Δευτέρα, 26 Ιανουάριος 2015 20:27

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ. - ΠΑΜΙΣΟΣ 2-1: "Φονέας" των μνηστήρων του τίτλου

Γράφτηκε από τον

Το έκανε με την Κυπαρισσία στο κύπελλο, το έπραξε και με τον Πάμισο στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύεται "φονέας" των μνηστήρων του τίτλου, καθώς μετά τον ΑΟΚ, υποχρέωσε και τον Πάμισο στην πρώτη του φετινή ήττα στην Α' τοπική με  2-1 στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας".


Για την Κυπαρισσία η ήττα του Δεκεμβρίου με 3-1 στοίχησε τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά, ενώ οι πρωτοπόροι είδαν τη διαφορά από τη δεύτερη θέση να μειώνεται στον ένα βαθμό.
Ο Θεοδωρόπουλος μόλις στο 2' έθεσε τις βάσεις για τη νίκη και ο Μπάλλας στο 36' διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού, ενώ για τον Πάμισο σκόραρε ο Αργυρόπουλος με πέναλτι στο 50'.  Οι Νησιώτες πίεσαν στο δεύτερο ημίχρονο για την ισοφάριση, αλλά οι γηπεδούχοι με μαζική άμυνα κράτησαν το προβάδισμα.
Θα μπορούσαν μάλιστα σε δύο περιπτώσεις στην αντεπίθεση να σκοράρουν για τρίτη φορά.
Να σημειωθεί ότι αμφότερες οι ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες.
Το 1-0 προήλθε από κακή αντίδραση των αμυντικών σε βολέ του γκολκίπερ με αποτέλεσμα ο Αλεξανδρόπουλος να τσιμπήσει την μπάλα και ο Θεοδωρόπουλος εν συνεχεία να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 36' ο Τζίφας εκτέλεσε φάουλ, και ο προωθημένος Μπάλλας με κεφαλιά πρόλαβε τα στόπερ και τον Καλλιντέρη γράφοντας το 2-0 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Και αυτό γιατί δύο φορές ο Κωνσταντόπουλος (27', 30') δεν μπόρεσε με κεφαλιά να σκοράρει, ενώ κοντά στο γκολ βρέθηκαν οι  Σεϊτάι (23'), Ι. Καλογερόπουλος (39') και Μανιάτης (45').
Το 2-1 ήρθε στο 50' με πέναλτι του Αργυρόπουλου, το οποίο κέρδισε …έξυπνα ο ίδιος από τον Τσαναλία. Στο 53' ο σκόρερ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια με σουτ.
Στο 62' ήταν η σειρά του Ι. Τρίψα να απειλήσει με σουτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 67' ο Κωνσταντακόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ το κοντινό σουτ του. Χρ. Τρίψα.
Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο και στο 72' ο Ι. Καλογερόπουλος έχασε διπλή ευκαιρία (το πρώτο σουτ έδιωξε ο γκολκίπερ και στην επαναφορά σούταρε άουτ).
Ο παθιασμένος Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμα και στο 75' έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όταν ο Αλεξανδρόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Καλλιντέρη που απέκρουσε. Ο γκολκίπερ του Παμίσου είπε "όχι" και στο Τζίφα στο 84' με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι. Στην προηγούμενη φάση ο Αργυρόπουλος είχε αστοχήσει εξ' επαφής σε φάση διαρκείας και αφού ο Αργάνης έχει απομακρύνει αρχικά την μπάλα στη γραμμή στην προσπάθεια του Ι. Καλογερόπουλου.
Στο 87' ο Ζωγράφος είδε τη β' κίτρινη κάρτα του Μπλάνα και αποβλήθηκε, όπως και ο Αργυρόπουλος στο 89'.
Ο ρέφερι Μπλάνας διέκοψε προσωρινά τον αγώνα στο 53' γιατί υπήρχαν φίλαθλοι του Παμίσου στον αγωνιστικό χώρο.
* Πριν από τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μεσσήνιου παράγοντα Γρηγόρη Κατσαφάδου. 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κωνσταντακόπουλος, Μαρούδας, Παπαλέξης, Πολυμενέας, Μπάλλας, Αργάνης, Τσαναλίας (69' Ζωγράφος), Τζίφας, Θεοδωρόπουλος (76' Αναγνωστόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Φιλάι (91' Μπαζάνης).
ΠΑΜΙΣΟΣ: Καλλιντέρης, Ι. Τρίψας, Τριανταφυλλάκης (83' Δρακόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Μανιάτης, Μωράκης, Αργυρόπουλος, Χρ. Τρίψας, Αντ. Καλογερόπουλος, Σεϊτάι, Ι. Καλογερόπουλος.