Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 22:13

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 4-2: Πήρε... ρεβάνς και συνέχισε το σερί

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 4-2: Πήρε... ρεβάνς και συνέχισε το σερί

Ενας εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο Πάμισος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσικλητήρα Πύλου και πέτυχε την 11η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος παραμένοντας φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας.


Η ομάδα της Μεσσήνης επικράτησε με 4-2, με το τελικό σκορ να οφείλεται κυρίως στην εμφάνιση των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό το συγκρότημα του Σπύρου Τσίκινη κυριάρχησε απόλυτα, πέτυχε τρία γκολ, είχε δύο δοκάρια και έπαιξε στο μισό γήπεδο την ομάδα του Τσικλητήρα που στο πρώτο μέρος δεν είχε καλή εικόνα.
Το ματς λοιπόν ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο μισό, με τον Πάμισο να παίρνει την ρεβάνς από τον Τσικλητήρα για τον πρόσφατο αποκλεισμό του στο Κύπελλο Μεσσηνίας. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα της Πύλου είναι η μοναδική που έχει κερδίσει φέτος τον Πάμισο και μάλιστα δύο φορές!
Ο Πάμισος έκανε το 11 στα 11 και διατήρησε την διαφορά των 4 βαθμών από την δεύτερη Κυπαρισσία, ενώ ο Τσικλητήρας μπορεί να κρατήσει από το ματς μόνο την θετική εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο.

Γκολ - δώρο στα 30''!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Πάμισο αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, μόλις 30'' μετά την σέντρα έγινε το 1-0! Ο Μίντζηρας έδωσε την μπάλα στον Κουτίβα που δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να την κλέψει ο Γιάννης Καλογερόπουλος ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε στο τετατέτ τον γκολκίπερ του Τσικλητήρα και έκανε το 1-0.
Ο Πάμισος συνέχισε να πιέζει και στο 5' ο Αντ. Καλογερόπουλος έκανε τη σέντρα αλλά ο αμαρκάριστος στην περιοχή Βλαχόπουλος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.
Στο 15' ο Αντ. Καλογερόπουλος είχε νέα εξαιρετική σέντρα από αριστερά αλλά ο Βλαχόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 28' ο Πάμισος είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Σεϊτάι έκανε φοβερή προσπάθεια και σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μίντζηρα.
Ωστόσο φαινόταν πως το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου αφού η πίεση του Παμίσου ήταν πολύ μεγάλη. Ετσι στο 32' ο Σεϊτάι επιχείρησε νέο πολύ καλό σουτ με τη μπάλα αυτή τη φορά να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0.
Στο 40' ο Αντ Καλογερόπουλος από αριστερά έκανε τη σέντρα στην περιοχή προς τον Ηλιόπουλο, ο οποίος σπρώχτηκε από τον Μπουντά. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σεϊτάι γράφοντας το 3-0 και κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του.

Τρίτο γκολ ο Σεϊτάι,
δύο ο Κάνιστρας

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική. Ο Πάμισος έριξε ρυθμό ενώ ο Τσικλητήρας μπήκε σαφώς πιο δυνατά με στόχο να μειώσει το σκορ. Στο 53' ο Ι. Καλογερόπουλος σούταρε άουτ ολοκληρώνοντας μια ωραία συνδυασμένη προσπάθεια των γηπεδούχων και στο 58' ο Φάνης Κάνιστρας μείωσε σε 3-1, όταν ελίχθηκε στην περιοχή και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα στα επόμενα λεπτά η ομάδα της Πύλου βγήκε μπροστά και έδειξε ικανή να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα έβαζε φωτιά στο παιχνίδι, όμως σε 2-3 περιπτώσεις της έλειψε η σωστή τελική πάσα.
Τελικά στο 72' ο Σεϊτάι κέρδισε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Αντωνόπουλο, το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος και καθάρισε οριστικά το παιχνίδι πετυχαίνοντας ταυτόχρονα χατ τρικ.
Ο Κάνιστρας με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά, απλά διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο 89'.
Ο Σεϊτάι δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου χθες, ο Αντώνης Καλογερόπουλος είχε συμμετοχή στις περισσότερες φάσεις της ομάδας του ενώ θετική εικόνα είχαν μπροστά και οι Ηλιόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος.
Ο Κάνιστρας διακρίθηκε περισσότερο από τον Τσικλητήρα, ο οποίος πλήρωσε τα λάθη του στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως το γρήγορο γκολ που δέχτηκε.
Διαιτητής ήταν ο Μπλάνας και βοηθοί οι Τουρλομούσης και Τσίρμπας.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Καλλιντέρης, Αργυρόπουλος ,Τριανταφυλλάκης, Ι. Τρίψας, Μανιάτης (83' Αλεξίεβ), Μωράκης, Σειτάι, Αντ. Καλογερόπουλος (64' Τσιπλάκης), Βλαχόπουλος, Ηλιόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος (76' Δρακόπουλος).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας Μαραβέλας, Αντωνόπουλος, Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Σεφεράσι (90' Κατσιγιάννης), Δούνιας, Μαρής (46' Καλδής), Μπουντάς (84' Λυμπερόπουλος), Κάνιστρας, Ν. Εμμανουήλ.
• Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου παίκτη της ομάδας Γιώργου Παναγόπουλου και της Μαρίας Ρούτση, μητέρας του παλαίμαχου Νίκου Ρούτση και γιαγιά του παίκτη της ομάδας Αλέξη Ρούτση.