Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 17:56

Κλείνει μέχρι να φτιαχτεί το γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Γράφτηκε από τον
Κλείνει μέχρι να φτιαχτεί το γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Τα σοβαρά προβλήματα στο «Γ. Λουκαρέας” πλέον εγκυμονούν κινδύνους για τους αθλητές για αυτό και το γήπεδο όλα δείχνουν ότι θα κλείσει μέχρι να φτιαχτεί.

Μάλιστα την προβληματική εικόνα του γηπέδου έχουν μεταφέρει ήδη οι άνθρωποι της Ομόνοιας στο δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Ο τελευταίος έχει κάνει αυτοψία στο γήπεδο και, όπως λένε οι της Ομόνοιας, οι άνθρωποι έχουν ενημερώσει πως πράγματι το γήπεδο έχει προβλήματα και υπάρχει πρόθεση να γίνει παρέμβαση.

Το γήπεδο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με πρώτο και βασικότερο τον τάπητα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί το 2010, είναι φθαρμένος και επικίνδυνος για τους αθλητές.

Λακκούβες στα τάπητα που σε κάποια σημεία φτάνουν τους 10 πόντους δεν επιτρέπουν πλέον να παιχτεί ποδόσφαιρο με ασφάλεια στο γήπεδο «Γ' Λουκαρέας». Η κερκίδα χρειάζεται βελτίωση για να γίνει πιο φιλόξενη. Παράλληλα υπάρχουν φθαρμένα από τον καιρό καλώδια που συνδέουν τα λυόμενα με τα κεντρικά αποδυτήρια και τα άτομα που κινούνται στο γήπεδο φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει κάποιον αθλητή το ρεύμα. Επίσης, υπάρχει αίτημα να δημιουργηθούν τουαλέτες για τους φιλάθλους, στον χώρο που υπάρχει ανατολικά των κεντρικών αποδυτηρίων.
Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Ομόνοιας Θοδωρής Τζανετάκος εξηγεί τους λόγους που η Ομόνοια παίρνει πρωτοβουλία για το εν λόγω γήπεδο και επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
«Η Ομόνοια πάντα, εκτός από καλή ομάδα, είχε ως προτεραιότητα να φροντίζει το γήπεδο Γ. Λουκαρέας. Πρέπει να πω για όσους δεν γνωρίζουν ότι η Ομόνοια το 1989 είχε παραχωρήσει 16 στρέμματα στο Δήμο για τη δημιουργία του γηπέδου ενώ είχε ξοδέψει και 2 εκ. δραχμές για έργα βελτίωσης του χώρου. Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε το σπίτι μας και αποφασίζουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες. Το γήπεδο πλέον εγκυμονεί κινδύνους για τους αθλητές και πρέπει να κλείσει μέχρι να φτιαχτεί. Υπάρχει αγανάκτηση στην Ομόνοια για την εικόνα στο γήπεδο. Είμαστε σε συνεργασία με το δήμαρχο ο οποίος συμφωνεί πως το γήπεδο θέλει έργα. Από τον περασμένο Ιανουάριο έχουμε καταθέσει αίτημα στο Δήμο Καλαμάτας, τονίζοντας τα προβλήματα, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και περιμένουμε να δρομολογηθούν οι εργασίες αναβάθμισης του γηπέδου. Μέχρι να όλα αυτά, το γήπεδο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί είναι επικίνδυνο για τους αθλητές, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο δήμαρχος”.
Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται πως το γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” δεν θα είναι διαθέσιμη για τις ομάδες στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου και θα δοθεί προς χρήση μόλις ολοκληρωθούν τα βελτιωτικά έργα, στο τέλος του 2024 ή στις αργότερες αρχές του 2025.