Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 15:52

Σήκωσε την κούπα η Ομόνοια

Γράφτηκε από τον

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοζομπόλης

Μετά από ένα... διάλειμμα ενός έτους, η Ομόνοια επέστρεψε εκεί όπου ανήκει. Στην "ελίτ" του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου! Το Σάββατο (27/4) ήταν ημέρα χαράς και επιβράβευσης για τους κόπους όλης της χρονιάς, καθώς πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα της σεζόν απέναντι στον Αστέρα Βαλύρας (2-2), πραγματοποιήθηκε η απονομή του τροπαίου και των μεταλλίων στους πρωταθλητές της Β' τοπικής. Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση του καλαματιανού συλλόγου ύψωσαν στον ουρανό του "Γ. Λουκαρέας" την... κούπα του πρωταθλητή, με τα συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης και περηφάνειας να γεμίζουν τα πρόσωπά τους. Από τα μεγάφωνα ακουγόταν ο ύμνος της ομάδας, ενώ τα καπνογόνα έκαναν την εμφάνισή τους.
Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους πρωταθλητές της Β' τοπικής για την επιτυχία τους, ενώ δεσμεύτηκε δημόσια να τηρήσει τις υποσχέσεις του για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, αλλά και της γενικότερης βελτίωσης των εγκαταστάσεων στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας". Το παρών έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Βασίλης Σπηλιώτης, o αντιπρόεδρος, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ο ταμίας και πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας, Γιάννης Μανωλόπουλος το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΜ, Πέτρος Αλάμαρας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, Άγγελος Σκαφιδάς, ο πρώην διεθνής βοηθός διαιτητής και νυν πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, Ηλίας Αλεξέας, ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Θεόδωρος Τζανετάκος και ο Πάντος Τζανετάκος που προσφέρει ποικιλοτρόπως, η "ψυχή" της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, παλαίμαχοι αθλητές του συλλόγου, οι οικογένειες των πρωταγωνιστών της φετινής επιτυχίας και αρκετοί φίλοι της ομάδας.
Την απονομή των μεταλλίων στους πρωταθλητές έκαναν οι Θανάσης Βασιλόπουλος και Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ενώ ο Βασίλης Σπηλιώτης παρέδωσε την κούπα στους αρχηγούς της ομάδας, Πάντο Τζανετάκο, Βόλφι Τάφα, Κώστα Κοστρίβα και Γιάννη Κωστόπουλο. Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες του Αστέρα Βαλύρας απέδωσαν τιμές στους πρωταθλητές, κάνοντας το γνωστό "πασίγιο", το τελετουργικό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ισπανικά γήπεδα, όπου η μια ομάδα σχηματίζει διάδρομο και χειροκροτεί την άλλη κατά την είσοδο της.

Της... χάλασε την φιέστα

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, που πέρασε σε δεύτερη μοίρα όπως αναμενόταν, ο Αστέρα Βαλύρας "χάλασε" κάπως την φιέστα της Ομόνοιας, καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο, έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος και έφυγε με την ισοπαλία από την Καλαμάτα. Μάλιστα, οι "κιτρινόμαυροι" λίγο έλειψε να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη... ζημιά, αφού μετά το γκολ της ισοφάρισης είχαν και δοκάρι! Έστω και με περιπετειώδη τρόπο η Ομόνοια ολοκλήρωσε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, διατηρώντας το αήττητο μετά από 30 παιχνίδια (20 νίκες, 10 ισοπαλίες).

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Πολίτης αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο μια κάθετη μπαλιά του Τζανετάκου και με ιδανικό τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0), φτάνοντας τα 32 γκολ τη φετινή σεζόν, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Τσουλάκος με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον Ματθαίο-Λίβα (2-0). Στο 51' ο Χαρμπούτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ αιφνιδίασε τον Τομάζο, μειώνοντας σε 2-1 για τον Αστέρα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι "χτύπησαν" και πάλι, όταν ο Κουρούσιας έκανε το κατάλληλο γύρισμα από τα αριστερά και ο Βασίλεφ με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-2. Στο 64' ο Μέτσο σούταρε από πλάγια θέση σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι, με την μπάλα στην συνέχεια να χτυπά πάνω στον ήδη πεσμένο Τομάζο και να καταλήγει κόρνερ.

Γιόρτασαν με μπάρμπεκιου

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ακολούθησε το... καθιερωμένο μπάρμπεκιου που είχε οργανωθεί από την διοίκηση της Ομόνοιας για το κλείσιμο της σεζόν. Η παγωμένη μπύρα έρεε άφθονη, ενώ δεν έλειψαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες. Το γλέντι συνεχίστηκε σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της πόλης, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Καρούμπαλης (46' Τομάζος), Γαβράς, Πολίτης (86' λ. τρ. Ασημακόπουλος), Κωστόπουλος (76' λ. τρ. Μάλαμας), Τζανετάκος (46΄Κωσταρίδης), Τάφα, Κυριακόπουλος (31΄λ. τρ. Ντουράι), Μπαζάνης, Δ. Τσουλάκος (46' Κοστρίβας), Στ. Τσουλάκος, Μαρίτσας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Ματθαίος-Λίβας, Χαρμπίλας (83' Καπότης), Κάλελης, Καρμπαλιώτης, Πετρουλάκης, Ζέππος, Βασίλεφ, Κουρούσιας (73' Μπουρίκας), Χαρμπούτ, Κερανούδης, Μέτσο.

Συγχαρητήρια και δεσμεύσεις από Βασιλόπουλο

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στην διοίκηση, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί κανείς να πετύχει τίποτα, όση διάθεση και να υπάρχει. Αν οι ίδιοι οι αθλητές δεν προσπαθήσουν, δεν θα έρθει το αποτέλεσμα. Δεν γνώριζα ό,τι η Ομόνοια ήταν στην Β' τοπική, γιατί από μικρό παιδί την θυμόμουν στην Α' κατηγορία. Είναι ένα ιστορικό σωματείο και όλοι γνωρίζουμε το τι έχει προσφέρει στην περιοχή μας και κοινωνικά και αθλητικά. Πόσους ποδοσφαιριστές έχει αναδείξει και πόσο έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής μας. Σήμερα πληροφορήθηκα ό,τι για διαδικαστικούς λόγους είχε βρεθεί στην Β' τοπική. Οπότε συγχαρητήρια που είστε πρωταθλητές και ανεβαίνετε εκεί όπου ακριβώς σας αξίζει. Από την μεριά μου δεσμεύομαι, όπως είχα πει άλλωστε και την ημέρα που παραχωρήσαμε τον απινιδωτή, ό,τι πρέπει να κάνουμε πράγματα στο συγκεκριμένο γήπεδο. Εδώ που τόσα παιδιά έρχονται και αθλούνται καθημερινά, ώστε να μην έχουμε ατυχήματα πάνω απ' όλα. Για αυτό λοιπόν σας περιμένω στο γραφείο μου να μιλήσουμε και να δούμε πως θα κινηθούμε έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να έχουμε βελτιώσει τις εγκαταστάσεις και να έχει αλλαχθεί ο χλοοτάπητας. Καλή δύναμη, υγεία και συγχαρητήρια στις οικογένειες γιατί αν αυτές δεν στηρίζουν, κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος και να έχει διάθεση να παίζει μπάλα. Χρόνια πολλά για τις Άγιες ημέρες που έρχονται, καλή Ανάσταση.

Σπηλιώτης: "Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη"

Από την μεριά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης ανέφερε: "Συγχαρητήρια στην διοίκηση που απαρτίζεται από εξαιρετικούς ανθρώπους από τον πρόεδρο μέχρι τα μέλη του Δ.Σ. που είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές για την άνοδο στην Α' τοπική. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος και ήταν γνωστό, η Ομόνοια αγωνιζόταν στην Β' κατηγορία για διαδικαστικούς λόγους. Το σύντομο πέρασμα της από αυτή την κατηγορία αποτυπώνεται με μια μόνο φράση: "ήταν δίκαιο και έγινε πράξη." Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ιστορική αυτή ομάδα να επιστρέψει στην Α' τοπική, να είναι στην μεγαλύτερη κατηγορία του Νομού, γιατί πραγματικά εκεί της αξίζει. Να είστε πάντα γεροί και δυνατοί και καλή Ανάσταση σε όλους".