Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2015 15:46

Μεσσήνιος "χάρισε" το Κύπελλο Ασίας στην Αυστραλία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μεσσηνιακό χρώμα είχε η κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Ασίας από την Αυστραλία.

Ο Τζέιμς Τρόϊζι, ο σκόρερ του δεύτερου χρυσού γκολ, που χάρισε το τρόπαιο των Πρωταθλητών Ασίας στα "καγκουρό" (2-1) με αντίπαλο τη Νότια Κορέα στο Σίδνεϋ, κατάγεται από την πλευρά της μητέρας του από την Καλλιθέα Πυλίας. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



O Τζέιμς ή Δημήτρης είναι γεννημένος στις 3 Ιουλίου 1988 (27 ετών) στην Αδελαΐδα και αγωνίζεται στη βελγική Ζούλτε Βάρεγκεμ, ως δανεικός από την Γιουβέντους. Με τη βελγική ομάδα έχει κάνει φέτος 14 εμφανίσεις πετυχαίνοντας 4 γκολ. 

Ξεκίνησε να αγωνίζεται στην West Torrens Birkalia το 1999, το 2001 μετακινήθηκε στην Adelaiade City, ενώ το 2005 έκανε το μεγάλο βήμα και μετακινήθηκε στη Νιούκαστλ χωρίς όμως να πάρει ιδιαίτερες ευκαιρίες. Την περίοδο 2008-2009 αγωνίστηκε στην τουρκική Γκεντλερμπιρλίγκι πετυχαίνοντας 6 γκολ σε 29 εμφανίσεις, ενώ από το 2009 έως το 2012 έπαιξε στην Καϊσέρισπορ με 10 γκολ σε 64 εμφανίσεις. Την επόμενη διετία (2012-2014) πήρε μεταγραφή για την Ιταλία και την Αταλάντα, όπου αγωνίστηκε σε 6 παιχνίδια, ενώ δόθηκε για ένα διάστημα δανεικός στην Melbourne City στην Αυστραλία, όπου πέτυχε 12 γκολ σε 29 αγώνες.

Επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό τη Γιουβέντους, η οποία όπως προαναφέραμε τον παραχώρησε στη Ζούλτε Βάρεγκεμ, όπου αγωνίζεται σήμερα.

Είναι διεθνής με την Αυστραλία και μέχρι πριν την έναρξη της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Ασίας είχε 3 γκολ σε 21 συμμετοχές. 

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τους πανηγυρισμούς στο NavarinoClub στη Βικτώρια της Αυστραλίας και αναρτήθηκε στη σελίδα Australia Messinia στο Facebook

 

Ελληνας και ο προπονητής των "καγκουρό"

Γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια και οπαδός της ΑΕΚ είναι ο ομογενής τεχνικός της εθνικής ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, Άγγελος Ποστέκογλου, ο οποίος σήμερα οδήγησε την ομάδα του στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διάκρισή της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπό την καθοδήγηση του Ποστέκογλου τα «καγκουρό» νίκησαν την αήττητη έως τώρα Ν. Κορέα στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Ασίας και κατέκτησαν το πολύτιμο έπαθλο.

Πάνω από 80.000 θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τον δραματικό τελικό και αυτή τη στιγμή οι Αυστραλοί έχουν ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς απ' άκρη, σ' άκρη, σε όλη τη χώρα.

«Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου» είπε ο Ποστέκογλου μετά τον αγώνα.

Ο ομογενής τεχνικός κατέκτησε πρωταθλήματα Αυστραλίας σαν παίκτης και προπονητής με την Ελλάδα Μελβούρνης.

Επίσης ως τεχνικός κατέκτησε πρωταθλήματα και με την ομάδα της Μπρίσμπαν και θεωρείται ο πιο πετυχημένος προπονητής της Αυστραλίας.

Για κάποιο διάστημα διετέλεσε και προπονητής της Παναχαϊκής, από όπου απολύθηκε...