Τετάρτη, 04 Φεβρουάριος 2015 19:22

"Τσίμπησε" βαθμό στην Ξάνθη ο Πανιώνιος (1-1)

Γράφτηκε από τον

Βαθμούς μοιράστηκαν στη Πηγάδια Ξάνθη και Πανιώνιος που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

 

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος αιφνιδίασε τη Skoda Ξάνθη στο 12’ με τον Μπακασέτα, που μπήκε από αριστερά στην περιοχή και «κεραυνοβόλησε» τον Κυριακίδη, κάνοντας το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιάννου έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των «κυανέρυθρων», ενώ το ίδιο συνέβη στο 22’ με τον Φούντα. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά αδυνατούσαν ακόμη και να κρατήσουν τη μπάλα. Ο Πανιώνιος ήταν το απόλυτο αφεντικό και είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Skoda Ξάνθη πήρε μέτρα και στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή ισοφάρισε σε 1-1 στο 43’ με τον Καπετάνο, που πλάσαρε εύστοχα, μετά από φάουλ του Λουσέρο. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, θεωρώντας ότι το φάουλ εκτελέστηκε πριν σφυρίξει ο διαιτητής και όχι από τη σωστή θέση. Πάντως, δεν υπάρχει οφσάιντ, με τον σκόρερ να ξεκινάει από κανονική θέση.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ, αλλά τα λάθη που έκαναν εκατέρωθεν, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των επιθέσεων. Παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών, ο ρυθμός έπεσε μετά το 60’ και αυτό που καταγράφεται είναι μια καλή ατομική προσπάθεια, αλλά άστοχο σουτ του Σολτάνι στο 68’.

Με την είσοδο του Ιμπαγάσα στο 79’, ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά και απείλησε τρεις φορές μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. Στο ίδιο λεπτό, ο Μπουμάλ σούταρε δυνατά, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη σε δύσκολη απόκρουση, στο 81’ ο Γιάννου έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και στο 84’ ο Οικονόμου έκανε την κεφαλιά, που πέρασε άουτ. Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών ολοκληρώθηκε στο 90’, με τον Μασούρα να χάνει το τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη και μαζί την ευκαιρία για μια τεράστια νίκη.


Skoda Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Κομεσίδης (25’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Γούτας, Λισγάρας, Παπαστεριανός (67’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Κλέιτον (46’ Βάλτερ), Σολτάνι, Λουσέρο, Καπετάνος.


Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπακασέτας (65’ Κολοβός), Μπουμάλ (86’ Μασούρας), Φούντας (79’ Ιμπαγάσα), Γιάννου.