Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2025 16:37

ΕΠΣΜ: Στις 27 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα σε Α’ και Β’ τοπική, με κύπελλο ξεκινά η σεζόν

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣΜ: Στις 27 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα σε Α’ και Β’ τοπική, με κύπελλο ξεκινά η σεζόν



Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν 2025-2026 στη Μεσσηνία ξεκίνησε, καθώς η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις για τα πρωταθλήματα, αλλά και το κύπελλο.

Η Α’ τοπική θα κάνει πρεμιέρα το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου. Το ίδιο και η Β’ τοπική, ενώ η σέντρα στη Γ’ τοπική ορίστηκε για τις 18-19 Οκτωβρίου.
Στις τρεις ερασιτεχνικές κατηγορίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής 52 συνολικά ομάδες, με την 25η Ιουλίου να είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής.
Σύμφωνα με την προκήρυξη η Α’ , όπως και η Β’ τοπική θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, ενώ η Γ’ τοπική θα γίνει σε δύο ή 3 ομίλους, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή (έχουν δικαίωμα 20 σύλλογοι).
Συγκεκριμένα, οι 16 ομάδες της Α’ τοπικής είναι: Εράνη, Α.Ε. Μάνης, Θύελλα Χαρακοπιού, Πάμισος, Μεθώνη, Τέλλος Άγρας, Ακρίτας Κορώνης, Α.Ο. Διαβολιτσίου, Α.Ο. Κυπαρισσίας, Α.Ο. Φοινικούντας, Α.Ο. Στενωσιάς, Ομόνοια Καλαμάτας, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Α.Ε. Λογγάς, Παπαφλέσσας Χώρας, Μεσσηνιακός.
Στη Β’ τοπική οι ομάδες είναι: Π.Α.Σ. Ράχη, Ηρακλής Καλαμάτας, Α.Ο. Καλλιθέας, Θύελλα Μερόπης, Αστέρας Αρφαρών, Αστέρας Βαλύρας, Εθνικός Μελιγαλά, Αναγέννηση Παραλίας, Α.Ο. Λαιΐκων, Α.Ο. Πατίστα, Δόξα Καλαμάτας, ΠΑΟΚ Ασπροχώματος, Ατρόμητος Πλατύ, Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου, Α.Ε. Αβίας, Νέος Άρις.
Και στη Γ’ τοπική: Κυπάρισσος Τριφυλίας, ΠΑΟ Καλού Νερού, Τσικλητήρας Πύλου 2024, Θύελλα Παραλίας, Α.Ε.Π.Σ. Άρις Καλαμάτας, Παπαφλέσσας Χώρας Β’, Α.Ο. Φυτειάς, Τιτάνες, Κεραυνός Καλαμάτας, Απόλλων Πεταλιδίου, Πάμισος Μεσσήνης Β’, Διαγόρας Κοπανακίου, Εράνη Φιλιατρών Β’, Αίαντας Καλαμάτας, Α.Ο. Δωρίου, ΑΕΚ Καλαμάτας, Α.Σ. Δαναός, Ίκαρος Καλαμάτας, Ολυμπιακός Καλαμάτας. Από την Α’ στη Β’ τοπική θα υποβιβαστούν από 2 έως 4 ομάδες, ανάλογα με το τι θα κάνουν ο Μιλτιάδης και ο Πανθουριακός στη Γ’ εθνική, αλλά και να θα δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ εθνική ο πρωταθλητής Μεσσηνίας, καθώς τη νέα σεζόν καταργούνται τα μπαράζ ανόδου. Η παράμετρος αυτή επηρεάζει και τις άλλες δύο κατηγορίας. Ετσι από τη Β’ τοπική θα ανέβουν 2 ή 3 ομάδες και θα υποβιβαστούν από δύο έως 4 ομάδες, ενώ από τη Γ’ τοπική θα ανέβουν από 2 έως 3 ομάδες. Στα αξιοσημείωτα ότι για τις ομάδες της Α’ τοπικής είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην 11άδα ενός παίκτη γεννημένου από 1-1-2004 και μετά.

Σε 5 φάσεις το κύπελλο

Η σεζόν στη Μεσσηνία, θα ανοίξει όπως κάθε χρόνο με το Κύπελλο Μεσσηνίας. Ενας θεσμός στον οποίο είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων της Γ’ εθνικής, δηλαδή του Μιλτιάδη και του Πανθουριακού, αλλά και των ομάδων της Α’ και Β’ τοπικής. Αντίθετα είναι προαιρετική η συμμετοχή για τα σωματεία της Γ’ τοπικής. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 5 φάσεις και μέχρι τα προημιτελικά θα είναι μονή. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 31 Αυγούστου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 8 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης.