Σάββατο, 13 Δεκέμβριος 2014 08:23

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κρίσιμη στροφή στη μάχη για τον τίτλο

Γράφτηκε από τον

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η "αυλαία" της 14ης αγωνιστικής στην Α' τοπική.  Ξεχωρίζει η συνάντηση του 5ου της βαθμολογίας Μεσσηνιακού με τον πρωτοπόρο Πάμισο, ο οποίος θέλει να πανηγυρίσει την 14η συνεχόμενη νίκη του.  Με διπλό οι Νησιώτες θα πάνε τουλάχιστον με +4 στο ντέρμπι με την Κυπαρισσία την επόμενη αγωνιστική.  Η τριφυλιακή ομάδα αγωνίζεται αύριο εντός έδρας με το Δώριο (που έχει τους ίδιους βαθμούς με το Μ.Γ.Σ) και μόνο με τρίποντο θα μείνει σε τροχιά τίτλου. 


Σήμερα θα παίξουν ακόμα ο Ακρίτας Κορώνης με την Εράνη και το Διαβολίτσι με τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Την Κυριακή εκτός από τον ΑΟΚ με το Δώριο, θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τον Τσικλητήρα Πύλου, η Σπερχογεία με τον Εθνικό Μελιγαλά, η Ανδρούσα με το Ασπρόχωμα και ο Τέλλος Αγρας με τον Αστέρα Αρφαρών.
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, που ολοκληρώνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια υπάρχει διακοπή μέχρι τις 10 Γενάρη.
Ας δούμε αναλυτικά τα νέα των 16 ομάδων: 

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΕΡΑΝΗ
Χωρίς 7 παίκτες θα παραταχθεί σήμερα ο Ακρίτας με αντίπαλο την Εράνη, καθώς έχουν τεθεί νοκ - άουτ οι τραυματίες Παντ. και Χρ. Μαθιόπουλος, Δ. και Ι. Κουτσουμπός, Π. Κυριόπουλος, αλλά και οι Αντ. Καπινιάρης και Μπλάνας για προσωπικούς λόγους. Στον αντίποδα επιστρέφει ο Φλέσσας.
Η ομάδα της Κορώνης παρά τις πολλές ελλείψεις θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα ώστε να ελπίζει σε παραμονή. Το αρνητικό ότι θα παίξει και πάλι στο γήπεδο της Λογγάς.
Η επιστροφή στη φυσική της έδρα θα γίνει στην πρεμιέρα του β' γύρου με τον Ολυμπιακό.
Από την άλλη πλευρά,  η Εράνη προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τη Σπερχογεία και παραμένει στις χαμηλές θέσεις. Ετσι θέλει μόνο νίκη σήμερα  για να μην μπλέξει αργότερα σε… περιπέτειες. Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Κίτο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Ο Μεσσηνιακός κοίταξε στα… μάτια την περασμένη Κυριακή την Κυπαρισσία και έχασε στις καθυστερήσεις το βαθμό, αλλά και το μίνι αήττητο.  Οι "πράσινοι" θέλουν να πράξουν το ίδιο σήμερα και με τον πρωτοπόρο Πάμισο έχοντας το αβαντάζ της έδρας. Η καλαματιανή ομάδα μετρούσε πέντε σερί νίκες μέχρι το ματς με τον ΑΟΚ και επιθυμεί να γίνει η πρώτη που θα κόψει βαθμούς από τους πρωτοπόρους.
Στο Μεσσηνιακό δηλώνουν ότι είναι ένα ματς - πρόκληση και αισιοδοξούν για το καλύτερο. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, αλλά είναι αβέβαιη η συμμετοχή των στρατευμένων Μπιζίμη και Μανωλόπουλου.
Ο Πάμισος θα μεταβεί στην Καλαμάτα με τη ψυχολογία στα ύψη και με μοναδικό στόχο το διπλό. Ο Μεσσηνιακός είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν το ντέρμπι με την Κυπαρισσία και αν οι Νησιώτες το ξεπεράσουν θα αναδειχθούν  πρωταθλητές χειμώνα και θα έχουν το εντυπωσιακό "14 στα 14".
Απαντες στη Μεσσήνη θεωρούν δύσκολο το σημερινό παιχνίδι, όμως πιστεύουν ότι ο αγώνας εξαρτάται από την απόδοση των παικτών του Μεσσηνιακού.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού και ο Ηλιόπουλος αναμένεται να είναι διαθέσιμος.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Να αξιοποιήσει την έδρα του θέλει το Διαβολίτσι κόντρα στον Απόλλωνα. Οι γηπεδούχοι έχουν πάρει φέτος 10 από τους 14 συνολικά βαθμούς στο γήπεδό τους, ενώ αντίθετα εκτός αγνοούν τη νίκη (4 ισοπαλίες).
Ως εκ τούτου ο ΑΟΔ είναι μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Σωτήρης Δημάκης δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Θεοδωρόπουλο και θα περιμένει μέχρι το τέλος τον τραυματία Βουρνά.
Από τον Απόλλωνα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Πετράκος που τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές. Η καλαματιανή ομάδα είναι άνετη βαθμολογικά (στην 3η θέση), αλλά θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να ανέβει ψυχολογικά μετά τις δύο σερί ήττες από Ανδρούσα και Τέλλο Αγρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Συνέχεια στις επιτυχίες θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την Κυριακή τον Τσικλητήρα. Οι "ερυθρόλευκοι" πανηγύρισαν τη νίκη τόσο με τον Αστέρα Αρφαρών, όσο και με το Ασπρόχωμα, ενώ ενδιάμεσα προκρίθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου, αποκλείοντας την κάτοχο του τροπαίου Κυπαρισσία.
Μια νέα νίκη θα φέρει τον Ολυμπιακό μόνο στην 7η θέση και σε απόσταση ασφαλείας από την τελευταία τριάδα.
Η ομάδα της Πύλου ισοβαθμεί πλέον με τον αυριανό της αντίπαλο, καθώς είναι χωρίς νίκη εδώ και πολλές αγωνιστικές. Αυτό είναι μάλιστα  το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, αφού την περασμένη Κυριακή έπαιξε στη Μελιγαλά με τον τοπικό Εθνικό παίρνοντας το βαθμό (0-0).
Εχασε όμως τον Ν. Παπαγεωργίου που αποβλήθηκε και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής,

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Η Σπερχογεία νίκησε ξανά μετά από 2,5 μήνες με 2-0 την Εράνη στα Φιλιατρά και πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση. Για να έχει όμως αντίκρισμα το τρίτο φετινό διπλό στην Α' τοπική (έχει κερδίσει ακόμα σε Ανδρούσα και Γαργαλιάνους) θα πρέπει να νικήσει αύριο και τον Εθνικό Μελιγαλά στην έδρα της. Εκεί όπου αγνοεί ακόμα το τρίποντο.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Κουρέα, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Παντσιώτη.
Ο Εθνικός είναι αήττητος στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και θέλει να διευρύνει το σερί για να αυξήσει τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Για ένα ακόμα ματς ο Γιώργος Καλόμαλος δεν υπολογίζει τον στρατευμένο Ντούζια και τον τραυματία Κανελλόπουλο, ενώ θα λείψει ο Δικαίος (επαγγελματικές υποχρεώσεις) και ίσως και ο Θανόπουλος για τον ίδιο λόγο.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Τα ντέρμπι… παραμονής συνεχίζονται για την Ανδρούσα, καθώς μετά τον Αστέρα Αρφαρών θα αντιμετωπίσει την Κυριακή μία ακόμα ομάδα με τον ίδιο στόχο, το Ασπρόχωμα, αυτή τη φορά στο γήπεδό της.
Η ομάδα του Κώστα Καρλαύτη θα επιδιώξει το τρίποντο με το οποίο θα μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα θα αυξήσει στους 8 βαθμούς τη διαφορά από το Ασπρόχωμα.
Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν ότι είναι ένα κρίσιμο βαθμολογικά ματς και θα πρέπει τουλάχιστον να μην ηττηθούν, αφού το αποτέλεσμα έχει διπλή αξία.
Νοκ - άουτ είναι ο τραυματίας Τσίρμπας, ενώ δύσκολα θα αγωνιστούν οι Ν. Δημητρίου και Καραχάλιος.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Στην 4η θέση της Α' τοπικής έχει ανέβει ο Τέλλος Αγρας μετά την πέμπτη σερί νίκη με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμάτας και μάλιστα εκτός έδρας. Η ομάδα των Γαργαλιάνων υποδέχεται αύριο τον Αστέρα Αρφαρών με σκοπό να δώσει συνέχεια στην ανοδική της πορεία και να ανέβει τρίτη, εφόσον δεν κερδίσει ο Απόλλωνας στο Διαβολίτσι.
Ο Αστέρας πήρε βαθμολογική ανάσα με τη νίκη επί της Ανδρούσσς, αλλά παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζεται και άλλα τέτοια αποτελέσματα. Αύριο όμως έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, αφού ο Αγρας είναι φορμαρισμένος και θα παίξει και ενώπιον του κοινού του.
Να σημειωθεί ότι σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο έχει ορίσει γενική συνέλευση στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Νιαρχέικου με θέμα το μέλλον της ομάδας και καλεί όλους τους φιλάθλους του Αστέρα.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΔΩΡΙΟ
Το τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς θα δώσει αύριο η Κυπαρισσία κόντρα στο Δώριο, καθώς στο φινάλε του πρώτου γύρου παίζει στη Μεσσήνη με τον πρωτοπόρο Πάμισο. Ενα ματς που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.
Για να μείνει όμως ο ΑΟΚ ζωντανός στη μάχη του τίτλου πρέπει να λυγίσει την αντίσταση του Δωρίου. Την περασμένη αγωνιστική η Κυπαρισσία νίκησε στις καθυστερήσεις το Μεσσηνιακό και αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια.
Τα προβλήματα για τον Αλέξη Μαντζούνη είναι οι τραυματίες Μαργαρώνης, Μπακόπουλος, ενώ είναι αβέβαιη η συμμετοχή του στρατευμένου Κυριακούλη.
Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει σίγουρα ο Αντωνίου που βρίσκεται στη Γερμανία για προσωπικούς λόγους και φυσικά οι εδώ και καιρό τραυματίες Γιαννόπουλος, Βασιλόπουλος, Κουλουράς και ίσως και ο Παντελής.
Το Δώριο συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη και ισοβαθμεί με το Μεσσηνιακό στην 5η θέση. Αύριο θα αγωνιστεί πάντως χωρίς ιδιαίτερο άγχος γνωρίζοντας ότι είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ακρίτας Κορώνης - Εράνη
Γήπεδο Λογγάς, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Τσίρμπας, Τσουλάκος
Μεσσηνιακός - Πάμισος
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς
Διαβολίτσι - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Νίκας, Γιαννέτσος, Ταβουλαρέας

Κυριακή

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Καρβούνης, Κυριακόπουλος, Βρυώνης
Σπερχογεία - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Σπερχογείας "Π. Γεωργανάς", 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Τσίρμπας, Γιαννέτσος
Ανδρούσα - Ασπρόχωμα
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Ηλιόπουλος, Τσουλάκος
Τέλλος Αγρας - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Νίκας, Αντωνόπουλος, Καλογερόπουλος
Κυπαρισσία - Δώριο
Γήπεδο Κυπαρισσίας. 3 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 13 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    40-6    39
2. Κυπαρισσία    24-3    35
3. Απόλλωνας Καλαμάτας    25-17    25
4. Τέλλος Αγρας    24-9    23
5. Μεσσηνιακός    16-11    21
-. Δώριο    26-21    21
7. Τσικλητήρας Πύλου    16-19    17
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    14-18    17
9. Σπερχογεία    16-21    14
-. Εράνη    10-12    14
-. Διαβολίτσι    13-23    14
12. Ανδρούσα    8-18    13
-. Εθνικός Μελιγαλά    17-15    13
14. Αστέρας Αρφαρών    13-30    11
15. Ασπρόχωμα    9-26    8
16. Ακρίτας Κορώνης    10-32    5  
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).