Παρασκευή, 19 Δεκέμβριος 2014 07:43

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Το Κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής θα κρίνει πολλά

Γράφτηκε από τον

Πλησιάζει η ώρα για το ντέρμπι κορυφής της Α' τοπικής το οποίο θα κρίνει πολλά όσον αφορά την μάχη για τον φετινό τίτλο. Την Κυριακή στις 3 μ.μ. ο Πάμισος θα υποδεχθεί την Κυπαρισσία στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του α' γύρου και φυσικά στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για το 2014.


Ο Πάμισος θα πάει στο ντέρμπι από το +4 που του έχουν εξασφαλίσει οι 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Οι Νησιώτες έχουν κάνει ένα απίστευτο νικηφόρο σερί και αν το διευρύνουν την Κυριακή θα κάνουν ένα τεράστιο άλμα για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος αφού θα πάνε την διαφορά στο +7 από την Τριφυλιακή ομάδα.
Η Κυπαρισσία από την πλευρά της παραμένει και αυτή αήττητη στο πρωτάθλημα και μετρά 12 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 14 παιχνίδια. Μάλιστα έχει βγάλει θεωρητικά πιο δύσκολο πρόγραμμα χωρίς να μείνει πολύ πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας. Με ισοπαλία στη Μεσσήνη θα μείνει ζωντανή για τον τίτλο ποντάροντας στο πιο βατό πρόγραμμα που έχει στο β' γύρο και φυσικά στο γεγονός ότι θα έχει στην έδρα της το ματς του β' γύρου. Ακόμη καλύτερα θα είναι φυσικά τα πράγματα για τους «κυανόλευκους» σε περίπτωση νίκης στη Μεσσήνη καθώς θα πλησιάσουν στον ένα βαθμό την ομάδα της Μεσσήνης.

Η εικόνα των δύο ομάδων

Μια γενική εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα για τις δύο ομάδες, είναι ότι ο Πάμισος έχει σαφώς πιο γεμάτο ρόστερ, σκοράρει πιο εύκολα (43 γκολ έναντι 27 της Κυπαρισσίας) και συνήθως κερδίζει πιο εύκολα τα παιχνίδια.
Αν υπολογίσουμε και τον παράγοντα έδρα, οι «πράσινοι» πάνε στο ντέρμπι έχοντας ένα θεωρητικό προβάδισμα για την νίκη.
Η Κυπαρισσία από την άλλη πλευρά έχει μια δυνατή 11άδα, αλλά της λείπει το βάθος στον πάγκο. Το σημαντικό και αισιόδοξο στοιχείο για την Τριφυλιακή ομάδα είναι πως στα δύσκολα παιχνίδια έχει δείξει χαρακτήρα και επιμονή μιας και έχει κάνει ανατροπές ενώ έχει κερδίσει και αγώνες στα τελευταία λεπτά. Είναι μια ομάδα που παλεύει μέχρι το τέλος και αυτό αναμένεται να κάνει και στην Μεσσήνη.










Κομπλέ ο Πάμισος

Με καλή ψυχολογία συνεχίζεται η προετοιμασία του Παμίσου για το ντέρμπι της Κυριακής. Το ευχάριστο για το συγκρότημα των Σπύρου Τσίκινη και Νίκου Γεωργακλή είναι πως η ομάδα θα πάει στο ντέρμπι χωρίς απουσίες αφού δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών - τιμωριών. Στο στρατόπεδο του Παμίσου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και πίστη ότι αν η ομάδα δείξει το καλό της πρόσωπο θα διευρύνει το νικηφόρο της σερί στο πρωτάθλημα. Το τεχνικό τιμ τονίζει στους παίκτες ότι πρέπει να δουν το ματς όπως και τα υπόλοιπα ώστε να μην φορτωθεί η ομάδα με άγχος και να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της.
Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα με απογευματινή προπόνηση.
Στον Πάμισο επιπλέον περιμένουν ότι την Κυριακή θα έχουν σύμμαχο τον 12ο παίκτη, ο οποίος αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών και να γεμίσει την εξέδρα βοηθώντας την προσπάθεια των παικτών της ομάδας.

Χωρίς δύο η Κυπαρισσία

Η Κυπαρισσία συνεχίζει με καθημερινές προπονήσεις την προετοιμασία της για το ματς της Κυριακής, στο οποίο αναμένεται να έχει και την συμπαράσταση πολλών φιλάθλων της που θα ταξιδέψουν στην Μεσσήνη.
Χαμηλοί τόνοι, σεβασμός στον αντίπαλο αλλά και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας, είναι τα στοιχεία που κρατά ο τεχνικός της Αλέξης Μαντζούνης ο οποίος θα καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει σε δύο ποδοσφαιριστές.
Συγκεκριμένα θα απουσιάσει για μια ακόμη φορά ο μακροχρόνια τραυματίας Μαργαρώνης και ο επίσης τραυματίας Μπακόπουλος ενώ ο στρατευμένος Κυριακούλης προπονήθηκε με την ομάδα χθες και προχθές και θα είναι παρών.
Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα ενώ πιθανότατα η τελευταία προπόνηση θα γίνει αύριο.