Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 14:01

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 2-0: Η έδρα τον οδηγεί στην άνοδο (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 2-0: Η έδρα τον οδηγεί στην άνοδο (φωτό & βίντεο)

Μεγάλη νίκη με σκορ 2-0 πήρε χθες ο Μιλτιάδης επί του Ξενοφώντα Κρεστένων, που τον βάζει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου στη Γ' εθνική.

Η ομάδα του Πύργου πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο γήπεδο των Γαργαλιάνων στα μπαράζ ανόδου, μπροστά σε 600 και πλέον θεατές που δημιούργησαν "καυτή" ατμόσφαιρα.
Με τη νίκη αυτή ο Μιλτιάδης έφτασε στη δεύτερη θέση και είναι ισόβαθμος με τον Παλληξουριακό στους 6 βαθμούς.
Επόμενο ματς για την ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου είναι ξανά εντός έδρας με τη Θύελλα Αμπελοκήπων και τελειώνει το μίνι αυτό πρωτάθλημα στην Κεφαλλονιά απέναντι στον Παλληξουριακό.
Με δύο νίκες ο Μιλτιάδης θα είναι σίγουρα στην προνομιούχο τριάδα που οδηγεί στις εθνικές κατηγορίες, ενώ ενδέχεται να είναι αρκετοί και οι δέκα βαθμοί.

Πολύς κόσμος στο γήπεδο

Με τη συμπαράσταση 500 φίλων του και φιλάθλων που είχαν έρθει από όλη τη Μεσσηνία, ο Μιλτιάδης έδειξε ξανά πως στην έδρα του είναι πολύ δυνατός, εν αντιθέσει με τα παιχνίδια σε Γύθειο και Τρίπολη που ηττήθηκε δίκαια.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό από το ξεκίνημα, με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, διακοπές και αντεγκλήσεις μεταξύ παικτών και ανθρώπων του πάγκου.
Αλλωστε το διακύβευμα ήταν μεγάλο μιας και ο ηττημένος του χθεσινού αγώνα θα έμενε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της ανόδου, όπως συνέβη σε
μεγάλο βαθμό με τον πρωταθλητή Ηλείας. Στο πρώτο 20λεπτο το ματς πήγε στη δύναμη, με τις δύο ομάδες να “διαβάζουν” η μία το παιχνίδι της άλλης.

Προβάδισμα στο 23’ με Αθανασόπουλο

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή επιθετική προσπάθεια στο ματς… Ηταν στο 23’ όταν μετά από κάθετη πάσα του Κατσιώλη στον Σαραντόπουλο, αυτός έκανε από δεξιά τη σέντρα σουτ, ο Κουτρουμπής απέκρουσε ασθενώς και από κοντά στο δεύτερο δοκάρι ο Βασίλης Αθανασόπουλος αφού κοντρόλαρε έκανε με πλασέ το 1-0.

Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους του Μιλτιάδη, ο οποίος πήρε ψυχολογία και ανέβασε στροφές. Στο 33’ με βαθιά μπαλιά ο Καντούτσης βρήκε τον Μπάρκα, εκείνος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σούταρε μονοκόμματα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 42’ με βαθιά μπαλιά ο Πολίμος έδωσε στον Δημητρίου, εκείνος έκοψε για τον Τσόπελα, το σουτ με τη μια του τελευταίου, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε στο 44’ με το σουτ του Δημητρίου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Κουτρουμπής.
Στο πρώτο μέρος ο Μιλτιάδης δεν απειλήθηκε καθόλου με τους Μπουτσικάκη και Καντούτση να είναι απροσπέλαστοι στην άμυνα και τους Πολίμο, Δημητρίου και Κατσιώλη να κάνουν πολλή δουλειά στο χώρο του κέντρου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με επιθετική διάθεση, οι πρωταθλητές Μεσσηνίας τους έδωσαν χώρο και στο 49’ απείλησαν με το σουτ του Κρίκου να φεύγει ψηλά άουτ.
Νέο καλό σουτ στο 57’ του Μπακατσέλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Δεύτερο γκολ με Μπάρκα στο 68’

Ο Σταθόπουλος πέρασε στο 63’ στη θέση του Κατσιώλη και έδωσε δύναμη στον άξονα του Μιλτιάδη, ο οποίος βρήκε δεύτερο στο 68’… Ο Μπάρκας βρέθηκε ξεμαρκάριστος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έπιασε ένα συρτό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία για το 2-0. Ο Μιλτιάδης είχε πλέον “μαξιλαράκι” δύο γκολ και έλεγξε το παιχνίδια στη συνέχεια, έχοντας ευκαιρία και για τρίτο γκολ στο 78’ όμως το συρτό σουτ του Δημητρίου απέκρουσε ο Κουτρουμπής. Ο Ξενοφώντας στο 85’ είχε ένα φαλτσαριστό σουτ του Μπακατσέλου από πλάγια θέση που ήταν άστοχο.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 91’ όταν μετά από φάση διαρκείας ο Τσίγκρηλας έπιασε το σουτ, αλλά πρόλαβε ο Καντούτσης και απομάκρυνε σωτήρια.
Στο φινάλε η νίκη πανηγυρίστηκε έντονα από παίκτες, τεχνικό τιμ και φιλάθλους του Μιλτιάδη, ενώ υπήρξε και ένταση με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις μεταξύ των φιλάθλων του Μιλτιάδη και των περίπου 80 φίλων του Ξενοφώντα που έδωσαν δυναμικό “παρών” στο γήπεδο των Γαργαλιάνων.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Κολορίζου (Φθιώτιδας) και των βοηθών του Σερεβέτα και Ανδρέου (Αθηνών).

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κατσιώλης, Μπάρκας, Δημητρίου, Αθανασόπουλος, Κολόκας, Σκοζάι και Γαλανόπουλος.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (Ηλίας Φωτόπουλος): Κωνσταντακόπουλος, Γεωργιόπουλος, Καντούτσης, Πολίμος, Μπουτσικάκης, Ι. Τσόπελας, Κατσιώλης (63’ Σταθόπουλος), Δημητρίου (90’ Μπολούν), Μπάρκας, Αθανασόπουλος, Σαραντόπουλος (77’ Τσιγαρίδης).
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ (Σπύρος Αντωνόπουλος): Κουτρουμπής, Σκοζάι, Κωνσταντόπουλος, Γκότσης (82’ Φερεκίδης), Μπακατσέλος, Μπέριος, Κολόκας, Κρίκος, Δρακόπουλος (59’ Τσίγκρηλας), Γαλανόπουλος, Αναμουρλίδης (89’ Κουτσογιαννάκης).