Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 16:20

ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 4-0: Εφιαλτική πρεμιέρα στο Γύθειο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με το… αριστερό μπήκε στα μπαράζ ανόδου ο Μιλτιάδης που ηττήθηκε με 4-0 χθες στο Γύθειο από τον πρωταθλητή Λακωνίας Πανγυθεατικό.

Η ομάδα του Πύργου πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του ματς και έχασε απόλυτα δίκαια από τους γηπεδούχους που έπαιξαν πιο ψυχωμένα και με κορυφαίους τους Σαμπατάκο, Γουόρντεν και Παπασπυριδάκο έφτασαν σε ένα πολύτιμο τρίποντο.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν… εφιαλτικό για τους πρωταθλητές Μεσσηνίας που μπήκαν πολύ νωθρά και νωχελικά στο ματς και το πλήρωσαν από τον Πανγυθεατικό που με τη δύναμη της έδρας και πλάνο στο παιχνίδι του, προηγήθηκε με 3-0 και “καθάρισε” τη νίκη.
Στο δεύτερο μέρος η απάντηση του Μιλτιάδη ήταν αναιμική, δεν δημιούργησε προϋποθέσεις για να αντιδράσει και έχασε με κάτω τα χέρια από την ομάδα της Λακωνίας που έδειξε με το… καλημέρα πως θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις μια από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στη νέα Γ’ εθνική κατηγορία.

Πως έπαιξε

Ο Μιλτιάδης παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 και τον Κωνσταντακόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Γ. Τσόπελας, Καντούτσης, Μπουτσικάκης και Γεωργιόπουλος. Στον άξονα αμυντικό χαφ ήταν ο Σταθόπουλος και πιο μπροστά του οι Πολίμος και Κατσιώλης. Δεξί εξτρέμ ο Σαραντόπουλος, αριστερό ο Μπάρκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασόπουλος.

Μπήκαν δυνατά οι γηπεδούχοι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις τόσο από τον άξονα όσο και από τις πτέρυγες. Στο 7’ ο Γουόρντεν από μέσα αριστερά έπιασε το σουτ, με τον Κωνσταντακόπουλο να διώχνει σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Σαμπατάκος έδωσε στον Κουρτέση που πλάσαρε λίγο άουτ μέσα από την περιοχή.
Η υπεροχή του Πανγυθεατικού συνεχιζόταν και στο 12’ είχαμε νέα κλασική ευκαιρία… Ο Σαμπατάκος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο προωθημένος Κωστάκος πήρε την καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κωνσταντακόπουλος απομάκρυνε προ του Γουόρντεν.

Ανοιξε το σκορ ο
Γουόρντεν στο 20’

Τελικά το γκολ που δικαιούταν η ομάδα του Γυθείου ήρθε με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών… Ο Σαμπατάκος έπιασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση με τον Κωνσταντακόπουλο να αποκρούει ασταθώς και τον αμαρκάριστο Γουόρντεν από κοντά με σουτ να γράφει το 1-0.

Και δεύτερο γκολ στο 25’

Ο Μιλτιάδης που είχε μπει πολύ νωχελικά στο ματς, δέχθηκε και δεύτερο χτύπημα στο 25’ όταν ο Σαμπατάκος έβγαλε τη σέντρα, με τους Γεωργιόπουλο και Παπασπυριδάκο να διεκδικούν την μπάλα και τον ακραίο επιθετικό της ομάδας του Γυθείου να την στέλνει με κεφαλιά στα δίχτυα για το 2-0, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους από πολύ νωρίς.

Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου φανερά επηρεασμένη από τα δύο γκολ, αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή, με τον αέρα να είναι υπέρ του Πανγυθεατικού στο πρώτο μέρος.
Στο ημίωρο οι Σαραντόπουλος, Μπάρκας άλλαξαν πτέρυγες με τον πρώτο να πηγαίνει αριστερά και τον Μπάρκα δεξιά, χωρίς να αλλάξει όμως η εικόνα της ομάδας του Πύργου.
Στο 35’ ο Μπουτσικάκης ολιγώρησε και έχασε την μπάλα από τον Γουόρντεν που βρέθηκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Κωνσταντακόπουλο που κράτησε το 2-0.

3-0 στο 44’ με Κουρτέση

Το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα ακόμη γκολ στο 44’…
Ο Σαμπατάκος εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, η άμυνα του Μιλτιάδη “κοιμήθηκε” και ο προωθημένος Κουρτέσης από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ έστειλε από κοντά με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, για το 3-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Δεν έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γιώργος Καλόμαλος πέρασε στο ματς τον Δημητρίου αντί του Κατσιώλη, με τον Μιλτιάδη να παίρνει μέτρα στο
γήπεδο.
Η πρώτη καλή στιγμή των μελανόλευκων στο ματς ήταν στο 54’ με τον Δημητρίου να σουτάρει ψηλά άουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου είχε τον έλεγχο, αλλά δίχως ουσία και χωρίς να απειλεί επί της ουσίας την άμυνα της ομάδας του Γυθείου.

Ο Πανγυθεατικός έδωσε χώρο στον Μιλτιάδη και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα με τους Σαμπατάκο, Γουόρντεν και Παπασπυριδάκο.
Στο 73’ έγινε η σέντρα από τον Γ. Τσόπελα, υπήρξε αδράνεια στην άμυνα και από κοντά δεν μπόρεσαν να πλασάρουν οι Αθανασόπουλος και Πολίμος, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν.
Στο 75’ ο Σαμπατάκος εκτέλεσε το φάουλ και ο Παπασπυριδάκος πήρε την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.

Με πέναλτι του Κουρτέση το 4-0 στο 82’

Στο 82’ ο Παπασπυριδάκος έφυγε από δεξιά ύστερα από αμυντικό λάθος, ο Κωνσταντακόπουλος βγήκε και τον ανέτρεψε, με τον κ. Τριανταφύλλου
να δίνει το πέναλτι. Από τα 11 βήματα ο Κουρτέσης ήταν εύστοχος και έγραψε το 4-0, που ήταν και το τελικό σκορ.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τριανταφύλλου (Αργολίδας), με βοηθούς τους Μακρή και Θεοδωρόπουλο από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γ. Τσόπελας, Κουρτέσης, Πολίμος, Γιαννόπουλος, Καντούτσης και Κωνσταντακόπουλος.
ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ (Σταύρος Μανιάτης): Καβαλιώτης, Πετρόπουλος, Κουρτέσης (86’ Κακούρος), Κωστάκος, Αναστασάκος, Μανωλάκος (86’ Κουτσιουμάρης), Σαμπατάκος (84’ Καρνιάτης), Γουόρντεν (77’ Δασκαλάκης), Τσάρρι, Παπασπυριάκος (86’ Μανιάτης), Γιαννόπουλος.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (Γιώργος Καλόμαλος): Κωνσταντακόπουλος, Γ. Τσόπελας, Γεωργιόπουλος, Καντούτσης (85’ Τάρλεφ), Σταθόπουλος, Κατσιώλης (46’ Δημητρίου), Πολίμος (81’ Αν. Τσόπελας), Αθανασόπουλος, Μπάρκας, Σαραντόπουλος (71’ Μπολούν), Μπουτσικάκης.

Δυναμικό “παρών” από
τον κόσμο του Μιλτιάδη

Στο Γύθειο βρέθηκαν χθες και αρκετοί φίλοι του Μιλτιάδη που έφυγαν πικραμένοι από το γήπεδο. Περίπου 150 φίλαθλοι από τον Πύργο και γενικότερα την Τριφυλία έδωσαν το “παρών” στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου και παρά την πίκρα τους, χειροκρότησαν στο φινάλε τους παίκτες του Μιλτιάδη, δίνοντας τους κουράγιο για τη συνέχεια.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ
5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(1η αγωνιστική)
Παναρκαδικός – Παλληξουριακός 1-1
Θύελλα Αμπελοκήπων – Ατρόμητος Πατρών 2-0
Πανγυθεατικός – Μιλτιάδης 4-0
Ρεπό: Ξενοφών Κρεστένων

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(1-2 Μαϊου)
Παλληξουριακός - Πανγυθεατικός
Ατρόμητος Πατρών - Παναρκαδικός
Ξενοφών Κρεστένων - Θύελλα Αμπελοκήπων
Ρεπό: Μιλτιάδης