Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024 19:54

Γιοβάνοβιτς: «Η Εθνική πρέπει να βρεθεί σε μία μεγάλη διοργάνωση» - Τι είπε για Φορτούνη, Κουρμπέλη και Ζαφείρη

Γράφτηκε από τον
Γιοβάνοβιτς: «Η Εθνική πρέπει να βρεθεί σε μία μεγάλη διοργάνωση» - Τι είπε για Φορτούνη, Κουρμπέλη και Ζαφείρη

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά σήμερα το πρωί ενόψει των αναμετρήσεων με τις Φινλανδία και Ιρλανδία, στο πλαίσιο του Nations League.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παίκτες που που γνώριζε από το πρόσφατο παρελθόν και τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, ενώ με κάποιους άλλους συνομίλησε για πρώτη φορά.

Ο Σέρβος προπονητής με το... καλημέρα προσπάθησε να τους τονώσει το ηθικό επισημαίνοντας τους ότι άξιζαν να βρίσκονται στο Euro της Γερμανίας και πώς πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητές τους, λίγο αργότερα μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ξεχώρισε η αναφορά του στον Κώστα Φορτούνη, μίλησε για την κλήση του Χρήστου Ζαφείρη, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη συγκεκριμένη «φουρνιά» ποδοσφαιριστών με τους οποίους και θα συνεργαστεί.

Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

«Δεν είναι μόνο ο Φορτούνης, αλλά και είναι και ο Κουρμπέλης. Μίλησα με αυτά τα δύο παιδιά, καταλαβαίνω τις θέσεις τους αυτό το καλοκαίρι, το σκηνικό γύρω από τη μεταγραφή τους πήρε αρκετό χρόνο. Είμαι χαρούμενος που και οι δύο είναι σε ομάδα.

Όσον αφορά στον Φορτούνη έχουμε συζητήσει γι' αυτό το θέμα, είναι στο χέρι του, ξέρει τι σκέφτομαι για τον ίδιο και την Εθνική. Καταλαβαίνω ότι τώρα προτεραιότητά του ήταν να βρει ομάδα. Ξέρει την σκέψη μου. Και ο Κουρμπέλης είναι σε παρόμοια θέση, περίμενα να είναι σε ρυθμό και σε ομάδα. Υπολογίζω και τους δύο, εύχομαι να είναι στην επόμενη κλήση μαζί μας.»

«Οι σκέψεις μου είναι αισιόδοξες, είναι μία καινούργια πρόκληση και για εμένα.

Η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στο Euro, παρά το γεγονός ότι ήταν κοντά. Άξιζε να πάει στο Ευρωπαϊκό βάσει της εικόνας της στα παιχνίδια πριν από αυτό.

Είναι κρίμα για τα παιδιά, γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια.

Τώρα, και για τους ίδιους θα είναι πρόκληση για το Παγκόσμιο. Πέρασαν αρκετά χρόνια που δεν εκπροσωπείται το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί τους.

«Στο ποδόσφαιρο, η ζωή στις ομάδες και η ύπαρξή τους, εκφράζει ένα κομμάτι της κοινωνίας.

Η Εθνική ομάδα εκφράζει όλους τους Έλληνες. Η δουλειά η δική μου είναι, αν μπορέσω να εκμεταλλευτώ το κομμάτι που χαρακτηρίζει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, να έχουμε μία εικόνα ομάδας που θα μας εκφράζει όλους.

Ελπίζω να τα καταφέρω. Να μπορέσουμε να το μεταφέρουμε στον αγωνιστικό χώρο, να προσπαθήσουμε αυτή η γενιά να έχει παρουσία σε μία μεγάλη διοργάνωση.»

«Ικανοποιημένος θα είμαι αν πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μετά από τόσα χρόνια εδώ, πραγματικά αισθάνομαι ένα μέρος αυτής της κοινωνίας, αισθάνομαι ότι είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Γι' αυτό είμαι χαρούμενος που ανέλαβα την ομάδα όλων των Ελλήνων.»

«Μακάρι να μπορούσα να τους προπονώ κάθε μέρα. Ως προπονητής της Εθνικής ομάδας, περισσότερο επιλέγεις παρά προπονείς.

Ουσιαστικά, το παιχνίδι πάει στο επικοινωνιακό, μέσω και της Εθνικής, να βελτιώσουμε αυτά τα παιδιά.

Και με την εμπειρία μου ξέρω την λαχτάρα και την διάθεση των παιδιών για την Εθνική.

Επειδή δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν στο ευρωπαϊκό, να έχουν περισσότερο κίνητρο για το Παγκόσμιο.

Ο Έλληνας έχει και τον εγωισμό, την πίστη και το κουράγιο, για να το καταφέρει. Αυτό χαρακτηρίζει όλους τους Έλληνες παίκτες, αρκεί να τους βοηθήσω να το βγάλουν στο γήπεδο.»

«Μέσα σε λίγες μέρες θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα στιλ παιχνιδιού που θα μας ταιριάζει. Αυτή είναι βασική μου προτεραιότητα.

Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, επικοινωνιακά είμαστε σε καλό επίπεδο, δεν έχουμε πρόβλημα γλώσσας.

Θέλω να βοηθήσω πραγματικά, για να έχουμε αποτέλεσμα, ώστε αυτά τα παιδιά, είτε παίζουν εδώ, είτε στο εξωτερικό, να ολοκληρώσουν τον εαυτό τους με την παρουσία τους σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Έτσι, μένει σε εκτίμηση όλων των φιλάθλων. Ο Έλληνας αγαπάει το ποδόσφαιρο, μείναμε πίσω όσον αφορά τις μεγάλες διοργανώσεις, ελπίζω να καταφέρουμε να επιστρέψουμε.»

«Ήξερα τον Ζαφείρη ως παίκτη. Με εντυπωσίασε η διάθεση του να παίξει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαδικασία. Έγινε αυτό που ήθελε ο ίδιος. Χαίρομαι που ένας παίκτης 21 ετών ήθελε να παίξει μόνο στην εθνική Ελλάδας».

 

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Οι μεταγραφές στη Β’ τοπική