Τετάρτη, 19 Νοέμβριος 2014 13:25

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: «Η Σούπερ Λίγκα ενεργεί υπό συγκεκριμένες εντολές» - Παραιτείται από αναπληρωτής πρόεδρος ο Σωπήλης

Γράφτηκε από τον

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσής της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλε σήμερα επιστολή στη Σούπερ Λίγκα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνυπογράψει το σχέδιο ανακοίνωσης που συνέταξε χθες η διοργανώτρια αρχή.

Οι "πράσινοι" κάνουν λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης του συλλόγου, η οποία μεγαλώνει το χάσμα «... μεταξύ των μελών που επιδιώκουν την ουσιαστική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκείνων που την επαγγέλλονται για λόγους σκοπιμότητας». Παράλληλα με την επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, προαναγγέλεται η παραίτηση του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού, Στράτου Σωπήλη, από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά η επιστολή του "τριφυλλιού":

«Με την παρούσα απάντησή μας, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στο Συνεταιρισμό ότι το αποσταλέν σχέδιο κειμένου ανακοίνωσης (18.11.2014 ώρα 20.23) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγκριθεί από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Το περιεχόμενο του προτεινόμενου κειμένου έρχεται να προστεθεί στους έντονους προβληματισμούς και την αμφισβήτηση –με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας- που έχουμε διατυπώσει τους τελευταίους μήνες από την έναρξη του φετινής αγωνιστικής περιόδου για τη νομιμότητα διαχείρισης σημαντικών ζητημάτων από τη διοργανώτρια του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και επιβεβαιώνει ότι ο Συνεταιρισμός υπακούει και ενεργεί υπό συγκεκριμένες εντολές. Δεν θα ανεχθούμε μία νέα προσπάθεια χειραγώγησης του ιστορικότερου Συλλόγου, η οποία (προσπάθεια) απλώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των μελών που επιδιώκουν την ουσιαστική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκείνων που την επαγγέλλονται για λόγους σκοπιμότητας.

Μετά ταύτα, θεωρούμε ότι έχει ακυρωθεί -με υπαιτιότητά σας- το κάλεσμα των προέδρων ΠΑΕ σε ουσιαστική συζήτηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η παραίτηση δε του κ. Ευστράτιου Σωπήλη από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου θα υποβληθεί δεόντως άμεσα στο αρμόδιο όργανο του Συνεταιρισμού (Δ.Σ.). Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αρνείται να προσφέρει οιοδήποτε αβάσιμο επιχείρημα συναίνεσης ή συνδιαλλαγής στον επιχειρούμενο οριστικό εξευτελισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

πηγη ΑΠΕ