Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 10:21

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Χαμηλοί τόνοι από Αναστόπουλο - “Στόχος να χτίσουμε ομάδα απ’ την αρχή”

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Χαμηλοί τόνοι από Αναστόπουλο - “Στόχος να χτίσουμε ομάδα απ’ την αρχή”

Δίχως μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις και αποφασισμένος να αφήσει πίσω τα λάθη του παρελθόντος εμφανίστηκε χθες ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Αναστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο ξενοδοχείο Horizon Blu, με αφορμή τη λήξη της φετινής σεζόν και εν όψει της νέας στη Super League 2.

Ο έμπειρος προπονητής δεν μίλησε για άνοδο, αλλά για χτίσιμο μιας νέας ομάδας σε στέρεες βάσεις. Ο 66χρονος τεχνικός είχε δίπλα του εκ μέρους της διοίκησης τους Γιώργο Ράλλη, Εκτορα Στέφανο, τον γενικό αρχηγό Αντώνη Μαυρέα, ενώ την συνέντευξη συντόνιζε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Καλαμάτα Λευτέρης Σαρελάκος.

Αποχώρησαν επτά παίκτες

Ο κ. Αναστόπουλος ξεκίνησε αναφέροντας πως είχε επαφή ο ίδιος με παίκτες των οποίων λύθηκαν τα συμβόλαια και δεν θα ανανεωθούν.
Εκανε γνωστό λοιπόν πως παρελθόν αποτελούν οι Κάνιας, Μοζέρ, Κουτσόπουλος, Καρασαλίδης, Κωστούλας, Λόπεζ και Αρίμπας που δεν βρίσκονται στα πλάνα του. Ηδη οι παίκτες που υπολογίζονται για τη νέα σεζόν έχουν ξεκινήσει εργομετρικά και μαζί με αυτούς και ο Πασάς του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώθηκε, αλλά υπάρχει πρόθεση να ανανεωθεί.
Συμβόλαιο έχουν με την ΠΑΕ Καλαμάτα οι Μπαράλες, Τάτος, Γιαννίκογλου και Ελιβέλντο, χωρίς να είναι σίγουρο πως θα παραμείνουν όλοι στην ομάδα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν επαφές με μεταγραφικούς στόχους και είναι δεδομένο πως θα ενισχυθεί η ομάδα εκεί που έχει ανάγκη.

“Πέρυσι έφυγα γιατί με… πολέμησε ένα σύστημα”

“Τις αποφάσεις για τους παίκτες που θα έρθουν θα τις πάρω εγώ και ο πρόεδρος, όχι όπως γινόταν μέχρι τώρα που όλοι είχαν άποψη. Επίσης όλοι οι παίκτες που θα έρθουν θα περάσουν εργομετρικά και ιατρικά και μόνο αν όλα είναι ΟΚ θα υπογράφουν. Στόχος είναι να χτίσουμε μια ομάδα από την αρχή, να γίνουν σωστές επιλογές με παιδιά που θα έχουν στόχο τη διάκριση και να αλλάξουμε νοοτροπία.
Ετσι ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια και πήραμε το πρωτάθλημα στη Football League με μπάτζετ 440 χιλιάδες ευρώ. Είμαι αποφασισμένος να χτυπήσω τη γροθιά στο μαχαίρι, όχι όπως πέρυσι που έκανα την… κότα και δεν ήρθα σε σύγκρουση με ορισμένους επειδή μου το ζήτησε ο κ. Πρασσάς.
Πέρυσι αν δεν με πολεμούσε ένα σύστημα και δεν έφευγα, μπορεί φέτος να παίρναμε το πρωτάθλημα”, τόνισε ο κ. Αναστόπουλος.
Σε ερώτηση για το ποιο ήταν το σύστημα που τον πολέμησε και αν υπάρχει ακόμη στην Καλαμάτα, δεν έγινε συγκεκριμένος λέγοντας πως δεν ήταν μέσα στην ομάδα, αλλά γύρω γύρω από αυτήν!

“Γίναμε πελάτες του Διαγόρα και της Ηλιούπολης”

Για τη φετινή χρονιά σημείωσε: “Ηταν μια αποτυχημένη χρονιά από όλες τις πλευρές και σε σχεδιασμό και σε διαχείριση. Ο μόνος που δεν έφταιγε ήταν ο κ. Πρασσάς, που δίνει παραπάνω από αυτά που του ζητούμε. Τερματίσαμε πέμπτοι και καταϊδρωμένοι και θα μας είχε περάσει και ο Ολυμπιακός Β’ αν δεν είχε το -10 από πέρυσι.
Γίναμε πελάτες του Διαγόρα και της Ηλιούπολης, ενώ ήρθε και η πεντάρα από τα Χανιά και κατέρρευσε το αφήγημα. Το υλικό ήταν καλό, η Καλαμάτα είχε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία, αλλά οι παίκτες δεν απέδιδαν. Οταν ήρθα στόχος ήταν να παλέψουμε τα επτά ματς που απέμεναν και σε ένα βαθμό τα καταφέραμε, εκτός από το τελευταίο ματς με την Καλλιθέα που είχαν αδειάσει οι παίκτες”.

Δίκτυο για Μεσσήνιους παίκτες

Για το αν έχει σκοπό να αποκτήσει Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές: “Η καλύτερη διαχείριση των νέων παιδιών στην Καλαμάτα έγινε επί των ημερών μου.
Εχουμε σκοπό να χτίσουμε ένα δίκτυο με ομάδες από όλη τη Μεσσηνία, προπονητές κτλ. όπου να έρχονται νέα παιδιά για να δοκιμάζονται και να στελεχώνουν την ομάδα αν το αξίζουν.
Πρέπει να ξέρει ο κόσμος όμως πως είναι όμως δύσκολο να βγουν παίκτες όπως ο Λυμπερόπουλος, ο Δρούγας, ο Μπαχράμης, ο Σεντεμέντες κ.α., τότε η Μεσσηνία είχε μια φουρνιά μεγάλων παικτών.

Για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις

Για το αν η ΠΑΕ Καλαμάτα είναι έτοιμη για την άνοδο όσον αφορά τις γηπεδικές εγκαταστάσεις: “Κάθε χρόνο ο κ. Πρασσάς βελτιώνει τις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Θεωρώ πως αν ερχόταν η άνοδος θα είχαν ξεκινήσει ήδη εργασίες για νέο γήπεδο, ακόμα και με χρηματοδότηση από τον κ. Πρασσά. Υπάρχει συνεργασία σε αυτό το κομμάτι με τους κ.κ. Πτωχό και Βασιλόπουλο”.

Τι είπε ο Ράλλης για τη νέα Super League 2

Ο αντιπρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ Γιώργος Ράλλης έκανε γνωστό πως δεν είναι σίγουρο ακόμη αν θα είναι ενιαίο το νέο πρωτάθλημα της Super League 2 ή και πάλι σε δύο ομίλους.
Ο ίδιος ανέφερε πως θα προτιμούσε πρωτάθλημα δύο ομίλων, με τις 4 ομάδες από κάθε όμιλο να δίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο.
Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Αναστόπουλος σημείωσε:
“Τα προηγούμενα χρόνια βάλαμε ψηλά τον πήχη και δεν τα καταφέραμε. Τώρα δεν λέμε μεγάλα λόγια, έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Χαμηλά η μπάλα και τα μυαλά μέσα στο κεφάλι. Ζητώ υπομονή από τον κόσμο να φτιάξουμε πρώτα ομάδα και μετά θα έρθει το πρωτάθλημα. Ονειρο μου είναι να φέρουμε την
Καλαμάτα εκεί που αξίζει να είναι, αλλά χρειάζεται υπομονή. Θα κάνουμε τον κόσμο να γυρίσει πίσω στο γήπεδο, με τη μαχητικότητα που θα βγάζουμε σε όλα τα παιχνίδια”.