Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2015 14:10

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ: : «Εχω πρόταση ...μακρυά από την Ευρώπη»

Γράφτηκε από τον
ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ: : «Εχω πρόταση ...μακρυά από την Ευρώπη»

«Εφ' όλης της ύλης» συνέντευξη παραχώρησε ο Σάκης Τσιώλης στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6». Ο Ελληνας προπονητής αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αποκάλυψε ότι έχει πρόταση από ομάδα που εδρεύει μακρυά από την ...Ευρώπη και μίλησε για πολλά και διάφορα, που αφορούν στο ελληνικό πρωτάθλημα.



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 55χρονος τεχνικός:

-Για το αν βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιον σύλλογο:

«Πέρα από μία ομάδα από το εξωτερικό που συζητάμε κάποια δεδομένα, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Από την προηγούμενη εβδομάδα έχω δεχθεί μία πρόταση, αλλά πρόκειται για μία ομάδα που βρίσκεται πολύ μακριά ακόμα και από την Ευρώπη».

-Για το ενδεχόμενο να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας:

«Είχε ακουστεί το όνομά μου, αλλά ένας επαγγελματίας προπονητής δεν μπορεί να περιμένει επ' αόριστον, αλλά πρέπει να δουλέψει άμεσα. Μπορούμε να κάνουμε μία άλλη συζήτηση επί του θέματος, αλλά ένας προπονητής έχει στο μυαλό του να εργαστεί στον πάγκο της εθνικής του ομάδας. Οι Έλληνες προπονητές είμαστε πιο κοντά σε σχέση με τους ξένους. Για αυτό αδικούμε τον Ρανιέρι που δεν ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Ο κάθε Έλληνας προπονητής που είναι χρόνια στο χώρο μπορεί να διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση».

-Για το τι του έχει κάνει εντύπωση στο φετινό πρωτάθλημα:

«Ευχάριστη εντύπωση μου έχουν κάνει η Ξάνθη, τα Γιάννενα, ο Παναιτωλικός, η Βέροια και η Καλλονή. Το ευχάριστο κλίμα βγαίνει από αυτές τις ομάδες που μπορούν να κοντράρουν στα ίσα τον οποιονδήποτε μέσα στο γήπεδό τους. Όλες οι ομάδες δείχνουν πως έχουν ανέβει εκείνες και δεν είναι μόνο θέμα των μεγάλων ομάδων. Έχουν ενισχυθεί με τους κατάλληλους παίκτες. Οι μεγάλες ομάδες, από την πλευρά τους, δεν είναι δυνατές όσο θα περιμέναμε».

-Για τον Αστέρα Τρίπολης που έχει εργαστεί στο παρελθόν:

«Όσον αφορά το όνομα και τη φανέλα, δεν νομίζω ότι έχει αδικηθεί κάπου ή από διαιτητικές αποφάσεις. Εγώ παραδειγματίζομαι από τη δική μου εποχή με τη Λάρισα που πήραμε το πρωτάθλημα. Τότε κερδίζαμε και στο τέλος το πιστέψαμε, κατακτώντας τον τίτλο. Παιχνίδια-κλειδιά θα κρίνουν αν μπορεί να ανταπεξέλθει η ομάδα. Είναι οργανωμένη, είναι καλή ομάδα και μακάρι να έρθει μία τέτοια έκπληξη».

 
-Για τη μάχη στην κορυφή ανάμεσα στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό:

«Ρεαλιστικά θα πω ότι ο Ολυμπιακός έδωσε μία ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκαν και τα πράγματα τώρα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα. Πλέον είναι απίθανο να μπει σφήνα ο ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός είναι πιο ανταγωνιστικός. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνέλθει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, να αλλάξει η εικόνα του. Αν λάβουμε υπ' όψιν μας τι έχει συμβεί στα τελευταία τρία ματς, έχει δεχθεί δέκα γκολ και είναι δύσκολο μία ομάδα να κατακτήσει πρωτάθλημα δεχόμενη τόσα τέρματα».


-Για το αν είδε κάποια διαφορά στον Ολυμπιακό σε σχέση με τον Μίτσελ στο πρώτο παιχνίδι του Περέιρα:

«Υπήρχε μία διαφορά στο σύστημα, αφού δεν έπαιζε με δύο αμυντικά χαφ, αλλά με δύο μεσοεπιθετικούς πίσω από τον Μήτρογλου. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του προπονητή, είναι κάτι που είχα κάνει με τον Ουσέρο στον Αστέρα. Όταν έχεις δύο αμυντικά χαφ είναι δύσκολο να αλλάξεις το σύστημα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ψυχολογία του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλάζει, αφού όλοι θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίζουν ως βασικοί».


-Για το αν είχε ευθύνες ο Μίτσελ, όπως υποστήριζε η διοίκηση του Ολυμπιακού:

«Νομίζω ότι προέκυψε ρουτίνα και υπήρξε διαφορετική φιλοσοφία στην Ελλάδα σε σχέση με τις επιτυχίες στην Ευρώπη. Δεν το περίμεναν να έχουν τόσα αρνητικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ».
 

-Για τον Παναθηναϊκό και τον Μπεργκ:

«Υπάρχει διαφορά με τον Μπεργκ και όταν δεν παίζει εκείνος. Όταν προσπαθεί κάποιος να αναπληρώσει το κενό του, δεν μπορεί να το κάνει με επιτυχία. Ο Μπεργκ είναι ο φορ που χρειάζεται η κάθε ομάδα. Κοιτάξτε να δείτε πού κινείται ο Μπεργκ μέσα στο γήπεδο… Αυτός είναι μία καθαρή περίπτωση φορ, πέρα από την ποιότητα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής. Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, μετά τον τραυματισμό που είχε, αυτός θα είναι το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού για να διεκδικήσει ακόμα και το πρωτάθλημα».

 
-Για το αν το «τριφύλλι» έχει την ποιότητα να κάνει το βήμα παραπάνω:

«Μπορούν να καλυφθούν οι αδυναμίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός κάνει βήματα προόδου και περιμένουμε κάτι καλύτερο στο άμεσο μέλλον. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η παρουσία του Μπεργκ και πάνω του στηρίζεται το 4-3-3 ή 4-2-3-1 που παίζει κατά διαστήματα ο Αναστασίου».

 

-Για το αν η κατάσταση στο πρωτάθλημα επηρεάζεται από το γεγονός ότι πέφτουν τέσσερις ομάδες:

«Προσωπικά πίστευα ότι θα είχε μεγαλύτερη ένταση, μεγαλύτερη πίεση από την 8η θέση και κάτω. Πολύ γρήγορα όμως είδα ότι αρκετές ομάδες βελτιώθηκαν και το μελανό στίγμα είναι η απουσία της Νίκης Βόλου. Αλλοιώνεται κάθε Κυριακή η αγωνιστική. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Εργοτέλη. Θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερη μάχη μέχρι το τέλος της βαθμολογίας».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ