Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 12:03

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2-4: Πανηγυρική άνοδος στη Γ’ εθνική! (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 2-4: Πανηγυρική άνοδος στη Γ’ εθνική! (φωτό & βίντεο)

Ιστορία έγραψε χθες ο Μιλτιάδης στην Κεφαλλονιά!

Η ομάδα του Πύργου νίκησε 4-2 με ανατροπή τον Παλληξουριακό για την 7η και τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου και ανέβηκε πανηγυρικά στη Γ' εθνική κατηγορία!
Ο Μιλτιάδης πήρε το δεύτερο εισιτήριο πίσω από τον πρωτοπόρο του 5ου ομίλου Παναρκαδικό, ενώ το τρίτο εισιτήριο κατέκτησε ο Πανγυθεατικός που νίκησε με ανατροπή 3-1 στη Ζάκυνθο τη Θύελλα Αμπελοκήπων. Μια ομάδα που χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Γ’ εθνική, τα κατάφερε και πλέον θα εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία τη νέα σεζόν στις εθνικές κατηγορίες. Τα πανηγύρια χθες στο Ληξούρι μετά το τέλος του αγώνα ήταν έντονα από
ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία, διοικούντες και τους 25-30 φιλάθλους που έκαναν το ταξίδι και βρέθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας!
Ο Μιλτιάδης ήξερε πως θα έπαιρνε την άνοδο ακόμη και αν έχανε με τρία γκολ διαφορά, όμως ήταν σαφές πως είχε πάει στην Κεφαλλονιά με σκοπό τη νίκη.

Προβάδισμα 2-0 για Παλληξουριακό στο 36'!

Οι γηπεδούχοι που κυνηγούσαν ένα… θαύμα, μπήκα δυνατά στο ματς και στο 12’ έχασαν ευκαιρία με πλασέ του Κουκοβίνου που απέκρουσε ο Κωνσταντακόπουλος.
Στο 30’ ο Παλληξουριακός προηγήθηκε όταν μετά από σέντρα του Γεωργάκη ο Λυκούδης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Εξι λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 για τους γηπεδούχους με σουτ του Γεωργάκη.
Ο Μιλτιάδης δεν πρόλαβε να… αγχωθεί και αντέδρασε άμεσα…

Ισοφάριση με αυτογκόλ και Σαραντόπουλο

Στο 39' μείωσε σε 2-1 με αυτογκόλ (κεφαλιά αμυντικού) ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Δημητρίου και στο 44’ ο Σαραντόπουλος βρέθηκε τετ α τετ και με άψογο πλασέ ισοφάρισε σε 2-2, κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση άνοδος.

Επιασε πέναλτι ο Κωνσταντακόπουλος

Στην εκπνοή του ημιχρόνου η ομάδα της Κεφαλλονιάς κέρδισε πέναλτι που υποδείχθηκε σε μαρκάρισμα του Μπουτσικάκη. Ομως ο Κωνσταντακόπουλος απέκρουσε την εκτέλεση του Πασέκο και κράτησε το 2-2, που ήταν σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου απαλλαγμένη από το άγχος, μιας και θα έπρεπε να ηττηθεί με 6-2 για να χάσει την άνοδο, όχι μόνο κράτησε το αποτέλεσμα, αλλά πήρε και τη νίκη.

Το γύρισε με Αθανασόπουλο, Καντούτση

Στο 48' ο Βασίλης Αθανασόπουλος έκανε την ανατροπή (2-3) με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Δημητρίου, σημειώνοντας το 55ο γκολ του στη σεζόν!
Πλέον τα πάντα είχαν κριθεί με την ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό. Στο 67' ο Δημητρίου εκτέλεσε νέο κόρνερ και ο προωθημένος Καντούτσης έγραψε με κεφαλιά το τελικό 2-4.
Διαιτητής ήταν ο Σαφαρίκας (Αιτωλοακαρνανίας), με βοηθούς τους Βλαχοδήμο και Μπάκα από τον ίδιο σύνδεσμο.

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: Βλάχος, Μπεκρής, Καράι, Λυκούδης, Κουκοβίνος, Πασέκο (65’ Κορσιάνος), Μπράτι, Εντισον (55’ Γαβαλάς), Αντωνάτος, Γεωργάκης, Συριάκος.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Κωνσταντακόπουλος, Καντούτσης, Πολίμος, Γ. Τσόπελας, Μπάρκας (80’ Μπολούν), Γεωργιόπουλος, Αθανασόπουλος, Δημητρίου (75’ Τσιγαρίδης), Κατσιώλης, Σαραντόπουλος (77’ Σταθόπουλος), Μπουτσικάκης.