Τετάρτη, 17 Δεκέμβριος 2014 19:22

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Ο Αστέρας Τρίπολης 1-1 στην Κομοτηνή - τα σημερινά αποτελέσματα και η βαθμολογία

Γράφτηκε από τον
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Ο Αστέρας Τρίπολης 1-1 στην Κομοτηνή - τα σημερινά αποτελέσματα και η βαθμολογία

Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον Αστέρα Τρίπολης στην Κομοτηνή, για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με τον Τζάνη και οι Αρκάδες, οι οποίοι παραμένουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ισοφάρισαν στο 31΄ με τον Γκοϊάν.


Η κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν άφηνε πολλά περιθώρια να παιχθεί ποδόσφαιρο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δύο ομάδων. Η λάσπη φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι θα έχει... πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 5΄ η μπάλα «κόλλησε» μέσα στην περιοχή του Πανθρακικού και έδωσε την ευκαιρία στον Τσοκάνη να σουτάρει, όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε. Στο 8ο λεπτό οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, με κεφαλιά του Τζάνη μετά από σέντρα του Ντιγκινί από αριστερά. Ο Αστέρας θέλησε να «απαντήσει» άμεσα, όμως το σουτ του Μάσα στο 10΄ εξουδετερώθηκε από τον Αθανασιάδη. Οι Θρακιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις και είχαν μία καλή φάση -ξανά- με τον Τζάνη, ενώ στο 29΄ ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Λούι. Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο, όμως, δύο λεπτά αργότερα, όταν ο «κεραυνός» του Γκοϊάν έφερε το ματς «στα ίσια». Ο Αστέρας πίεσε ως το τέλος του ημιχρόνου για να πάρει το προβάδισμα, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς στην εκπνοή ο Νίκο Φερνάντες βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ δεν ήταν καλό (δεν βοήθησε και το τερέν) και η μπάλα έφυγε ψηλά.
Οι Αρκάδες έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 57΄, όταν ο Μάσα έφυγε στην αντεπίθεση και από πλάγια θέση έπιασε ένα συρτό διαγώνιο σουτ, το οποίο έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι. Ούτε η κεφαλιά του Μπαράλες στο 62΄ βρήκε στόχο και σταδιακά ο Αστέρας έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι προς το τέλος του ματς έδειχναν να αναζητούν περισσότερο το νικητήριο γκολ. Όμως στο 78΄ ο Ντιγκινί, αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι, δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο 83΄ το διαγώνιο σουτ του Μπαϊκαρά στην κίνηση έφυγε «ξυστά» άουτ. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 94΄, ο Πανθρακικός «κλότσησε» την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, καθώς μετά από ακτέλεση φάουλ του Μεχία και δύσκολη απόκρουση του Θεοδωρόπουλου στη γωνία, ο Χασομέρης πήγε πρώτος στη μπάλα, αλλά από τη μικρή περιοχή και προ κενής εστίας... κατάφερε να τη στείλει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Κάπως έτσι ο Αστέρας διατήρησε το αήττητο μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες) και διατηρείται στην τέταρτη θέση, ενώ η ακριτική ομάδα παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού.

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
Κίτρινες: Μεχία, Πασχαλάκης (στον πάγκο) - Παντελιάδης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Γκοϊάν
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (67΄ Χρήστου), Κάσες (88΄ Χασομέρης), Παπαγεωργίου, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Τσουμάνης (81΄ Πέρεθ), Λαδάκης, Ποτουρίδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Μουνάφο (71΄ Γιαννιώτας), Τσοκάνης (85΄ Ζησόπουλος), Κουρμπέλης, Μάσα, Φερνάντες (61΄ Μπακασέτας), Μπαράλες.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1
Βέροια - Νίκη Βόλου 2-0
Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-0
ΟΦΗ - Καλλονή 1-1
Κέρκυρα - Εργοτέλης 3-1
Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0
Ολυμπιακός - Πανιώνιο (7.30 μ.μ.)

Σήμερα
ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ (5.15 μ.μ.)
Ξάνθη - Παναθηναϊκός (7.30 μ.μ.)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 31
2. Ολυμπιακός 27
3. Παναθηναϊκός 26
4. Αστέρας Τρίπολης 25
5. Βέροια 24
6. Ατρόμητος 22
7. Ξάνθη 21
8. Παναιτωλικός 21
. Καλλονή 21
10. ΠΑΣ Γιάννινα 20
11. Κέρκυρα 18
12. Πλατανιάς Χανίων 15
13. Πανιώνιος 14
14. Λεβαδειακός 14
. ΟΦΗ 14
16. Πανθρακικός 11
17. Εργοτέλης 7
. Νίκη Βόλου 7
• Ένα ματς λιγότερο έχουν ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Ολυμπιακός, Πανιώνιος.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου
Πανθρακικός-Βέροια (3 μ.μ.)
Πλατανιάς-ΟΦΗ (5.15 μ.μ.)
Καλλονή-Ολυμπιακός (7.30 μ.μ.)
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
Πανιώνιος-Ατρόμητος (3 μ.μ.)
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη(5.15 μ.μ.)
Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα (5.15 μ.μ.))
Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός (5.15 μ.μ.)
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ  (7.30 μ.μ.)
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
Παναθηναϊκός-Κέρκυρα  (7.30 μ.μ.)