Τρίτη, 18 Νοέμβριος 2014 21:57

Ηττα και χωρίς Ρανιέρι για την Εθνική στα Χανιά

Γράφτηκε από τον
Ηττα και χωρίς Ρανιέρι για την Εθνική στα Χανιά

«Διαζύγιο» με τη νίκη έχει πάρει η Εθνική ομάδα, που ηττήθηκε και από τη Σερβία με 2-0 (60΄ Πέτροβιτς, 90΄+2 Γκούντελι) στον φιλικό αγώνα που διεξήχθη στα Χανιά και συμπλήρωσε έξι συνεχείς αγώνες χωρίς νίκη, αφού τελευταία φορά που χαμογέλασαν οι διεθνείς ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού.

 

Το πρώτο ημίχρονο της συνάντησης δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι δύο ομάδες εστίασαν στην ανασταλτική λειτουργία τους, μιας και αμφότερες προέρχονταν από εντός έδρας ήττες στα προκριματικά του Euro 2016 και δεν θα ήθελαν να προσθέσουν ακόμη μία.

Ως εκ τούτου οι φάσεις έλειψαν στο πρώτο 45λεπτο, με την ελληνική ομάδα να έχει να επιδείξει ένα άστοχο μακρινό σουτ του Μανιάτη και τους «πλάβι» να απειλούν στο 38΄ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζόραν Τόσιτς που απέκρουσε ο Γλύκος και τη νέα επέμβαση του Έλληνα τερματοφύλακα στο πλασέ του Μίτροβιτς από πλάγια, μετά το λάθος γύρισμα του Μανιάτη.

Σαφώς καλύτερο το θέαμα στην επανάληψη, καθώς ο ρυθμός ανέβηκε και στο 50΄ ο Στοΐκοβιτς αναγκάστηκε σε δύσκολη απόκρουση στη γωνία του, στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Τελικά στο γκολ έφτασαν οι Σέρβοι στο 60΄ με κεφαλιά του Πέτροβιτς, που σηκώθηκε ανενόχλητος για κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά.

Η «απάντηση» των διεθνών ήταν ένα επικίνδυνο συρτό σουτ που εξουδετέρωσε πέφτοντας στη δεξιά γωνία του ο Σέρβος τερματοφύλακας (63΄), για να πράξει το ίδιο ο Γλύκος στην απέναντι εστία σε προσπάθεια του Τζούρισιτς, στο 70ο λεπτό, για να χαθεί η τελευταία ευκαιρία της ελληνικής ομάδας να φτάσει στην ισοφάριση στο 86΄, όταν η κεφαλιά του Μάνταλου έφυγε άουτ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με καταπληκτικό σουτ ο Γκούντελι από τα 25 μέτρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νιλ Ντόιλ (Ιρλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κονέ, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος - Μαξίμοβιτς, Ν. Μάτιτς, Τόμοβιτς, Τόσιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Γλύκος, Τοροσίδης (61΄ Μπακάκης), Βύντρα, Μανωλάς (73΄ Μόρας), Αβ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης (79΄ Μάνταλος), Κονέ (64΄ Τζιόλης), Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας (71΄ Κολοβός), Αθανασιάδης (64΄ Γκέκας).

ΣΕΡΒΙΑ (Ράντοβαν Κούρτσιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Ντούσαν Τόσιτς (88΄ Ρουκάβινα), Μαξίμοβιτς (88΄ Μίτροβιτς), Πέτροβιτς, Μάτιτς, Γιόζιτς (66΄ Τζούρισιτς), Μάρκοβιτς (66΄ Λάζοβιτς), Ζόραν Τόσιτς, Μίτροβιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ