Δευτέρα, 02 Φεβρουάριος 2015 07:14

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 1-0: Ολοταχώς για τον τίτλο, με άμυνα για… Οσκαρ

Γράφτηκε από τον

Τη δέκατη εντός έδρας νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε χθες η Κυπαρισσία που νίκησε 1-0 στο τριφυλιακό ντέρμπι τον Τέλλο Αγρα και παρέμεινε στο -1 από τον Πάμισο, δέκα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο ΑΟΚ ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα από την ομάδα των Γαργαλιάνων, είχε σαφώς περισσότερες ευκαιρίες και εν τέλει πήρε το τρίποντο χάρις σε ένα γκολ του φορμαρισμένου Φώτη Παναγόπουλου στο 21'.
Η νίκη της ομάδας του Αλέξη Μαντζούνη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως έπαιξε με 10 παίκτες για πάνω από μισή ώρα εξαιτίας αποβολής του Χρήστου Παπαγεωργίου.
Από την άλλη ο Αγρας πάλεψε το παιχνίδι και κόντραρε την Κυπαρισσία, όμως του έλειψε η τελική προσπάθεια και έτσι γνώρισε την ήττα μετά από 13 ολόκληρες αγωνιστικές.
Ειδική μνεία πάντως πρέπει να γίνει στην αμυντική γραμμή της Κυπαρισσίας και φυσικά στον Θοδωρή Ντουγέρογλου που κράτησε για 13ο σερί ματς το μηδέν στην εστία του! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο ΑΟΚ είναι γερά στο κόλπο του τίτλου και κρατά την τύχη στα χέρια του, αφού έχει στην έδρα του το ντέρμπι με τον Πάμισο την τελευταία αγωνιστική.
Ο δυνατός αέρας ήταν στο πρώτος ημίχρονο με το μέρος των φιλοξενούμενων, που όμως δεν το εκμεταλλεύτηκαν.

Δοκάρι με Καμποσιώρη
και γκολ με Παναγόπουλο

Αντιθέτως η Κυπαρισσία μπήκε ορεξάτη από την αρχή και μόλις
στο 1' ο Καμποσιώρης έκανε τη σέντρα, ο Παπαγεωργίου γέμισε για τον Φ. Παναγόπουλο που πήρε την κεφαλιά, όμως λίγο πριν τη γραμμή απομάκρυνε ο Τσέρτος.
Οι "κυανόλευκοι" συνέχισαν να είναι καλύτεροι και να απειλούν κυρίως από τα δεξιά και από τον άξονα.
Στο 17' μάλιστα έχασαν διπλή κλασική ευκαιρία… Ο Παπαγεωργίου έδωσε στον Καμποσιώρη που έκανε ωραία ενέργεια και σουτ από το ύψος του πέναλτι με τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι…
Στην εξέλιξη της φάσης ο Παναγόπουλος από πλάγια έδωσε στον Καμποσιώρη που σούταρε σύριζα άουτ.
Τελικά η υπεροχή του ΑΟΚ καρποφόρησε στο 21' όταν ο Παπαγεωργίου με έξυπνη μπαλιά έδωσε στον Φ. Παναγόπουλο ο οποίος κοντρόλαρε με το κεφάλι, προχώρησε και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κατσαρέα για το 1-0. Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 200 φίλους της Κυπαρισσίας (στο γήπεδο βρέθηκαν και περίπου 100 φίλοι του Αγρα).
Στο 27' μετά από βαθιά μπαλιά του Γαργαρώνη, ο Κορομηλάς δεν έδιωξε καλά με τον Παπαγεωργίου να σουτάρει άουτ.

Ανέβηκε ο Αγρας
μετά το ημίωρο

Μετά το ημίωρο οι παίκτες της Κυπαρισσίας κατέβασαν ταχύτητα, προφανώς επηρεασμένοι και από την κούραση, με την ομάδα του Αντώνη Μαυρέα να ανεβάζει την απόδοση της και να κυριαρχεί μέχρι την ανάπαυλα.
Στο 37' ο Τόσκα έδωσε στο Νάκο που έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Ντουγέρογλου μπλόκαρε.
Δύο λεπτά αργότερα ο Τόσκα έδωσε στον Τουρλίδα που από πλάγια θέση ξέφυγε από τον αντίπαλο του και πλάσαρε λίγο άουτ.

Αποβλήθηκε για καθυστέρηση,
ενώ έβγαινε αλλαγή ο Παπαγεωργίου

Στο δεύτερο μέρος ο Αγρας μπήκε αρκετά καλά παρότι δεν είχε σύμμαχο τον αέρα και προσπάθησε να βάλει δύσκολα στην Κυπαρισσία.
Φάσεις πάντως δεν μπορούσε να κάνει με τον ΑΟΚ να κρατά με σχετική ευκολία το μηδέν. Στο 59' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς σε μια φάση που σπάνια τη βλέπουμε στα γήπεδα… Ο Κόλλιας ήταν έτοιμος να μπει αλλαγή στο ματς παίρνοντας τη θέση του
Χ. Παπαγεωργίου. Ο τελευταίος έβγαινε σιγά σιγά από τον αγωνιστικό χώρο με τον Αλεξέα να του κάνει παρατήρησε να πάει πιο γρήγορα.
Ο Παπαγεωργίου συνέχισε στο ίδιο τέμπο και λίγο πριν περάσει εκτός, έβγαλε τις επικαλαμίδες του και έδωσε τη θέση του στον Κόλλια… Τότε ο διαιτητής Αλεξέας πήγε κοντά του και του έδειξε την κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση αποβάλλοντας τον και φυσικά ο Κόλλιας δεν μπήκε στο ματς, με την Κυπαρισσία να μένει με 10 παίκτες.
Με το γράμμα του νόμου ο έμπειρος ρέφερι ενέργησε σωστά, σίγουρα όμως εξάντλησε την αυστηρότητα του μιας και ανάλογες αποβολές σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα.

Την κατοχή ο Αγρας,
τις ευκαιρίες ο ΑΟΚ

Ο Αγρας που έπαιζε πλέον με παίκτη παραπάνω κέρδισε επιπλέον μέτρα στο γήπεδο και είχε την κατοχή της μπάλας, κερδίζοντας αρκετά φάουλ και κόρνερ. Ομως κλασική ευκαιρία δεν έκανε, μιας και η αμυντική λειτουργία της Κυπαρισσίας ήταν εξαιρετική και οι παίκτες της έκλειναν όλους τους χώρους.
Απεναντίας οι "κυανόλευκοι" έχασαν τρεις ευκαιρίες και μάλιστα κλασικές… Στο 68' ο Ανδρουτσής έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και σέντραρε για τον Κόλλια που απέφυγε έναν αμυντικό και από τα
5 μέτρα σούταρε δυνατά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 75' ο Γεωργακόπουλος έκανε λάθος γύρισμα με το κεφάλι, ο Κόλλιας όμως νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κατσαρέα και στη συνέχεια σε κενή εστία ο Καμποσιώρης πλάσαρε, όμως ο Γεωργακόπουλος απέκρουσε σωτήρια με τάκλιν διορθώνοντας το λάθος του.
Ο Αγρας συνέχισε να πιέζει χωρίς όμως ουσία και έτσι το ματς έφτασε στο τέλος του, με τον ΑΟΚ να χάνει κι άλλη ευκαιρία στο 90' όταν από λάθος γύρισμα του Γεωργακόπουλου ο Κόλλιας τσίμπησε την μπάλα που έφυγε ψηλά άουτ.
Από τους νικητές καλύτεροι ήταν οι Γ. Παναγόπουλος,
Φ. Παναγόπουλος, Καμποσιώρης και Καρατζούλιας, ενώ από τον Αγρα ξεχώρισαν οι Αναστασόπουλος και Τόσκα.
Καλή ήταν η διαιτησία του Ηλία Αλεξέα και των βοηθών του Καρβούνη και Ζαρακοβίτη.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Γαργαρώνης (81' Μιτρόφ), Φ. Παναγόπουλος (61' Κόλλιας), Γ. Παναγόπουλος, Ντιόπ, Λυδιώτης (74' Θεοδωρακόπουλος), Καρατζούλιας, Παπαγεωργίου, Καμποσιώρης.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Κατσαρέας, Γεωργακόπουλος, Γεωργόπουλος, Κορομηλάς, Τσέρτος (66' Τριανταφυλλάκης), Αναστασόπουλος, Τουρλίδας, Νάκος, Κωστακιώτης, Κολεζνιτσένκο (54' Πότσης), Τόσκα.