Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 19:29

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-2: Αντίο με ψηλά το κεφάλι

Γράφτηκε από τον

Με... ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε την Α' τοπική μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Εθνικός Μελιγαλά, που επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Ηρακλή Καλαμάτας στο “Παναγιώτης Μπαχράμης”.

Παρότι αδιάφορο βαθμολογικά ήταν ένα ματς για γερά νεύρα και πολύ ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ενώ δεν έλειψαν τα δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25', όταν ο Λύρας έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον Μιχαλόπουλο, ο οποίος με όμορφο πλασέ σχεδόν από την γραμμή της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Δημητρέλη, γράφοντας το 1-0. Μόλις μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο Τόσκα πίσω από τον χώρο του κέντρου είδε την κίνηση του Αντώνακα στην πλάτη της άμυνας και του έκανε την σαραντάρα μπαλιά, με τον Αρκά μεσοαμυντικό να... ζωγραφίζει με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Αλάμαρα! Η ολική ανατροπή ήρθε στο 40', όταν ο Τόσκα εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Αλάμαρας δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Ιατρόπουλος που καιροφυλακτούσε πρόλαβε τους αμυντικούς και με προβολή έκανε το 1-2, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ηρακλής τερμάτισε στην ?η θέση έχοντας συγκεντρώσει 22 βαθμούς, ενώ ο ουραγός Εθνικός Μελιγαλά με 13 βαθμούς υποβιβάστηκε και τυπικά.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Άρης Γαλανόπουλος): Αλάμαρας, Χατζίου, Κοσμόπουλος, Αντώνης Κωνσταντόπουλος, Βλαχάκης, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, Τζάννες (46' Ψωρομύτης), Χριστόπουλος (46' Παπαδέας), Δαρσακλής (40' Φυκούρας), Μιχαλόπουλος, Λύρας (46' Βαΐτσης).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Σωτήρης Μπουραντώνης): Δημητρέλης, Παναγιωτόπουλος, Γεωργόπουλος, Διακουμάκος (61' Πρεκεζές), Αθανασιάδης, Σπανός, Λάσκαρης (81' Ρούσεφ), Αντώνακας, Ιατρόπουλος, Τόσκα (61' Ξυδιάς), Βουρνάς (61' Παπαργυρίου).