Τετάρτη, 04 Φεβρουάριος 2015 19:34

"Καθάρισε" σε 35' ο ΠΑΣ Γιάννινα, 4-1 τη Βέροια

Γράφτηκε από τον
"Καθάρισε" σε 35' ο ΠΑΣ Γιάννινα, 4-1 τη Βέροια

Ενα σπάνιο ποδοσφαιρικό σόου και μάλιστα κάτω από δυνατή βροχή, προσέφεραν στους οπαδούς τους οι ποδοσφαιριστές τουμ ΠΑΣ Γιάννινα, οδηγώντας παράλληλα την ομάδα τους σε μία ακόμα εντυπωσιακή νίκη. Εκμεταλλευόμενοι τις απίστευτες αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Γκρανέρο, οι Γιαννιώτες τη σάρωσαν με 4-1 στους «Ζωσιμάδες».



Χτυπώντας στις στημένες φάσεις και με σκόρερ τους Τσουκαλά (8’), Μανιά (15’) και Τζημόπουλο (18’, 35’), οι γηπεδούχοι προσέφεραν ένα απ’ τα καλύτερα ημίχρονα ομάδας στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Απογοητευτική η «βασίλισσα του Βορρά», δεν μπόρεσε τίποτα περισσότερο από το γκολ της τιμής με τον ΒεργώνΗ (45’) κι ούτε καν απείλησε το αήττητο επτά αγωνιστικών που τρέχουν πλέον οι Ηπειρώτες.

Βλέποντας το γνώριμα απαράδεκτο τερέν των «Ζωσιμάδων» συμπέραινες ότι θα ‘ταν δύσκολο και να σταθεί κανείς πάνω του. Ποιος να φανταζόταν ότι θα μπορούσε κάποιος και να… χορέψει! Γιατί αυτό ακριβώς έκανε σήμερα ο ΠΑΣ. Εκμεταλλευόμενοι την εκπληκτική έμπνευση του Γκρανέρο να παίξει με τρεις στην άμυνα, οι Ηπειρώτες δεν πήραν απλώς προβάδισμα. Πήραν και… σήκωσαν την απογοητευτική αντίπαλό τους.

Γιατί έμπαιναν από αριστερά. Έμπαιναν από δεξιά. Έβγαιναν στην πλάτη της άμυνας. Και (κυρίως) την τρομοκρατούσαν στις στημένες φάσεις! Βάζοντας λοιπόν στην εξίσωση και τις τραγικές αντιδράσεις του Καντιμοίρη (ασταθής απόκρουση σε φάουλ του Τσάβες και κακή έξοδος σε κόρνερ) δεν είναι περίεργο που… μετά το ίσον οι Τσουκαλάς, Μανιάς και Τζημόπουλος (2) έβαλαν το ψηφίο 4. Κι ανάγκαζαν τη Βέροια να νιώθει και ευτυχής πού πήγε με το γκολ «της τιμής» στ’ αποδυτήρια.

Το όμορφο σόλο του Μπεν ωστόσο -και η προβολή του Βεργώνη- ήταν απλά μια αναλαμπή. Γιατί με την επιστροφή από την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στο σκοτάδι. Ψάχνοντας στα τυφλά μια αντίδραση. Και χωρίς οργανωμένο σχέδιο ένα γκολ που θα τους έβαζε πιο γερά στο ματς. Έτσι, ο ΠΑΣ δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να… αράζει στην περιοχή του. Και όποτε του δινόταν η ευκαιρία ν’ απειλεί ότι θα ξεχειλώσει κι άλλο το σκορ.

Τι κι αν προσπαθούσε, λοιπόν, ο Γκρανέρο να συμμαζέψει τα (δικά του κυρίως) ασυμμάζευτα; Τι κι αν έπαιζε το τελευταίο του χαρτί βάζοντας τους Ντουμίτρου και Κάμπορα; Η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Και οι παίκτες του άρχιζαν σταδιακά να συμβιβάζονται μ’ αυτή την ιδέα. Τόσο πολύ, ώστε ο ΠΑΣ να κρατήσει εύκολα το (εντυπωσιακό) σκορ και ν’ αποτινάξει με… θόρυβο την παρέα της Βέροιας από την έκτη θέση της βαθμολογίας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κοροβέσης (77’ Χαρίσης), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τσάβες (70’ Ακόστα), Ντάσιος

ΒΕΡΟΙΑ (Κάρλος Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης (46’ Βάσκες), Ραούλ Μπράβο, Μαραγκός, Όστοϊτς, Βεργώνης, Καλτσάς, Μπεν, Τάτος (66’ Κάμπορα), Ναζλίδης (63’ Ντουμίτρου).

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR