Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014 11:21

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα φώτα στο ντέρμπι Πύλος - Κυπαρισσία, τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 10η αγωνιστική της Α’ τοπικής που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο. Το πιο σημαντικό ματς θα γίνει στην Πύλο, εκεί όπου ο ανεβασμένος από την πρόκριση επί του Παμίσου στο κύπελλο, Τσικλητήρας θα υποδεχθεί τη δεύτερη της βαθμολογίας Κυπαρισσία.

Ο πρωτοπόρος Πάμισος παίζει στο Ασπρόχωμα με την ομώνυμη ομάδα με σκοπό να κάνει το «10 στα 10», διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από την ήττα – αποκλεισμό στο κύπελλο. Σπουδαίο ματς θα γίνει στο Μελιγαλά με τον Εθνικό να θέλει απαραίτητα τη νίκη απέναντι στον σταθερό Απόλλωνα Καλαμάτας που θα προσπαθήσει να αποσπάσει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Ματς ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα θα διεξαχθεί στη Σπερχογεία με τους «Ταύρους» να υποδέχονται τον ανεβασμένο Μεσσηνιακό που προέρχεται από δύο σερί νίκες. Το τρίτο της βαθμολογίας Δώριο μετά την… ψυχρολουσία από την Ανδρούσα θέλει να ρεφάρει παίρνοντας το διπλό στη Λογγά επί της Κορώνης, η οποία με τη σειρά της θα ψάξει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Στα Φιλιατρά η Εράνη που δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά το πρωτάθλημα ψάχνει μια νίκη – βάλσαμο απέναντι στον Αστέρα Αρφαρών για να ανέβει βαθμολογικά. Ο Τέλλος Αγρας θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία παίρνοντας το διπλό στην Ανδρούσα, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα που δεν αποτελεί όμως αμελητέα ποσότητα. Τέλος, στο «Γ. Λουκαρέας» θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με το Διαβολίτσι, που αμφότεροι θέλουν τη νίκη για να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία. Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΕΡΑΝΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

Επιβεβλημένη είναι η επιστροφή στις νίκες για την Εράνη στον αγώνα με τον Αστέρα Αρφαρών, μιας και έχει μείνει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Οι "πράσινοι" ξέρουν πως δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες ειδικά στο γήπεδο τους και θα μπουν με επιθετικό πνεύμα από το πρώτο λεπτό. Το άσχημο είναι πως τις προηγούμενες ημέρες προέκυψε μια απώλεια στο ρόστερ της Εράνης, που έχει να κάνει με τον Στέλιο Μπεγλεκτσή. Ο υψηλόσωμος αμυντικός ειδοποίησε τους ανθρώπους της ομάδας πως θα πάει στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους, άρα δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια της χρονιάς.
Επίσης θα λείψει ο Γιάννης λόγω φόρτου εργασίας και πολύ δύσκολα θα παίξει ο Σπυρόπουλος που υπέστη διάστρεμμα στο ματς με τον Απόλλωνα. Το θετικό είναι πως ο Κόλλιας είναι πλέον έτοιμος 100% και λογικά θα ξεκινήσει στην 11αδα, κάτι πάντως που θα αποφασίσει ο προπονητής του Σταύρος Αντωνόπουλος.
Από την άλλη ο Αστέρας Αρφαρών έχει να δώσει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με την Εράνη εκτός έδρας και θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Οι "κυανόλευκοι" είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και οφείλουν σε κάθε ματς να παλεύουν για το καλύτερο δυνατό.
Ο προπονητής Στάθης Βανικιώτης εκτός από τον Σακκά που θα χάσει όλη τη χρονιά, δεν υπολογίζει στους Λυμπιώτη και Κάρτσωνα που απέχουν από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Σταθόπουλος είναι στη διάθεση του, όπως και οι Καρύδης και Ψώμαρας.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Πολύ δύσκολη αποστολή έχει σήμερα το Ασπρόχωμα που καλείται να κοιτάξει στα μάτια τον Πάμισο… Η ομάδα του Γιώργου Μηλίτση ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει και θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό, χωρίς να έχει άγχος. Ακόμη και μια καλή εμφάνιση χωρίς να έρθει το αποτέλεσμα, θα είναι κέρδος για το Ασπρόχωμα.
Ο Σταματόπουλος παραμένει νοκ άουτ, όπως και οι Καραχάλιος, Ξυδιάς και Δημητρίου.
Το θετικό είναι πως είναι πλέον έτοιμος ο Μουράτι.
Ο Πάμισος προέρχεται από την αποτυχία στο κύπελλο και τον αποκλεισμό από τον Τσικλητήρα Πύλου και θέλει να πάρει το διπλό για να φτιάξει την ψυχολογία του εν όψει της συνέχειας. Οι "πράσινοι" επικεντρώνονται πλέον αποκλειστικά στο πρωτάθλημα, με μοναδικό σκοπό το "10 στα 10". Είναι ένα ματς απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας, που όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα για να έρθει ένα ακόμη τρίποντο.
Οι Τσίκινης και Γεωργακλής δεν έχουν προβλήματα με τραυματισμούς ή τιμωρίες και μάλιστα ενδέχεται να έχουν στη διάθεση τους και τον στρατευμένο Φιλόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης θέλει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που φιλοξενεί σήμερα το Διαβολίτσι. Πρόκειται για έναν αντίπαλο που είναι στα μέτρα των "ερυθρόλευκων", οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον ρυθμό και να επιστρέψουν στις επιτυχίες.
Ο τεχνικός Γιώργος Πολυμενέας θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Αριτζή και Μπάλα που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Το σίγουρο είναι πως επιστρέφει μετά από καιρό ο Μαρούδας που αποθεραπεύτηκε, ενώ δύσκολα θα παίξει ο Παπαδέας.
Το Διαβολίτσι από την άλλη πήρε νίκη - ανάσα την προηγούμενη αγωνιστική επί του Εθνικού Μελιγαλά και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς με τον Ολυμπιακό στην Καλαμάτα.
Ο ΑΟΔ θα επιδιώξει με έξυπνη τακτική να πάει το παιχνίδι στα μέτρα του για να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης υπολογίζει και στους Μαυροειδάκο και Π. Δημητρίου, ενώ εκτός είναι οι μόνιμοι απόντες Αλεβίζος, Ζερίτης, Παπατζίκης και Παπαδέας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

"Τελικός" είναι για τον Εθνικό Μελιγαλά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης.
Οι "κυανόλευκοι" βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και πρέπει να κερδίσουν πάση θυσία για να ανέβουν κάπως στο βαθμολογικό πίνακα. Θα πρέπει πάντως να είναι βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς αν θέλουν να πάρουν αποτέλεσμα απέναντι σε μια από τις καλές ομάδες της κατηγορίας. Ο στρατευμένος Ντούζια δεν θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Καλόμαλου, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κανελλόπουλου.
Στον αντίποδα ο Απόλλωνας Καλαμάτας επέστρεψε στις νίκες με την Εράνη και θα προσπαθήσει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στη δύσκολη έδρα του Μελιγαλά. Η καλαματιανή ομάδα ξέρει ότι δεν θα έχει εύκολο έργο αφού ο Εθνικός "καίγεται" για τη νίκη, όμως θα κοιτάξει να κερδίσει τη μάχη στο χώρο του κέντρου και να εκμεταλλευτεί την παραγωγική της επιθετική γραμμή.
Το άσχημο είναι πως ο τεχνικός Γιώργος Γρηγορόπουλος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κλουβάτου που ξεκίνησε την Τρίτη τη στρατιωτική του θητεία, ενώ νοκ άουτ παραμένει ο Μάλαμας. Ο Φουρναράκος ενδέχεται να βρίσκεται στην αποστολή, ενώ η συμμετοχή του Πανταζή θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Με την ψυχολογία στα ύψη θα παραταχθεί ο Τσικλητήρας Πύλου στο ματς με την Κυπαρισσία, ένεκα της μεγάλης πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου επί του Παμίσου. Η πυλιώτικη ομάδα θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να επιστρέψει στα θετικά αποτέλεσμα και στο πρωτάθλημα, κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Τσικλητήρας πάντως στο γήπεδο του, με τον κόσμο στο πλευρό του έχει δείξει πως δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη κόντρα στην Κυπαρισσία.
Μεγάλη απώλεια για τον Μιχάλη Ζάγκο, που θα δει και πάλι το ματς από την εξέδρα μιας και είναι τιμωρημένος, είναι ο αρχηγός Φώτης Διακουμής που είναι τιμωρημένος.
Τουλάχιστον εξέτισε την ποινή του και γυρίζει ο Δούνιας.
Ο Ο. Εμμανουήλ παραμένει εκτός, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπουντά και Χίσα.
Ματς "κλειδί" για τον τίτλο θεωρεί και δικαιολογημένα αυτό με την Πύλο ο προπονητής της Κυπαρισσίας Αλέξης Μαντζούνης.
Κι αυτό γιατί αν η ομάδα καταφέρει και πάρει το διπλό, τότε θα έχει βγάλει με επιτυχία ένα αρκετά βαρύ πρόγραμμα. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να καμφθεί η αντίσταση του Τσικλητήρα, με τους "κυανόλευκους" να ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα ανεβασμένη ψυχολογικά.
Μοναδικός σκοπός του ΑΟΚ είναι το διπλό ώστε να μη μεγαλώσει κι άλλο η διαφορά με τον πρωτοπόρο Πάμισο και γι' αυτό θα παίξει με επιθετική διάθεση.
Το αρνητικό για την Κυπαρισσία είναι ότι θα αγωνιστεί χωρίς τον Μαργαρώνη που έχει υποστεί μερική ρήξη χιαστού.
Επίσης ο Γ. Παναγόπουλος θα είναι στην αποστολή αν και ανέτοιμος, ενώ άγνωστο είναι αν θα δώσει το "παρών" ο στρατευμένος Κυριακούλης.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Από τη δεύτερη αγωνιστική αγνοεί τη νίκη η Σπερχογεία με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει να ξεφύγει από το μέσο του βαθμολογικού πίνακα. Οι "Ταύροι" θέλουν να πάρουν την πρώτη νίκη στο γήπεδο τους απέναντι στον Μεσσηνιακό, που έρχεται πάντως ανεβασμένος ψυχολογικά. Οι παίκτες του Τάσου Χατζηαγγελή έχουν καταλάβει την σπουδαιότητα της αναμέτρησης και σκοπεύουν να παίξουν με πάθος από το πρώτο λεπτό.
Σε αυτό το παιχνίδι έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Κουρέας, που εξέτισε την ποινή του, αλλά και οι Χριστόπουλος, Μούστος, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, καθώς επίσης  οι Γιώργος και Ευθύμης Δωδέκατος. Αντίθετα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα απουσιάσει ο Πασχάλης Παντσιώτης.
Από την άλλη ο Μεσσηνιακός πηγαίνει με… φόρα στη Σπερχογεία εξαιτίας των δύο συνεχόμενων νικών που τον έχουν φέρει στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Οι "πράσινοι" εκτός έδρας τα πηγαίνουν καλύτερα και θα προσπαθήσουν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία.
Σίγουρα όμως χρειάζεται προσοχή γιατί η Σπερχογεία στην έδρα της είναι πάντα επικίνδυνη.
Στα αγωνιστικά ο Αρβανίτης έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και θα αποφασίσει τελευταία στιγμή ο Ελβιο Μάνα αν θα τον χρησιμοποιήσει, ενώ θα απουσιάσει ο Μπιζίμης που ξεκίνησε τη Δευτέρα την στρατιωτική του θητεία.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Να πάρει τη δεύτερη νίκη στην έδρα της θέλει η Ανδρούσα απέναντι στον Τέλλο Αγρα, για να αποσπαστεί ακόμη περισσότερο από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Η ομάδα του Κώστα Καρλαύτη προέρχεται από το μεγάλο διπλό στο Δώριο και με όπλο την έδρα της θα κοιτάξει να πάρει τα ηνία του αγώνα από την αρχή. Σίγουρα ο αγώνας έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας αφού ο Αγρας είναι μία ποιοτική ομάδα, όμως στην Ανδρούσα έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους και πιστεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Εκτός από τους μόνιμους απόντες Καντζιλιέρη, Κοντόπουλο και Κολυβάρη, δύσκολα θα παίξουν και οι Μαραγκούλιας και Γάλλος που χτύπησαν στο ματς με το Δώριο.
Από την άλλη ο Τέλλος Αγρας βρίσκεται σε ανοδική πορεία κάτι που φάνηκε
και από την εξαιρετική του εμφάνιση στο φιλικό με την "Μαύρη Θύελλα".
Οι "ερυθρόλευκοι" θα ψάξουν την εκτός έδρας νίκη που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά, παίζοντας με συγκέντρωση και σοβαρότητα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.
Ο Αντώνης Μαυρέας πιστεύει πως η ομάδα του θα γίνεται καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι, όμως χρειάζεται άμεσα βαθμούς για να ανέβει σκαλοπάτια στο βαθμολογικό πίνακα.
Εκτός από τον Μπιτσικώκο που αποτελεί παρελθόν από τον Αγρα και τον Δημητρόπουλο που δεν συμμετέχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Παϊκόπουλου, Μπερερή
και Ανδρέου που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΔΩΡΙΟ

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα που θα τον ανεβάσει στους
7 βαθμούς θα ψάξει ο Ακρίτας Κορώνης απέναντι στο Δώριο.
Η νεοφώτιστη ομάδα με τις τέσσερις ισοπαλίες που έχει μέχρι τώρα βρίσκεται στην τελευταία θέση και χρειάζεται ένα τρίποντο για να πάρει τα πάνω της.
Μάλιστα θα παραταχθεί με τον Νίκο Σταμάτη στον πάγκο της που πήρε τη θέση του Δημήτρη Κουτσουμπού, ο οποίος θα συνεχίσει μόνο ως παίκτης.
Σε αυτό το ματς ο Ακρίτας θα παρουσιαστεί με δύο σημαντικές απουσίες, αυτές του Α. Καπινιάρη (θλάση στο δικέφαλο)
και Χ. Μαθιόπουλου (ρήξη συνδέσμου).
Ακόμη θα λείψει ο Μπλάνας που είναι τιμωρημένος από τη διοίκηση.
Στον αντίποδα το Δώριο θέλει να αποδείξει πως η εντός έδρας ήττα από την Ανδρούσα ήταν μία κακή παρένθεση και θα παίξει επιθετικά με σκοπό το διπλό κόντρα στην Κορώνη.
Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου γνωρίζει πως αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει την αντίπαλη ομάδα.
Το ευχάριστο είναι πως εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Αργύρης Νικητόπουλος. Παραμένουν εκτός οι τραυματίες Κουλουράς και Βασιλόπουλος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Εράνη - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος
Ασπρόχωμα - Πάμισος
Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Διαβολίτσι
Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Μπλάνας, Τσίρμπας, Ι. Γιαννέτσος

Κυριακή

Εθνικός Μελιγαλά - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Λάμιας, Τσοπανάκης, Τσίρμπας
Τσικλητήρας Πύλου - Κυπαρισσία
Γήπεδο Πύλου, 3 μ.μ.
Νίκας, Βρυώνης, Παλλαδινός
Σπερχογεία - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Σπερχογείας "Π. Γεωργανάς", 3 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Ξηρόκωστας, Ρέκκας
Ανδρούσα - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Κυριακόπουλος, Καρβούνης
Ακρίτας Κορώνης - Δώριο
Γήπεδο Λογγάς, 3 μ.μ.
Σερεμέτης, Ι. Γιαννέτσος, Ταβουλαρέας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 9 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    24-2    27
2. Κυπαρισσία    18-3    23
3. Δώριο    21-11    19
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    20-11    19
5. Τσικλητήρας Πύλου    14-13    16
6. Μεσσηνιακός    8-7    12
7. Σπερχογεία    12-13    11
-. Τέλλος Αγρας    9-8    11
9. Ολυμπιακός Καλαμάτας    7-15    10
-. Ανδρούσα    6-12    10
11. Διαβολίτσι    10-16    9
12. Αστέρας Αρφαρών    11-20    8
13. Εράνη    6-8    7
-. Ασπρόχωμα    6-18    7
15. Εθνικός Μελιγαλά    10-13    6
16. Ακρίτας Κορώνης    6-18    4 
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).