Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 18:57

Ο Γ. Ανδριανός ανέλαβε πρωτοβουλίες για να καταβληθεί αρχές του 2015 η επιχορήγηση στα σωματεία

Γράφτηκε από τον

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ υφυπουργείου Αθλητισμού και ΕΠΟ σχετικά με την φορολογική ενημερότητα της 2ης και την επιχορήγηση του 2014 προς τα ποδοσφαιρικά σωματεία. Σε ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου τα χρήματα αυτά να μη χαθούν και να δοθούν αρχές της νέας χρονιάς στα σωματεία και τις ΕΠΣ, παρά το πρόβλημα που υπήρξε με υπαιτιότητα της ΕΠΟ.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Υπενθυμίζεται ότι εξαρχής η αρμόδια για την ΕΠΟ ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών με έγγραφό της επεσήμανε ότι η Ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη. Κατόπιν αυτού, εκπίπτουν ως άκυροι όλοι οι σχετικοί περί του αντιθέτου ισχυρισμοί της ΕΠΟ, η οποία καλείται πλέον να λογοδοτήσει στον φίλαθλο κόσμο τόσο για την χρονίζουσα ολιγωρία της στην καταβολή των οφειλών της όσο και για τις αήθεις εκφράσεις στις οποίες κατέφυγε (ιδίως δε για τα περί παρακράτους που λειτουργεί στο εσωτερικό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μισεί το ποδόσφαιρο).

Τέλος, ανακοινώνεται ότι ήδη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός έχει αναλάβει πρωτοβουλίες – άλλωστε δική του ήταν η απόφαση έγκρισης της επιχορήγησης στα σωματεία, που είχε πολλά χρόνια να γίνει – ώστε το ποσό της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ, καθώς και το υπόλοιπο του ποσού επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ ύψους 160.500 ευρώ, να μην χαθούν και να δοθούν στις αρχές του 2015, παρά το κώλυμα που ανέκυψε με την αποκλειστική υπαιτιότητα της ΕΠΟ».

πηγή ΑΠΕ