Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 14:11

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Ο τίτλος ξανά στη No name/Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”: Ο τίτλος ξανά στη No name/Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ

Για δεύτερη σερί χρονιά η No name/Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ κατέκτησε το τίτλο στο κύπελλο ποδοσφαίρου “Αθληση για όλους” επικρατώντας στον τελικό, που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, της Tuba Libre με 5-2.


Ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Μπαρτσελιώμα και Ουρανοκατέβατους δεν διεξήχθη επίσημα, μιας και οι δεύτεροι δεν συμπλήρωναν 11άδα και οι δύο ομάδες έδωσαν αγώνα φιλικού χαρακτήρα. Η Μπαρτσελιώμα μετά την παραπάνω εξέλιξη κατέλαβε την 3η θέση.
Οσο για τον τελικό, έγινε ένα καλό παιχνίδι παρά την αφόρητη ζέστη με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν από τα πρώτα λεπτά να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσουν τις εστίες του Κοσμά (αρχικά και Φαββατά στη συνέχεια) και τους Κλιάφα. Οι νικητές κατάφεραν μετά το πρώτο 10λεπτο περίπου να επιβάλλουν το ρυθμό τους και σημείωσαν 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και πήραν σημαντικό προβάδισμα για να φτάσουν στο στόχο τους. Η Tuba Libre παρά τη διάθεση των παικτών της δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, οι παίκτες κατάφεραν να βάλουν δύο γκολ, αλλά δεν ήταν αρκετά για να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Μείωσαν αρχικά σε 4-1 με ένα ωραίο σε εκτέλεση γκολ του Εμμανουήλ μόλις στο 1ό λεπτό του β’ ημιχρόνου. Από εκεί και μετά η No name πέτυχε ένα ακόμη γκολ και ουσιαστικά “κλείδωσε” τη νίκη. Το μόνο που κατάφερε η αντίπαλος της ήταν να μειώσει σε 2-5, λίγα λεπτά πριν το τέλος και έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.
Στο 19’ ο Χελάς έφτασε από τα πλάγια στην αντίπαλη περιοχή και τροφοδότησε τον Δωδέκατος, αυτός με προσποίησε απέφυγε τον τερματοφύλακα και με σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 21’ μπροστινή μπαλιά του Παπαδάκου στον Χελά που έφυγε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Δωδέκατο, ο οποίος με σουτ “έγραψε” το 0-2. Στο 30’ ο Πανταζής με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Φαββατά και έκανε το 0-3. Στο 35’ από πάσα του Χελά ο Πανταζής με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-4. Στο 41’ ο Εμμανουήλ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί “Γ” της εστίας του Κλιάφα και μείωσε προσωρινά σε 1-4. Στο 66’ από κόρνερ του Πανταζή ο Κοτσίλας με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-5 και στο 75’ από σέντρα του Χριστόπουλου ο Σπηλιώτης με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-5.
Τον τελικό διαιτήτευσε ο Γιώργος Μιχαλόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Χρ. Σαπουντζή, Π. Λιανό.
TUBA LIBRE: Κοσμάς (17’ λ.τρ. Φαββατάς), Κουμούτσος, Τζουμάκης, Περιβολάρης, Καλογερόπουλος (62’ Ανδριανόπουλος), Χριστόπουλος, Μπακέας (62’ Στραβόλαιμος), Κρεμμύδας (41’ Σεριάτος), Φιλανδριανός (41’ Σακελλαρόπουλος,    55’ λ.τρ. Σπηλιώτης), Γ. Σπυρόπουλος, Εμμανουήλ
NO NAME: Κλιάφας, Δωδέκατος, Χελάς, Γυφτέας, Θεοδωρόπουλος, Πανταζής, Παπαδάκος (62’ Κοτσίλας), Μητσέας, Κουνάδης (62’ Παπαδέας), Αντωνόπουλος, Ν. Σπυρόπουλος.

Οι βραβεύσεις

Μετά την ολοκλήρωση του τελικού σε μια λιτή εκδήλωση έγιναν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στην κυπελλούχο No Name/Κ. Κούμανης ΑΒΕΕ και τη φιναλίστ Tuba Libre. Μετάλλια δόθηκαν και στην Μπαρτσελιώμα για την 3η θέση που κατέλαβε, στη διαιτητική τριάδα, αλλά και στην γιατρό των αγώνων Γεωργία Πράσινου.
Την απονομή των κυπέλλων έκαναν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αθλητισμού Γιώργο Λαζαρίδη, ενώ μετάλλια έδωσαν οι υπεύθυνοι γυμναστές Θανάσης Τσούκλερης, Βασίλης Κοσυφολόγος και η Ξένια Γεωργάρα.