμε θέσει επιτεύχθηκε σε απόλυτο βαθμό.
Τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτούς και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Το κίνητρο σε τέτοια παιχνίδια είναι μεγάλο και δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο, σε αντίθεση με κάποια πιο εύκολα ματς που τα αντιμετωπίζουμε πιο χαλαρά και το πληρώνουμε", επισημαίνει ο φιλιατρινός προπονητής και δηλώνει για τη συνέχεια: "Η ομάδα έχει την ποιότητα για να παίξει καλό ποδόσφαιρο και είναι θέμα χρόνου να το πετύχει. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει πολύ και ψυχολογικά για το δύσκολο ματς που ακολουθεί με την Κυπαρισσία. Στόχος μας σε αυτό είναι η νίκη, γιατί το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι βαρύ".
Ο Τσικλητήρας λοιπόν με ανεβασμένο το ηθικό θα κάνει σήμερα προπόνηση με το μυαλό στην Κυπαρισσία.

Πλήγμα με Διακουμή

Το δυσάρεστο είναι πως θα χάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον αρχηγό του Φώτη Διακουμή που τιμωρήθηκε με 5 αγωνιστικές για την αποβολή του με τον Μεσσηνιακό. Ο 29χρονος επιθετικός που δεν έπαιξε φυσικά στη Μεσσήνη θα χάσει ακόμη τα παιχνίδια με Κυπαρισσία, Πάμισο, Εράνη και Εθνικό Μελιγαλά.
Στον αντίποδα επιστρέφει ο Θανάσης Δούνιας που εξέτισε την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί.
Από εκεί και πέρα νοκ άουτ παραμένει ο τραυματίας εδώ και καιρό Οθωνας Εμμανουήλ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπουντά και Χίσα.
Στο κυριακάτικο ματς με την Κυπαρισσία είναι δεδομένο πως
ο Τσικλητήρας Πύλου θα έχει πολύ κόσμο στο πλευρό του, μιας και όλοι έχουν ζεσταθεί από την επιτυχία του κυπέλλου.