Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 13:32

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πρώτο φιλικό σήμερα με την Π.Α.Ε. Ποντίων

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πρώτο φιλικό σήμερα με την Π.Α.Ε. Ποντίων

Μετά από μια εβδομάδα διπλών προπονήσεων η Καλαμάτα θα δώσει σήμερα στις 6 το απόγευμα το πρώτο της φιλικό παιχνίδι στη διάρκεια της προετοιμασίας με αντίπαλο την Π.Α.Ε. Ποντίων, ερασιτεχνική ομάδα της Κατερίνης.


Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ξεμούδιασμα για τους παίκτες από το καθημερινό πρόγραμμα των εντατικών προπονήσεων που ακολούθησαν στη διάρκεια της εβδομάδας. Το φιλικό έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο γήπεδο της ΠΑΕ Ποντίων, που έχει διάρκεια 60 λεπτά (δύο 30 λεπτά ημίχρονα) και ο Νίκος Αναστόπουλος θα χρησιμοποιήσει διαφορετική 11άδα σε κάθε ημίχρονο και θα πάρουν μέρος όλοι οι παίκτες.
Όσο για την προετοιμασία στη διάρκεια της εβδομάδας, κύλησε με διπλές προπονήσεις, οι πρωινές είχαν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και οι απογευματινές ασκήσεις τακτικής και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Άλλη μια μεταγραφή και επίσημα Παμλίδη

Ακόμη και μία μεταγραφή, πιθανόν την τελευταία να πραγματοποιήσει η Καλαμάτα το επόμενο διάστημα. Στόχος είναι η απόκτηση ποδοσφαιριστή, ο οποίος παίζει στα χαφ και ο Νίκος Αναστόπουλος σε συνεργασία με τους παράγοντες της ομάδας έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειες για την απόκτησή του.


Σε ότι αφορά τον Γιώργο Παμλίδη από χθες ήταν και επίσημα παίκτης της Καλαμάτας, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια.Ο 31χρονος επιθετικός θα μεταβεί αύριο στο προπονητικό κέντρο στο Ελατοχώρι για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της προετοιμασίας. διοίκηση με την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Παμλίδη. Είναι επιθετικός, 30 ετών (13-11-1993) με ύψος 1,79 και υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Θερμαϊκό Κορινού. Έγινε ευρύτερα γνωστός το 2014 όταν εντάχθηκε στην ομάδα του Εργοτέλη στην οποία έκατσε μέχρι το 2016 με έναν δανεισμό την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 στην ΑΕΛ. Τη διετία 2016-2018 αγωνίστηκε στην Κέρκυρα και ακολούθησαν το διάστημα 2018-2022 ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης. Την τελευταία διετία (2022-2024) μπήκε στον ΠΑΣ Γιάννινα όπου την χρονιά που ολοκληρώθηκε κατέγραψε 27 συμμετοχές με 3 γκολ και 2 ασίστ στη Super League. Την Κυριακή θα πάει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας μας στο Ελατοχώρι για να ενταχθεί στο πρόγραμμα προετοιμασίας. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Ενημέρωση για τα χλοοτάπητα
στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας

Η πρώτη φάση των εργασιών που αφορούσαν την τοποθέτηση χλοοτάπητα Θερμόφιλης ποικιλίας ολοκληρώθηκε, όπως σημειώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Καλαμάτα. Το στρώσιμο του χλοοτάπητα ξεκίνησε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 8 του μήνα. Πλέον χρειάζεται χρόνο για να δέσει το χορτάρι, αφού ήταν σε ρόλα και στρώθηκε σε όλο τον αγωνιστικό χώρο. Θα ξεκινήσει σε πολύ πότισμα για να έρθει στην επιθυμητή μορφή. Στη συνέχεια θα πρέπει να κουρευτεί ώστε να μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο. Αυτό θα πάρει χρόνο και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο για να χρησιμοποιήσει την ομάδα περίπου στις 15 με 20 Σεπτεμβρίου.


Η ανακοίνωση-ενημέρωση για τους χλοοτάπητες στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, που από τη διοίκηση, είναι η ακόλουθη: «Η ΠΑΕ Καλαμάτα σας ενημερώνει ότι η πρώτη φάση τοποθέτησης χλοοτάπητα Θερμόφιλης ποικιλίας στο Δημοτικό Στάδιο ολοκληρώθηκε. Πρόκειται να δοθεί η δυνατότητα στη Θερμόφιλη ποικιλία να αναπτυχθεί περαιτέρω, παρακαλούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Λαζαρίδη, το γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας και την εταιρεία «ΓΕΝΝΑΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» για τις δικές τους απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η χρήση του χλοοτάπη”.


Να σημειωθεί ότι οι εργασίες έγιναν με χρήματα που διέθεσε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Πρασσάς. Επίσης να αναφέρουμε ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν λένε για τη συνεργασία του προέδρου Γιώργου Πρασσά με τη Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, γιατί δεν ήταν θετικός δεν θα μπορούσαν να γίνουν τα έργα.

Στην Καλαμάτα ο Πρασσάς

Προς το τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να βρίσκεται στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Πρασσάς. Στη διάρκεια της παραμονής του θα προγραμματίσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτα κ. Βασιλόπουλο, όπου θα συζητήσουν όχι μόνο για τις εργασίες στο Δημοτικό στάδιο, αλλά και την κατασκευή γηπέδου της ομάδας, καθώς επίσης και για άλλα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος που απασχολούν και το Δήμο Καλαμάτας.