Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 15:16

ΠΑΜΙΣΟΣ: Κατ' αρχήν συμφωνία με τον Μουρούσια

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κατ' αρχήν συμφωνία με τον Μουρούσια

Οι “Νησιώτες” φέρεται πως βρήκαν το νέο τους προπονητή μετά την αποχώρηση του Νίκου Γεωργακλή, στο πρόσωπο του Ηλία Μουρούσια.

Ο Πάμισος Μεσσήνης και ο Ηλίας Μουρούσιας έχουν φτάσει σε κατ' αρχήν συμφωνία, προκειμένου ο 42χρονος τεχνικός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των “Νησιωτών” και πλέον απομένει να... αποτυπωθεί η συμφωνία και με επίσημο τρόπο.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο φιλόδοξος προπονητής θα είναι εκείνος που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει τον ιστορικό σύλλογο στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Α' τοπικής, με δεδομένο ότι στην παρούσα χρονική στιγμή τα ενεργά δελτία παικτών, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη ο Μελιγαλαίος τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΑΟ Σπερχογείας, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Μπουραντώνη και κατάφερε να διατηρήσει τους “ταύρους” στην πρώτη κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.

Ο κ. Μουρούσιας είναι διπλωματούχος προπονητής UEFA B' και πιστοποιημένος προπονητής UEFA A'. Αυτό το διάστημα είναι στο Αγρίνο για να παρακολουθήσει την δεύτερη φάση της σχολής UEFA A' και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ηλίας Μουρούσιας έχει βρεθεί ξανά στην Μεσσήνη στο παρελθόν, αλλά με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή του Παμίσου και μάλιστα για δύο θητείες.

Η πρώτη ήταν το μακρινό 2001-02 στην Γ' Εθνική, ως δανεικός από την Καλαμάτα με προπονητή αρχικά τον Σπύρο Τσίνινη και μετέπειτα τον Αντώνη Μαυρέα και η δεύτερη την διετία 2006-07.

Την σεζόν 2006-07 πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική, ενώ την επόμενη σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής σε συλλογικό επίπεδο.