Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 15:42

Ολυμπιακός-Μίλαν: Με ένα όνειρο τρελό στον τελικό του Youth League

Γράφτηκε από τον

Η θαυματουργή Κ19 του Ολυμπιακού κοντράρεται με την αντίστοιχη της Μίλαν στον τελικό του Youth League, με τα «μωρά» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να ονειρεύονται το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Με ένα όνειρο τρελό… Η θαυματουργή Κ19 του Ολυμπιακού κοντράρεται με την αντίστοιχη της Μίλαν στον τελικό του Youth League (19:00, Cosmote Sports), με τα «μωρά» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να ονειρεύονται πως θα σηκώσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο στη Νιόν.
Οι δύο ομάδες έχουν ήδη γράψει ξεχωριστή ιστορία. Διότι αμφότεροι φτάνουν για παρθενική φορά στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ ποτέ άλλοτε ομάδα από την Ελλάδα και την Ιταλία δεν έχει φτάσει να διεκδικήσει το τρόπαιο.
Ο Ολυμπιακός τώρα πραγματοποιεί μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία από το ξεκίνημα της σεζόν. Πρώτο εμπόδιο ήταν η Λέτσε, με την περσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας να μην στέκεται εμπόδια στα «ερυθρόλευκα μωρά». Στον επόμενο γύρο ήταν η σειρά της Καμπάλα να… υποταχθεί και μετά ξεκίνησαν τα νοκ-άουτ παιχνίδια, αφού μέχρι τότε ήταν διπλά και οι Πειραιώτες είχαν μετρήσει 4/4 νίκες με 13-2 τέρματα.
Επόμενα θύματα των «ερυθρόλευκων» η πρωτοπόρος της Serie A Primavera, Ίντερ, και στα… καπάκια η Λανς. Αμφότερες, αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό στα πέναλτι, ενώ στους «8» ήταν η σειρά της Μπάγερν να… προσκυνήσει μέσα στο Μόναχο (1-3). Και έφτασε ο ημιτελικός με την ισχυρή Ναντ, ο οποίος έληξε χωρίς σκορ, αλλά και πάλι στη ρώσικη ρουλέτα τα παλικάρια με τον έφηβο στο στήθος κατάφεραν να περάσουν στον μεγάλο τελικό.

Η Μίλαν κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλό της, μετρώντας 4 νίκες και 2 ήττες, ούσα στον όμιλο με Νιούκαστλ, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν. Και στη συνέχεια, στα νοκ-άουτ παιχνίδια αποδείχτηκε ιδιαίτερα σκληρό καρύδι, πετώντας εκτός τρεις ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι.
Πρώτο θύμα η Μπράγκα, αφού μετά το 2-2 του 90λεπτου, οι «ροσονέρι» επικράτησαν 4-2 στα πέναλτι και πήγαν στα προημιτελικά. Εκεί, το σύνολο του Αμπάτε ήρθε ισόπαλο με σκορ 1-1 με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτή τη φορά επικράτησε στα πέναλτι με 4-3. Και στον ημιτελικό κόντρα στην Πόρτο, είδε τους Πορτογάλους να κάνουν την ανατροπή αλλά βρήκαν γκολ στις καθυστερήσεις και λύγισαν τους «δράκους» με 4-3 ξανά στη ρώσικη ρουλέτα, δείχνοντας πως μόνο τυχαία δεν είναι τα επιτεύγματά τους.

Πηγή: www.sport-fm.gr