Κυριακή, 16 Νοέμβριος 2014 22:15

ΑΧΑΪΚΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-4 "Αλωσε" και την Κάτω Αχαγιά

Γράφτηκε από τον

Σαν… σίφουνας πέρασε σήμερα από την Κάτω Αχαγιά η Καλαμάτα νικώντας με το εντυπωσιακό 4-1 την Αχαϊκή, η οποία γνώρισε την πρώτη της φετινή εντός έδρα ήττα.  Η "Μαύρη Θύελλα"  πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη, μετά το διπλό στη Βάρδα. Ετσι παραμένει σε απόσταση τριών βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναργειακό, τον οποίο υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική και με νίκη θα βρεθεί στην κορυφή της Γ' εθνικής.


Ο Σαλαπάτας στο 31' έκανε το 0-1 και  στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ηλιόπουλος με δύο γκολ στο 49' και στο 53' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3. Στο 80' ήταν η σειρά του Καλαντζή να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να πετύχει το γκολ τις τιμής για την Αχαϊκή ο Κωστής στο 85'.
Η Καλαμάτα ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τα γκολ ήρθαν τελικά στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό της αναμέτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες η Μεσσηνιακή ομάδα είχε πετύχει 5 συνολικά γκολ στο πρωτάθλημα, διότι δεν είχε την αποτελεσματικότητα που έδειξε στην Κάτω Αχαγιά.
Γι' αυτό και μετά το τέλος του αγώνα οι 50 φίλοι της ομάδας πανηγύρισαν έντονα τη νέα επιτυχία.

Σε εξαιρετική μέρα ο Τσάτσος

Για να έρθει αυτό το 1-4 όλοι οι παίκτες της Καλαμάτας βρέθηκαν σε καλή μέρα, αλλά ο Σωτήρης Τσάτσος ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά. Ενδεικτικό ότι "σέρβιρε" τα τρία γκολ. Αξιος συμπαραστάτης του στην αριστερά πλευρά και ο Μαρτίνος. Από σέντρα του τελευταίου στο 23' ο Ηλιόπουλος έκανε το πλασέ και η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.
Στο 30' ο Ηλιόπουλος σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε διότι καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.
Στο 31' όμως έγινε το 0-1. Ο Τσάτσος έκανε τη σέντρα και ο Σαλαπάτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η Καλαμάτα συνέχισε να πιέζει και στο 40' από συνεργασία Τσάτσου - Καλαντζή, ο δεύτερος σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά αργότερα ο Σαλαπάτας σούταρε, ο Δρακόπουλος απέκρουσε και η μπάλα βρήκε την πάνω πλευρά του δοκαριού.
Με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους το 0-1 ήταν φτωχό σκορ, αφού η Καλαμάτα υπερείχε καθολικά.

Ξέσπασε στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ. Ο Τσάτσος έβγαλε τετ α τετ με τον γκολκίπερ τον Ηλιόπουλο και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ στο 49' σημείωσε το 0-2.  Στο 53'  μετά από μπαλιά ξανά του Τσάτσου και κακή απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς, ο Ηλιόπουλος με σουτ σημείωσε το 0-3.
Η πρώτη καλή στιγμή της Αχαϊκής στο παιχνίδι ήρθε στο 56' όταν ο Αποσκίτης βρέθηκε φάτσα με τον Πάππο, αλλά υπό την πίεση του Χριστοφιλέα σούταρε ψηλά άουτ.
Η Αχαϊκή που είχε χάσει από το ημίχρονο τον Μικελάτο που τραυματίστηκε, δεν μπορούσε να απειλήσει και η Καλαμάτα με χαρακτηριστική άνεση κρατούσε το 0-3 και στο 80' ο Καλαντζής με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε διαστάσεις θριάμβου κάνοντας το 0-4. 
Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε ο Κωστής με ωραίο σουτ στο "Γ' στο 85'.


Πλήγμα με Σαλαπάτα,
4 κάρτες ο Τσάτσος

Η Καλαμάτα πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο, αλλά έχασε και δύο παίκτες ενόψει του ντέρμπι με τον Παναργειακό. Ο φορμαρισμένος Σαλαπάτας υπέστη θλάση στον δικέφαλο, ενώ ο Τσάτσος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Τέλος να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Καλαμάτας ευχαριστεί την Αχαϊκή για την φιλοξενία.
Με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Γκοβέση παρατηρήθηκαν οι  Μικελάτος (13'), Χριστοφιλέας (18'), Βαλσάμης (32)', Τσάτσος *45), , Αποσκίτης (74)'. Μπεκίρης (85').
ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Kωστής, Πετρόπουλος, Μπεκίρης, Διακάτος,  Σαμίκος  (54' Νιάρος), Μητρόπουλος,  Φραγκούλιας (32' Καζαντζής), Μικελάτος (39' λ.τρ. Μπιουρδανιώτης). Βαλσάμης, Αποσκίτης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας (81' Σκαρλάτος),  Ρούσσης, Τσάτσος, Ηλιόπουλος (58' λ.τρ.  Κουντάνης), Λουμπαρδέας,  Σαλαπάτας (48' λ.τρ. Δημητριάδης), Σκάρος, Καλαντζής.