Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014 14:17

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Για νέο διπλό αύριο με Αχαϊκή

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Για νέο διπλό αύριο με Αχαϊκή

Το τέταρτο φετινό εκτός έδρας ματς με αντίπαλο την Αχαϊκή (3 μ.μ.) θα δώσει αύριο η Καλαμάτα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής στη Γ' εθνική.

Η "Μαύρη Θύελλα" μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία στις τρεις προηγούμενες εξόδους. Στις 21 Σεπτεμβρίου επικράτησε στα Μέγαρα με 2-1 του τοπικού Βύζαντα. Στις 19 Οκτωβρίου έμεινε στο 0-0 με τον Ερμή Κιβερίου και την περασμένη Κυριακή πέρασε νικηφόρα από τη Βάρδα (1-0). Μια επιτυχία που την έφερε σε απόσταση βολής από την κορυφή του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής.
Η Μεσσηνιακή ομάδα θα αγωνιστεί για δεύτερη Κυριακή μακριά από το γήπεδό της και ο στόχος δεν είναι άλλος από τους τρεις βαθμούς. Κάτι που θα δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση πριν από το ντέρμπι με τον Παναργειακό. Η ομάδα του Αργους φιγουράρει στην πρώτη θέση, μαζί με τη Δόξα Νέας Μανωλάδας και αύριο παίζει εντός έδρας κόντρα στη Βάρδα. Στο γήπεδό της θα παίξει και η Δόξα με αντίπαλο τον Ερμή Κιβερίου. Με διπλό η Καλαμάτα θα διατηρήσει τουλάχιστον τη διαφορά των τριών βαθμών από την κορυφή και την επόμενη Κυριακή θα έχει την ευκαιρία με νίκη να πιάσει τον Παναργειακό στη βαθμολογία.
Αυτό που προέχει βέβαια είναι το παιχνίδι με την Αχαϊκή, διότι οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν μόνο μια νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα αγνοούν την ήττα στην Κάτω Αχαγιά. Μετρούν μια νίκη, δύο ισοπαλίες και έχουν σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια.

Με την ίδια συνταγή

Η Καλαμάτα θα αναχωρήσει την Κυριακή το μεσημέρι για την Αχαϊα με καλή ψυχολογία έπειτα από το διπλό στη Βάρδα. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με χαλάρωμα και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή. Οι τραυματίες Χαρίτος, Τριάντος δύσκολα θα δώσουν το παρών, όπως επίσης και ο Αργυρόπουλος που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Aκόμα από χθες προστέθηκε ένα ακόμα όνομα στο ιατρικό δελτίο. Ο Τάσος Γεωργακόπουλος υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο 4ο μετακάρπιο του δεξιού χεριού στο οποίο μάλιστα τοποθετήθηκε νάρθηκας. Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο γήπεδο Ασπροχώματος και στην μεγαλύτερη διάρκεια το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλό. Απουσίασαν οι τραυματίες Χαρίτος, Τριάντος αλλά και ο Βασιλόπουλος ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην μέση. Αντίθετα, στο διπλό συμμετείχε ο Ζάρκος που επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες.
Ο Νίκος Κουρμπανάς θα δώσει μάλλον φανέλα βασικού στους 11 που ξεκίνησαν και την περασμένη Κυριακή στην Ηλεία. 
Με άλλα λόγια η πιθανή 11άδα είναι: Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Τσάτσος, Ηλιόπουλος  Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας, Σκάρος , Καλαντζής, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.
Να σημειωθεί ότι τον αγώνα με την Αχαϊκή θα διαιτητεύσει ο Γκοβέσης, με βοηθούς τους Δημογέροντα και Τριανταφύλλου, όλοι από την Αρκαδία.

Τι ισχύει για υποβιβασμό


Το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα έκλεισε στο ΔΣ της ΕΠΟ.
Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε πως τελικά θα υποβιβαστούν συνολικά 19 ομάδες στα τοπικά στο τέλος της σεζόν.
Αυτό σημαίνει πως από τους ομίλους 1, 2 και 3 υποβιβάζονται οι τελευταίες 5 ομάδες, ενώ από τον 4ο, που έχει λιγότερες, υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες. Η Καλαμάτα μετέχει ως γνωστόν στον 3ο όμιλο
Αναλυτικά:
1ος όμιλος: υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 12η θέση
2ος όμιλος: υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 12η θέση
3ος όμιλος: υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 11η θέση
4ος όμιλος: υποβιβάζονται οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 11η θέση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ