Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 14:12

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 3-0: Με επιβλητική εμφάνιση

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 3-0: Με επιβλητική εμφάνιση

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Πανθουριακός την αναμέτρηση με τον ΑΟ Διαβολιτσίου στο “Στ. Παπαδόπουλος”.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και έφτασαν στη νίκη με 3-0, σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της Α' τοπικής. Η ομάδα της Θουρίας, μετά την ισοπαλία στους Γαργαλιάνους, δεν είχε περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών, ώστε να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή.

Οι “κουκουβάγιες” κάλλιστα θα μπορούσαν να πετύχουν και περισσότερα τέρματα, είχαν δύο δοκάρια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο Παπανικολός έμοιαζε να παίζει... μόνος τους κόντρα στους αντίπαλους επιθετικούς. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, δεν μπορούσαν να βγουν από το “καβούκι” τους, περιορίστηκαν σε αρκετά παθητικό ρόλο και σίγουρα δεν δικαιούνταν κάτι από το ματς.

Μοιραία λοιπόν τα “κριάρια” δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στην εμφατική νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής επί του ΠΑΣ Ράχη με 4-1. Στο 12' ο Ζαχαρόπουλος πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Στάθη Βλάχο, που έπιασε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξιά δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αγγελής δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, με τον Παπανικολό να ίπταται και να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ό,τι δεν κατάφερε ο Αγγελής, το πέτυχε ο ίδιος στο 20'.

Μετά από σέντρα του Δρούγα και απομάκρυνση των αμυντικών, ο Γεωργουλέας έκανε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Αγγελής, ο οποίος με κίνηση... πίβοτ γύρισε ωραία το σώμα του και με άψογο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα πλαϊνό δίχτυ για το 1-0. Στο 23' σε φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο Ζαχαρόπουλος έστρωσε την μπάλα στον Γιαννακόπουλο που σούταρε με τη μία, η μπάλα κάπου κόντραρε και έφτασε στον προωθημένο Νικολόπουλο, ο οποίος από κοντά νικήθηκε από τον Παπανικολό, με τον τερματοφύλακα του ΑΟΔ να απομακρύνει με τα πόδια. Στο 27' από κόρνερ που εκτέλεσε από δεξιά ο Δημητρίου, ο προωθημένος Γιαννακόπουλος κέρδισε στον αέρα τον Υμεράσι, αλλά η κεφαλιά του εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια οι αμυντικοί έδιωξαν μακριά. Στο 29' μετά από εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ των παικτών του Πανθουριακού, ο Φράγκος γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, ο Αγγελής με πλάτη στην εστία και περιστοιχισμένος από τέσσερις αμυντικούς κατάφερε να ξεμαρκαριστεί και να σουτάρει, με την μπάλα να “γλείφει” το αριστερό δοκάρι καταλήγοντας άουτ.

Στο 32' μετά από νέα εκτέλεση κόρνερ του Δημητρίου από τα δεξιά, ο Αγγελής πήρε τη γυριστή κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Παπανικολό να διώχνει ενστικτωδώς την μπάλα πάνω στην γραμμή. Στο 40' ο Στάθης Βλάχος “χόρεψε” από τα αριστερά τον Μωραγιάννη και πάσαρε στον Γεωργουλέα έξω από την περιοχή που έπιασε το δυνατό σουτ, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να “απογειώνεται” στην αριστερή του γωνία και να καταγράφει ακόμη μια σπουδαία επέμβαση στο ενεργητικό του.

Το επιθετικό... κρεσέντο του Πανθουριακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54' Στάθης Βλάχος και Δημητρίου συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έκανε κατά μέτωπο επίθεση, μπήκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Μπαλόπουλου, να παίρνει ύψος και να “κρεμάει” τον Παπανικολό που δεν φέρει καμία ευθύνη για το 2-0. Ο Δημητρίου μετά την επίτευξη του γκολ κατευθύνθηκε στην άκρη του πάγκου όπου καθόταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κυριακόπουλος, τον αγκάλιασε και του αφιέρωσε το γκολ. Στο 59' οι γηπεδούχοι έκαναν τρία τα τέρματα τους, με ένα γκολ όπου η μπάλα “κρύφτηκε”, προτού καταλήξει στα δίχτυα του ΑΟ Διαβολιτσίου, σε μια φάση που ξεκίνησε από πλάγιο άουτ! Η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια, ο Αριστομενόπουλος δέχτηκε μια εξαιρετική ασίστ από τον Φράγκο και με δυνατό βολέ στη κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παπανικολό (3-0).

Στο 64' ο Γεωργουλέας εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, με τον Παπανικολό να απομακρύνει με υπερένταση την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Δημητρίου σέντραρε από τα αριστερά και ο Αγγελής με προβολή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι. Στο 74' ο Γιαννακόπουλος πίεσε και έκλεψε την μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, προχώρησε, μπήκε στην περιοχή και με τακουνάκι τροφοδότησε τον Γεωργουλέα που σούταρε με τη μία, με τον Παπανικολό να έχει για ακόμη μία φορά σωστή αντίδραση.

Στο 76' ο Ευθύμης Βλάχος έπαιξε όμορφα κάθετα για τον Δρούγα, εκείνος σέντραρε παράλληλα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Αγγελή που σούταρε, όμως και πάλι ο Παπανικολός είπε “όχι” μπλοκάροντας σε δεύτερο χρόνο. Στο 85' ο Κουτσουρόπουλος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ευθύμης Βλάχος πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και ο Παπανικολός με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 87' ο Σερπάνος πήρε την μπάλα από τα δεξιά, γύρισε συρτά στον Κουτσουρόπουλο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Παπανικολό στο πλασέ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στη συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν τον κίνδυνο. Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 89', με τον Κουτσουρόπουλο να επιχειρεί το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος): Τόσκα, Νικολόπουλος, Γιαννακόπουλος, Αριστομενόπουλος (71′ Σερπάνος), Ζαχαρόπουλος, Δρούγας, Φράγκος (65′ Ευθύμης Βλάχος), Δημητρίου (71′ Καρύδης), Στάθης Βλάχος (65′ Κουτσουρόπουλος), Αγγελής, Γεωργουλέας (68′ Αβντίου).
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Παπανικολός, Μωραγιάννης, Μπαλόπουλος, Γκότσης, Υμεράσι, Νινιός, Γκότσης, Γκελκέρια, Χαραλαμπόπουλος, Καραχάλιος, Γιαννόπουλος, Μπορχάν (35' λ.τρ. Ντελής).