Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2015 11:39

"Ηλεκτρική καρέκλα" ο πάγκος της "Μαύρης Θύελλας"

Γράφτηκε από τον

Νέο προπονητή, πιθανότατα τον Κώστα Σταματίου, θα έχει από Δευτέρα η «Μαύρη Θύελλα» που σε επίπεδο Γ’ Εθνικής αλλάζει τουλάχιστον έναν προπονητή το χρόνο.

Ο Βολιώτης τεχνικός με σημαντική 20ετή εμπειρία στους πάγκους είναι ο όγδοος που θα καθίσει στον πάγκο, ο οποίος δεν διαφέρει και πολύ από... ηλεκτρική καρέκλα!
Από τους επτά προηγούμενους στη διάρκεια της διοίκησης Ράλλη που ανέλαβε τα ηνία το καλοκαίρι του 2010, ο μακροβιότερος ήταν ο Ελβιο Μάνα που έμεινε στην τεχνική ηγεσία περίπου για 1,5 σεζόν. Αντίθετα, όλοι οι υπόλοιποι δεν κατάφεραν να κλείσουν χρόνο, ούτε να δικαιώσουν τις υψηλές προσδοκίες της διοίκησης και του κόσμου, με εξαίρεση τον Μίλτο Γκόφα που κατάφερε να ξαναβάλει πέρυσι την ασπρόμαυρη ομάδα στη μάχη της ανόδου.  

ΕΛΒΙΟ ΜΑΝΑ
(Ιούνιος 2010 – Φεβρουάριος 2012)

Ο Αργεντίνος παλαίμαχος άσος είναι ο μοναδικός προπονητής που οδήγησε τη «Μαύρη Θύελλα» στην άνοδο από τη Δ’ στη Γ’ Εθνική, στη μοναδική επιτυχημένη σεζόν της διοίκησης Ράλλη. Ισως έτσι εξηγείται και το γιατί έμεινε περισσότερο από όλους όσοι ακολούθησαν τα τρία επόμενα χρόνια.
Την περίοδο 2010 – 2011 με το Μάνα στον πάγκο η Καλαμάτα καθάρισε από τα... Χριστούγεννα τον τίτλο και την άνοδο και επέστρεψε πανηγυρικά στην τρίτη κατηγορία, που αποτελεί το... ταβάνι της τα τελευταία χρόνια.
Την αμέσως επόμενη σεζόν η ασπρόμαυρη ομάδα ξεκίνησε καλά αλλά άρχισε να βγάζει πολύ μεγάλη δυσκολία στις εντός έδρας αναμετρήσεις της. Οταν, μάλιστα, άρχισαν να έρχονται μαζεμένες και οι ήττες εκτός έδρας η θέση του προπονητή έγινε επισφαλής, με αποκορύφωμα την παραίτησή του τον Φεβρουάριο του 2012.  



ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΟΣ
(Φεβρουάριος 2012 – Νοέμβριος 2012)

Ο Γιώργος Μπένος δεν πρόλαβε να αλλάξει πολλά σε πρόσωπα την πρώτη του σεζόν, καθώς η μεταγραφική περίοδος είχε παρέλθει. Παίρνοντας στα χέρια του ένα ρόστερ που ανήκε στον προκάτοχό του κατάφερε να ξανακάνει τη «Μαύρη Θύελλα» πιο μαχητική, αλλά σε κρίσιμα ματς και μάλιστα εντός έδρας η Καλαμάτα δεν κατάφερε να φτάσει στις νίκες που χρειαζόταν, ώστε να διεκδικήσει την άνοδο στα πλέι οφ.
Τη δεύτερη σεζόν απαίτησε ορισμένες πολύ δυνατές μεταγραφές (Καούνος, Πασάς), αλλά κρίθηκε πολύ γρήγορα από τη διοίκηση, που στο μεταξύ από δικό της λάθος (υπόθεση Πούτσι) προσέθεσε έξτρα εμπόδια στην κούρσα της ανόδου.
Ο Μπένος υπέβαλε την παραίτησή του στα τέλη Νοεμβρίου του 2012 και αποχώρησε.



ΖΟΡΑΝ ΓΕΦΤΟΒΙΤΣ
(Δεκέμβριος 2012 – Φεβρουάριος 2013)

Ο Σέρβος πρώην μέσος του Απόλλωνα Σμύρνης τη δεκαετία του ’80 ήταν η επόμενη επιλογή του Γιώργου Ράλλη για τον πάγκο και όπως αποδείχθηκε η πιο βραχύβια, καθώς έμεινε στην τεχνική ηγεσία ακριβώς 50 μέρες.
Τραγικός ο απολογισμός του, με τη «Μαύρη Θύελλα» να πετυχαίνει μόλις μία νίκη σε 6 ματς πρωταθλήματος, ακόμα χειρότερες οι υποδείξεις του στις μεταγραφές με τους... απίθανους Γκαλίν και Νουχάνοβιτς να μην προσφέρουν σχεδόν τίποτα.



ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ – ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
(Φεβρουάριος 2013 – Μάιος 2013)

Το μεσσηνιακό δίδυμο που βρέθηκε στον πάγκο για το υπόλοιπο της σεζόν πέτυχε τουλάχιστον μία νίκη παραπάνω, αλλά δεν κατάφερε να ανακόψει την πορεία προς τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Οι δύο ταλαντούχοι Μεσσήνιοι παρέλαβαν ένα εντελώς... ανισόρροπο ρόστερ που αποψιλώθηκε πλήρως μέσα στο χειμώνα και αν μη τι άλλο πάλεψαν φιλότιμα παρά το τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισαν.



ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ
(Ιούλιος 2013 – Σεπτέμβριος 2013)

Υπό την επίβλεψη του Νίκου Κακαλέτρη έγινε η πιο επαγγελματική προετοιμασία που έχει γίνει ποτέ στη «Μαύρη Θύελλα» επί διοίκησης Ράλλη και η ασπρόμαυρη ομάδα ξεκίνησε ξανά το πρωτάθλημα σαν μεγάλο φαβορί για άνοδο, όμως η χρονιά... στράβωσε από νωρίς. Δύο ήττες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια τις δύο πρώτες αγωνιστικές έφεραν το... διαζύγιο με τον προπονητή που είχε (άδικα) τη λιγότερη στήριξη από τον πρόεδρο. Οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν μετά από δύο και κάτι μήνες.


ΜΙΛΤΟΣ ΓΚΟΦΑΣ
(Οκτώβριος 2013 – Μάιος 2014)

Ο Μίλτος Γκόφας ανέλαβε πέρυσι μία πολύ ζόρικη αποστολή αλλά κατάφερε να πάρει την Καλαμάτα από την τελευταία θέση και να την ξανακάνει διεκδικήτρια ανόδου. Δεν ήταν μόνο η ήττα στο ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο την Ερμιονίδα, υπήρξαν και ορισμένες αναπάντεχες γκέλες στην πορεία, όμως ο στόχος της ανόδου χάθηκε και ο έμπειρος τεχνικός δεν παρέμεινε το περασμένο καλοκαίρι στον πάγκο παρά τη δεδηλωμένη του επιθυμία.


ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑΣ
(Ιούλιος 2014 – Ιανουάριος 2015)

Ο Κουρμπανάς στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν έδειχνε να κρατά γερά το... τιμόνι, ενώ μέχρι και δύο αγωνιστικές νωρίτερα δεν υπήρχε κανένα απολύτως θέμα, με τη «Μαύρη Θύελλα» να βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή.
Η απόδοση, ωστόσο, της ασπρόμαυρης ομάδας ήταν διαρκώς φθίνουσα μέσα στον Ιανουάριο με το γκολ να γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση, ενώ τα οικονομικά προβλήματα που οξύνθηκαν τους τελευταίους μήνες τον έφεραν και αυτόν στον έξοδο.