Κυριακή, 01 Φεβρουάριος 2015 19:36

ΠΑΣ(άς) με ανατροπή, 2-1 την Κέρκυρα

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη του νίκη μέσα στο 2015 πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε 2-1 της Κέρκυρας και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από 6 αγωνιστικές.

Αν εξαιρέσει κανείς το πώς άρχισε ο ΠΑΣ και στα δύο ημίχρονα, κατά τ' άλλα ήταν ανώτερος. Δημιούργησε φάσεις και εκμεταλλεύτηκε δύο στημένα για να σκοράρει ισάριθμες φορές.

 

Η Κέρκυρα, από την άλλη, μπορεί να προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, αλλά δεν φρόντισε στη συνέχεια να κάνει τίποτα για να το κρατήσει. Οι παίκτες της δεν έμπαιναν με το ίδιο πάθος στις μονομαχίες και αυτό τους κόστισε.

 

Σαφώς θα πρέπει να σταθεί κανείς και στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος ήταν τραγικός. Ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να παιχτεί και ήταν λογικό να κερδίσει η ομάδα που θα έβγαζε μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά και που θα είχε με το μέρος της την τύχη.

 

Χωρισμένο στα δύο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο του μισό ο ΠΑΣ ήταν κάκιστος με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και στο δεύτερο είχαμε παράσταση για έναν ρόλο.

 

Τα πρώτα λεπτά δεν είχαν κάτι αξιοσημείωτο. Οι παίκτες προσπαθούσαν να συνηθίσουν τον κακό αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, οι Φαίακες είχαν την τύχη να προηγηθούν στην πρώτη καλή στιγμή του ματς. Ο Γκόμες έβγαλε στο 15' μία σέντρα, ο Μπέριος έκανε λάθος, ο Μαρκόφσκι γύρισε στον Χαβίτο και ο τελευταίος προ κενής εστίας σκόραρε.

 

Οι Γιαννιώτες για περισσότερα από δέκα λεπτά δεν έδειχναν κανένα σημείο αντίδρασης. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και η Κέρκυρα δεν δεχόταν καμία πίεση χωρίς επί της ουσίας να κάνει κάτι.

 

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων άρχισε επί της ουσίας στο 29', όταν ο Κουτσαβασίλης έκανε πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Τσάβες από κοντά. Ένα λεπτό μετά ο Μανιάς αστόχησε εντός περιοχής με το σουτ του να φεύγει ψηλά.

 

Στο 33' ο Τσουκαλάς έπιασε σουτ στην κίνηση και ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε. Έξι λεπτά μετά ο Ίλιτς έκανε φαλτσαριστό σουτ, το οποίο έφυγε άουτ, όμως, ο Σέρβος στο 44' ήταν εύστοχος. Από το φάουλ του Τσάβες και το σουτ του Στρούνα η μπάλα κατέληξε σ' αυτόν κι εκείνος με δυνατό σουτ εκτέλεσε από κοντά τον Κουτζαβασίλη και ισοφάρισε σε 1-1.

 

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ πέταξε στα σκουπίδια τα πρώτα λεπτά. Για περισσότερο από ένα τέταρτο οι δύο ομάδες δεν είχαν τίποτα να επιδείξουν και αναλώνονταν σε λάθη και δυνατές μονομαχίες.

 

Η πρώτη τελική προσπάθεια έγινε στο 63' με τον Ίλιτς να εκτελεί φάουλ και τον Μιχαήλ να αστοχεί με το κεφάλι. Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Τσάβες να μη σημαδέψει σωστά κάνοντας διαγώνιο σουτ εντός περιοχής.

 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ανεβάσουν ταχύτητα και στο 70' ο Κουτζαβασίλης πραγματοποίησε άλλη μία επέμβαση σε κεφαλιά του Μανιά. Δύο λεπτά μετά ο Ακόστα έβγαλε σέντρα και ο Τσάβες αστόχησε με κεφαλιά.

 

Οι Γιαννιώτες συνέχισαν να πιέζουν και να κάνουν επιθέσεις από δεξιά με τον Ίλιτς. Ο τελευταίος με τις προσπάθειές του κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ και από ένα εξ' αυτών έγινε το 2-1. Ο Σέρβος το εκτέλεσε στο 80', η μπάλα έφτασε στον Μανιά κι εκείνος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

 

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Φαίακες δεν μπόρεσαν να βάλουν δύσκολα στον ΠΑΣ. Αντιθέτως, εκείνος άγγιξε το τρίτο γκολ. Στις καθυστερήσεις ο Κοροβέσης κέρδισε πέναλτι, επέλεξε να το εκτελέσει ο ίδιος και το έχασε με τον Κουτζαβασίλη να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνιά. Ειρήσθω εν παρόδω, ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιωάννης Καμπαξής και βοηθοί του οι Ιωάννης Τουμπακάρης και Ιωάννης Κοντιζάς.

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες (89' Ντάσιος), Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ακόστα (74' Κοροβέσης), Τσάβες (83' Χαρίσης), Ίλιτς, Μανιάς

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ντιόγκο, Καρντόσο (83' Σιόντης), Κρητικός, Χαβίτο, Κόντος (74' Καϊκούτ), Λεάλ (46' Φάμπιο), Μαρκόφσκι.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR