Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 12:30

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Μπασέα

Γράφτηκε από τον
Είπαν το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Μπασέα

Κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Καλαμάτας ο πρώην πρόεδρος και επί σειρά ετών παράγοντας του Απόλλωνα Καλαμάτας Θεόδωρος Μπασέας.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες του στη διοίκηση του Απόλλωνα, παλαίμαχοι παίκτες, πρώην προπονητές και παράγοντες της ομάδας, μέλη της νυν διοίκησης με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Λυμπέρη, παράγοντες, προπονητές παίκτες από διάφορες ομάδες της Καλαμάτας βρέθηκαν στο Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος, όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία και του είπαν το τελευταίο αντίο, πριν τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία.
Ο Θεόδωρος Μπασέας ήταν παράγοντας της ομάδας μέχρι τη στιγμή που σταμάτησε τη λειτουργία της το 1967. Μετά το τέλος του στρατιωτικού καθεστώτος, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Απόλλωνα το 1977, όταν επανιδρύθηκε η ομάδα. Είχε διατελέσει πρόεδρος της Καλαματιανής ομάδας στα εύκολα και στα δύσκολα. Με τον τωρινό πρόεδρο της ομάδας Παναγιώτη Λυμπέρη ήταν συνεργάτες στη διοίκηση αρκετά χρόνια. Αγαπούσε πολύ την ομάδα και σε εκδηλώσεις ή άλλες δραστηριότητες ήταν πάντα μπροστά. Θεωρούσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας παιδιά του, όπως παιδιά του θεωρούσε και τους αθλητές του τμήματος μπάσκετ. Δεν είχε την δυνατότητα να διαθέτει πολλά χρήματα για την ομάδα, αλλά πάντα βοηθούσε όπως μπορούσε. Ηταν πάντα κοντά στις προπονήσεις και τους αγώνες, έδινε την ψυχή του για την ομάδα και όταν την αδικούσαν στενοχωριόταν.
Ηταν από τους εμπνευστές για τη διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών ανάμεσα στον Απόλλωνα και τα Πράσινα Πουλιά, για να τιμηθεί η μνήμη παικτών, προπονητών, παραγόντων των ερασιτεχνικών σωματείων της Καλαμάτας. Για το λόγο αυτό πριν από τους αγώνες που διεξάγονταν στο Δημοτικό γήπεδο “Παναγιώτης Μπαχράμης” γινόταν τρισάγιο.
Λίγη ώρα μετά την ταφή, άνθρωπος από το φιλικό του περιβάλλον μας ανέφερε ότι ο Θεόδωρος Μπασέας ήταν απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής και του Οικονομικού Λυκείου, Ημερησίου και Νυχτερινού Καλαμάτας.