Σάββατο, 20 Δεκέμβριος 2014 07:45

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι… τίτλου την Κυριακή στη Μεσσήνη - το πρόγραμμα και τα νέα όλων των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι της Α’ τοπικής έφτασε… Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος Πάμισος και Κυπαρισσία θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα με φόντο τον τίτλο.

Το σπουδαίο αυτό παιχνίδι είναι στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, τελευταίας του πρώτου γύρου, και φυσικά δεσπόζει στο πρόγραμμα του διημέρου. Υπάρχουν όμως κι άλλα σπουδαία παιχνίδια, όπως αυτό που θα γίνει στα Αρφαρά μεταξύ του Αστέρα και του Διαβολιτσίου,
με τους γηπεδούχους να παίζουν τα ρέστα τους στη μάχη που δίνουν για την παραμονή. Επίσης ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η συνάντηση του Ασπροχώματος με τον φορμαρισμένο Τέλλο Αγρα, με τους νεοφώτιστους να θέλουν πάση θυσία θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα που «τρέχει» ένα σερί 6 νικηφόρων αγώνων. Αμφίρροπο ματς προμηνύεται να γίνει στα Φιλιατρά όπου η πληγωμένη Εράνη φιλοξενεί τον Μεσσηνιακό, ο οποίος προέρχεται από τις ήττες στα δύσκολα ματς με Κυπαρισσία και Πάμισο. Στο Δώριο η ομώνυμη ομάδα θέλει να επιστρέψει μετά από καιρό στις νίκες απέναντι στον Απόλλωνα που και αυτός έχει να κερδίσει εδώ και τρεις αγωνιστικές. Ντέρμπι αναμένεται να είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και τη Σπερχογεία, με αμφότερες τις ομάδες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Στην Πύλο ο Τσικλητήρας έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Ανδρούσα που θα παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα. Τέλος, στο Μελιγαλά ο Εθνικός φιλοξενεί την ουραγό Κορώνη και θέλει να επιστρέψει στις νίκες, με τους φιλοξενούμενους να ξέρουν πως μόνο αν δεν χάσουν θα μείνουν ζωντανοί στην υπόθεση παραμονή. Αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:



ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Επτά αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη ο Τσικλητήρας Πύλου και θέλει να… σπάσει αυτό το αρνητικό σερί παίρνοντας τη νίκη απέναντι στην Ανδρούσα. Παράλληλα θα είναι και η πρώτη νίκη του Νίκου Κακαλέτρη στον πάγκο του Τσικλητήρα, μιας και μέχρι στιγμής έχει μία ήττα και δύο ισοπαλίες σε τρία ματς. Οι Πυλιώτες προέρχονται από δύο εκτός έδρας  ισοπαλίες με Εθνικό Μελιγαλά και Ολυμπιακό Καλαμάτας και μάλιστα στο δεύτερο ματς ήταν καλύτεροι και άξιζαν τη νίκη. Ετσι σκοπός είναι να παίξουν καλό ποδόσφαιρο με την Ανδρούσα και να πάρουν τη νίκη ανεβαίνοντας στο βαθμολογικό πίνακα. Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία με τον Τσικλητήρα να παρατάσσεται κομπλέ. Από την άλλη η Ανδρούσα πήρε τη νίκη που ήθελε πολύ με το Ασπρόχωμα και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ετσι με ανεβασμένη ψυχολογία θα πάει στην Πύλο για να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας πως παίζει σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών δεν αντιμετωπίζει ο προπονητής Κώστας Καρλαύτης.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας παραμένει το Ασπρόχωμα και κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι «τελικός» ειδικά στην έδρα του. Ετσι με τον Τέλλο Αγρα σήμερα θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη για να ξεκολλήσει από τους 8 βαθμούς και να ανακτήσει τις ελπίδες του για σωτηρία. Φυσικά το έργο της ομάδας του Γιώργου Μηλίτση είναι πολύ δύσκολο μιας και ο Αγρας είναι σε φόρμα και θα πρέπει να πιάσουν υψηλή απόδοση αν θέλουν να πανηγυρίσουν. Στα αγωνιστικά εκτός είναι ο Ν. Δημητρίου και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζησιμάτου, ενώ ο Χ. Παπαγεωργίου πιθανότατα θα αγωνιστεί κανονικά. Ο Τέλλος Αγρας διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και θα προσπαθήσει να πάρει την έβδομη σερί νίκη του για να διατηρηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η ψυχολογία είναι με το μέρος των «ερυθρόλευκων» που εκτός από τις νίκες παίζουν και καλό ποδόσφαιρο και αυτό θέλουν να συνδυάσουν και με το Ασπρόχωμα. Ο τεχνικός Αντώνης Μαυρέας ξέρει πως το ματς δεν θα είναι εύκολο και αυτό θέλει να περάσει και στους παίκτες του. Εκτός από τον Παπανδρεόπουλο που θα χάσει όλη τη χρονιά, την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τόσκα που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

ΔΩΡΙΟ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εδώ και πολύ καιρό έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης το Δώριο με συνέπεια να έχει πέσει στη βαθμολογία, συγκριτικά με την τρίτη
θέση που βρισκόταν στις 6-7 πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο ματς με τον Απόλλωνα Καλαμάτας κλείνοντας επιτυχημένα τη χρονιά.
Σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος, μιας και ο Απόλλωνας είναι από τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Το Δώριο θα παίξει και πάλι με σύνθεση ανάγκης, αφού θα λείψουν οι Αντωνίου, Γιαννόπουλος, Κουλουράς και Βασιλόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τερματοφύλακα Παντελή.
Στον αντίποδα ο Απόλλωνας Καλαμάτας φαίνεται πως διανύει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος αφού έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία εδώ και τρεις αγωνιστικές. Στο ματς με το Δώριο θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα.
Ο τεχνικός Γιώργος Γρηγορόπουλος έχει στη διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές (ένα πρόβλημα τραυματισμού του Μάλαμα δεν αναμένεται να τον κρατήσει εκτός) και περιμένει από αυτούς καλύτερη εμφάνιση από τα τελευταία ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Σε καλή κατάσταση είναι ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που είναι αήττητος εδώ και τρεις αγωνιστικές και σε αυτό το διάστημα είχε και τη νίκη - πρόκριση επί της Κυπαρισσίας στα ημιτελικά του κυπέλλου.
Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς κόντρα σε μία ομάδα που θέλει προσοχή. Ο προπονητής Γιώργος Πολυμενέας πονοκεφαλιάζει για την επίθεση μιας και θα λείψουν λόγω τραυματισμού οι τρεις επιθετικοί του Αριτζής, Παπαδέας και Θεοδωρόπουλος. Επίσης δεν είναι σίγουρο πως θα δώσει το "παρών" ο Φίλαϊ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Η Σπερχογεία από την άλλη πήρε τα πάνω της με τις νίκες επί Εράνης και Εθνικού Μελιγαλά και θέλει να καταφέρει κάτι ανάλογο στο ματς με τον Ολυμπιακό στην Καλαμάτα.
Ο τεχνικός Τάσος Χατζηαγγελής περιμένει να δει τους παίκτες του να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο και αισιοδοξεί για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Ο Μουλαβασίλης πιθανότατα θα είναι ετοιμοπόλεμος,
ενώ μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για τον Κουρέα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

Με την Σπερχογεία δεν τα πήγε καλά ο Εθνικός Μελιγαλά και έχασε φυσιολογικά, όμως το ματς με την Κορώνη είναι από αυτά που πρέπει να κερδίσει πάση θυσία αν θέλει να μην αγχώνεται για την υπόθεση παραμονή. Είναι ένα ματς που θα κριθεί από τις διαθέσεις των "κυανόλευκων" με τον προπονητή Γιώργο Καλόμαλο να περιμένει
να δει τους παίκτες του να παίζουν ποιοτικό ποδόσφαιρο.
Εκτός μάχης είναι οι γνωστοί εδώ και καιρό Ντούζια (στρατευμένος) και Κανελλόπουλος (τραυματίας).
Από την άλλη μεριά ο Ακρίτας Κορώνης δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μία νίκη στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να είναι καθηλωμένος στην τελευταία θέση και μάλιστα αρκετά μακριά
από τη 13η θέση που οδηγεί στη σωτηρία.
Το έργο του στο Μελιγαλά είναι πολύ δύσκολο όμως είναι υποχρεωμένος να παλέψει για να μη χάσει, προκειμένου να διατηρήσει τις λίγες ελπίδες για παραμονή.
Ο προπονητής Νίκος Σταμάτης δεν μπορεί να υπολογίζει στους
Α. Καπινιάρη, Χ. Καπινιάρη, Δ. Κουτσουμπό και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γ. Κουτσουμπού.

ΕΡΑΝΗ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Στα χαμηλά τις βαθμολογίας έχει καθηλωθεί από την αρχή του πρωταθλήματος η Εράνη και αδυνατεί να ξεφύγει από εκεί.
Στο τελευταίο ματς του 2014 οι "πράσινοι" θα επιδιώξουν με όλες τους τις δυνάμεις να πάρουν το τρίποντο απέναντι στο Μεσσηνιακό για να κάνουν… καλές γιορτές ανεβαίνοντας κάπως στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο Σταύρος Αντωνόπουλος που διαθέτει ένα εξαιρετικά περιορισμένο ρόστερ, θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Κίτο που προέρχεται από τραυματισμό. Να σημειώσουμε πως ο Σπανός έχει αποχωρήσει από την ομάδα, ενώ εκτός λόγω δουλειάς είναι ο Γιάννης.
Ο Μεσσηνιακός στον αντίποδα πηγαίνει στα Φιλιατρά με σκοπό να γυρίσει στα καλά αποτελέσματα και να ανέβει στη βαθμολογία.
Οι "πράσινοι" είχαν δύο ήττες στα ματς που έπαιξαν με τους πρωτοπόρους, όμως το ματς με την Εράνη είναι στα μέτρα τους και αν είναι όπως πρέπει μπορούν να φύγουν με βαθμούς ή βαθμό.
Τιμωρημένος είναι ο Αρβανίτης, στρατευμένοι οι Μανωλόπουλος, Μπιζίμης, ενώ ο Ελβιο Μάνα θα αποφασίσει τελευταία στιγμή αν θα χρησιμοποιήσει τους Πανταζή και Κουκούτση. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει σταματήσει από την ομάδα ο Στασινός.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Το ματς με το Διαβολίτσι είναι από αυτά που πρέπει να πάρει ο Αστέρας Αρφαρών αν θέλει να έχει πολλές ελπίδες παραμονής. Κάτι που είχαν κάνει οι "κυανόλευκοι" πριν δύο εβδομάδες κερδίζοντας την Ανδρούσα. Η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη θα παίξει με επιθετική διάθεση με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.
Εκτός από τον Κεράνη που έχει σταματήσει και τον Ψωμάρα που θα επιστρέψει σε ένα περίπου μήνα, ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Γιαννακόπουλου που προέρχεται από τραυματισμού και η παρουσία του δυναμώνει αισθητά τον Αστέρα.
Το Διαβολίτσι θέλει να πάρει τη νίκη ή την ισοπαλία για να διατηρήσει μια διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού και να κλείσει με θετικό τρόπο τον πρώτο γύρο, αλλά και τη χρονιά.
Ξέρει πως ο Αστέρας παίζει πολλά στο συγκεκριμένο ματς και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το άγχος που θα έχει, αλλά και τα κενά στην άμυνά του. Το ευχάριστο είναι πως ο Σωτήρης Δημάκης μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες αφού και ο Θεοδωρόπουλος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πως και πως περιμένουν στον Πάμισο το Κυριακάτικο παιχνίδι με την Κυπαρισσία… Οι νησιώτες θέλουν να δείξουν σε αυτό το ντέρμπι κορυφής πως είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και θα παίξουν με πάθος από το πρώτο λεπτό για τη νίκη. Μπορεί ο Πάμισος να έχει κάνει μέχρι στιγμής το "14 στα 14", αλλά αν δεν κερδίσει αύριο την Κυπαρισσία στην έδρα του, θα της αφήσει περιθώρια να ονειρεύεται ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο και αυτό δεν το θέλει κανείς στη Μεσσήνη.
Η ψυχολογία είναι σύμμαχος της ομάδας των Τσίκινη και Γεωργακλή, ενώ και ο κόσμος αναμένεται να δώσει δυναμικό "παρών", με τη διοίκηση να έχει κάνει κινητοποίηση τις τελευταίες ημέρες σε όλο τον  δήμο Μεσσήνης.
Επίσης στα συν είναι πως ο Πάμισος θα παίξει πάνοπλος μιας και δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία, αφού και ο στρατευμένος Φιλόπουλος θα δώσει κανονικά το "παρών".
Οι "πράσινοι" θα μπουν δυνατά από το πρώτο λεπτό για να δείξουν στην Κυπαρισσία ποιο είναι το "αφεντικό" στο ματς και θα επιδιώξουν να βάλουν ένα γρήγορο γκολ για να κάνουν το έργο τους πιο εύκολο.
Από την άλλη η Κυπαρισσία πηγαίνει στη Μεσσήνη όντας καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά. Η Τριφυλιακή ομάδα είναι αήττητη στο πρωτάθλημα, έχοντας μόνο δύο εκτός έδρας ισοπαλίες, και θα επιδιώξει να διατηρήσει το αήττητο και σε αυτό το ματς.
Οπως συνηθίζει να λέει ο προπονητής των "κυανόλευκων" Αλέξης Μαντζούνης η Κυπαρισσία παίζει πάντοτε για τη νίκη και με αυτή τη φιλοσοφία θα αντιμετωπίσει τους πρωτοπόρους στο σπίτι τους.
Ομως καλό αποτέλεσμα θεωρείται και η ισοπαλία σε μία δύσκολη έδρα, γιατί δεν θα μεγαλώσει η διαφορά των τεσσάρων βαθμών και στο δεύτερο γύρο ο ΑΟΚ έχει σίγουρα πιο βατό πρόγραμμα.
Στο πλευρό της Κυπαρισσίας αναμένεται να βρεθούν πολλοί οπαδοί της που ετοιμάζουν εκδρομή για τη Μεσσήνη για να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα.
Στα αγωνιστικά εκτός από τον εδώ και καιρό τραυματία Μαργαρώνη και τον Μανδραπήλια που έχει σταματήσει επίσης εδώ και καιρό, θα λείψει και ο νεαρός Μπακόπουλος. Ο στρατευμένος Κυριακούλης θα δώσει κανονικά το "παρών" και θα καθίσει στον πάγκο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 20/12

Τσικλητήρας Πύλου - Ανδρούσα
Σερεμέτης, Ι. Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Ασπρόχωμα - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Π. Ηλιόπουλος, Τσουκάλη
Δώριο - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Νίκας, Κυριακόπουλος, Αντωνόπουλος
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Σπερχογεία
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Βρυώνης, Τσοπανάκης

Κυριακή 21/12

Εθνικός Μελιγαλά - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Τσοπανάκης, Ταβουλαρέας
Εράνη - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Νίκας, Ι. Γιαννέτσος, Παναγιωτόπουλος
Αστέρας Αρφαρών - Διαβολίτσι
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Λάμιας, Γεωργαντάς, Καλογερόπουλος
Πάμισος - Κυπαρισσία
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 14 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    43-6    42
2. Κυπαρισσία    27-3    38
3. Τέλλος Αγρας    27-11    26
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    28-20    26
5. Μεσσηνιακός    16-14    21
-. Δώριο    26-24    21
7. Τσικλητήρας Πύλου    17-20    18
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    15-19    18
9. Σπερχογεία    19-22    17
10. Ανδρούσα    9-18    16
11. Εράνη    11-13    15
-. Διαβολίτσι    16-26    15
13. Εθνικός Μελιγαλά    18-18    13
14. Αστέρας Αρφαρών    15-33    11
15. Ασπρόχωμα    9-27    8
16. Ακρίτας Κορώνης    11-33    5  
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).