Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014 19:05

Η Ενωση Συντακτών διέγραψε τον Γεωργούντζο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με διαγραφή από την Ενωση Συντακτών Πελοποννήσου-Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) τιμωρήθηκε ο αθλητικογράφος Σωτ. Γεωργούντζος για ανάρμοστη συμπεριφορά και αντιδεοντολογική στάση κατά την άσκηση των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, κάτι που εκτός από τους συναδέλφους του θίγει και το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

 

Η απόφαση  του αρμοδίου  οργάνου της ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρει τα εξής:

"Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Δευτέρα 24/11/2014 και ώρα 10.30 το πρωί σε ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου ‘Ηλέκτρα’ στην Καλαμάτα έχοντας καλέσει αυτεπαγγέλτως το μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ κ. Σωτήρη Γεωργούντζο για ακρόαση αναφορικά με το επεισόδιο που είχε  με τον προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας  της Καλαμάτας κ. Νίκο Κουρμπανά, το οποίο έγινε θέμα , με όχι θετικά σχόλια, σε πανελλήνιας εμβέλειας Μ.Μ.Ε. και τηλεοπτικές σατιρικές εκπομπές.

Επίσης εκλήθησαν σε ακρόαση και όλα τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ από την Καλαμάτα για να καταθέσουν σχετικά με το συγκεκριμένο επεισόδιο και την εν γένει στάση του κ. Γεωργούντζου.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ομόθυμα καταδικάζει την επίθεση του κ. Κουρμπανά κατά του μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ κ. Γεωργούντζου .

Ωστόσο όπως  προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία και τις καταθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ , τόσο με την εριστική στάση και συμπεριφορά κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων τύπου έναντι του κ. Κουρμπανά , όσο και με τη στάση του κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων στις κερκίδες των γηπέδων , είχε ήδη δημιουργήσει το υπόβαθρο για να εκδηλωθεί επεισόδιο μεταξύ αυτού και του κ. Κουρμπανά , όπως αυτό συνέβη στην τελευταία συνέντευξη τύπου.

Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ του αθλητικού ρεπορτάζ κατέθεσαν ότι ο κ. Γεωργούντζος με τη στάση του και τη συμπεριφορά του αποπροσανατολίζει τη διαδικασία με αποτέλεσμα να μη δύναται να ασκούν το λειτούργημα τους και πολλοί εξ αυτών να αποχωρούν από τις συνεντεύξεις τύπου.

Από τις καταθέσεις των συναδέλφων προκύπτει επίσης ότι εκτός του πανελλαδικού σάλου δια της τηλεοπτικής εικόνας διασύρει την ΕΣΗΕΠΗΝ και κατ’ επέκταση  και τα μέλη της, προκαλεί, δε, αντιδράσεις εναντίον των μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ και στην κοινωνία της Καλαμάτας παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα που περιλαμβάνουν αρνητικούς σχολιασμούς με αφορμή  τη δημόσια εικόνα του κ. Γεωργούντζου από πολίτες, τόσο κατά των ιδίων όσο και κατά της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Κατόπιν αυτών το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία και τις καταθέσεις, σε συνεδρίαση στις 26/11/2014 στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα, και με μυστική ψηφοφορία αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διαγραφή από την Ένωση όπως προβλέπεται από το άρθρο 23 με τίτλο «Πειθαρχικά παραπτώματα» παράγραφος στ.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο κ. Γεωργούντζος παραβίασε το άρθρο 23 παράγραφος α, και το άρθρο 8 του καταστατικού της ΕΣΗΕΠΗΝ παράγραφος α, επίσης παράγραφος γ΄και δ΄ του ιδίου άρθρου.

Το  Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε επίσης ότι ο κ. Γεωργούντζος παραβίασε τα άρθρα  του Κώδικα Δεοντολογίας  της ΠΟΕΣΥ, της οποίας η ΕΣΗΕΠΗΝ είναι μέλος και συγκεκριμένα : Άρθρο 1 παράγραφος γ’,  δ’ καθώς και το άρθρο 7 παράγραφος β΄. Η ανωτέρω συμπεριφορά του και το γεγονός ότι είναι υπότροπος για το ίδιο παράπτωμα , 

( του είχε επιβληθεί ποινή 12μηνης διαγραφής με την απόφαση ΦΓ /172 του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και η ποινή της επίπληξης από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο), αποδεικνύεται περίτρανα ότι η συμπεριφορά του κ.  Σωτήρη Γεωργούντζου όχι μόνο δεν προάγει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας αλλά αντιθέτως το προσβάλλει και εξ αυτού του λόγου δεν μπορεί να παραμείνει ως μέλος στους κόλπους της ΕΣΗΕΠΗΝ".

 

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν.Γραμματέας     Το Μέλος

 

 

Μιχ. Μπαϊρακτάρης   Στέφανος Πολίτης  Μαρία Καλλέργη

 

Με αφορμή την διαγραφή του ο Σωτ. Γεωργούντζος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σχετικά με τη πρόσφατη απόφαση  του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΠΗΝ που με αφορά και την  δημοσιοποίηση  του σκεπτικού και των σχολίων που την συνοδεύουν  (την στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη στο σωματείο της Καλαμάτας και στον προπονητή της κ. Νίκο Κουρμπανά για το γνωστό πια επεισόδιο εναντίον μου), καταγγέλλω ότι επεδείχθη αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του τριμελούς Προεδρείου του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΠΗΝ (πιο συγκεκριμένα των Μιχάλη Μπαϊρακτάρη, Στέφανου Πολίτη και Μαρίας Καλλέργη) απέναντι σε ένα δημοσιογράφο - μέλος της.

Δηλώνω ότι θα εξαντλήσω κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να προστατεύσω την τιμή και την προσωπικότητά μου, προκειμένου να δικαιωθώ απέναντι σε τέτοιου είδους πρωτόγνωρες συμπεριφορές".

Σωτήρης Κ. Γεωργούντζος, δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. 

Καλαμάτα 28-11-2014

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ