Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2015 08:32

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ψάχνει ένα σερί νικών για να πλησιάσει την κορυφή…

Γράφτηκε από τον

Ο δεύτερος γύρος της Γ' εθνικής ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή με την Καλαμάτα να παίρνει ξεκούραστο τρίποντο στα χαρτιά απέναντι στην Κύμη που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.


Μάλιστα το τρίποντο αυτό έφερε την Μεσσηνιακή ομάδα πιο κοντά στην κορυφή, αφού ο Παναργειακός στραβοπάτησε στην Τρίπολη με τον Παναρκαδικό (1-1) και έτσι η Καλαμάτα πλησίασε στους 4 βαθμούς την ομάδα του Αργους.
Το ζητούμενο πλέον για την Μεσσηνιακή ομάδα είναι να αρχίσει να παίρνει τρίποντα και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, ώστε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των άλλων ομάδων του γκρουπ της κορυφής και να βελτιώσει την θέση της στην βαθμολογία.

Με καλή ψυχολογία

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με την απομάκρυνση του Νίκου Κουρμπανά και την έλευση του Κώστα Σταματίου, έχει αλλάξει αρκετά το κλίμα στην ομάδα. Ενώ δηλαδή υπήρχε ένας προβληματισμός και μια κατήφεια το τελευταίο διάστημα, αυτές τις μέρες υπάρχει ένα σαφώς πιο αισιόδοξο κλίμα στις τάξεις της ομάδας και όλοι μιλούν για ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Σε αυτό σίγουρα βοήθησαν και τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς που έφεραν την ομάδα πιο κοντά στην κορυφή ενώ στις τάξεις της ομάδας ο Κώστας Σταματίου προσπαθεί να περάσει την δική του φιλοσοφία και να πείσει τους παίκτες ότι μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Θα φανεί στο γήπεδο

Το θέμα πλέον είναι πόσο βελτιωμένη θα παρουσιαστεί η ομάδα μέσα στο γήπεδο και το αν μπορεί να εκμεταλλευτεί τα βατά παιχνίδια που έχει μπροστά της, αρχής γενομένης από αυτό της Κυριακής με τον Βύζαντα Μεγάρων (3 μ.μ. Δημοτικό Στάδιο) που θα γίνει στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.
Να θυμίσουμε ότι η Καλαμάτα έχει φοβερό πρόβλημα στα εντός έδρας παιχνίδια φέτος, καθώς μετρά μόνο δύο νίκες σε 8 ματς στο Δημοτικό Στάδιο (έχει ακόμη 4 ισοπαλίες και δύο ήττες) καθώς και ότι η υψηλή βαθμολογική της θέση οφείλεται στα εκτός έδρας αποτελέσματα όπου είναι αήττητη με 6 νίκες (μαζί με την Κύμη στα χαρτιά) και μια ισοπαλία σε εφτά παιχνίδια!
Το ερώτημα λοιπόν είναι αν την Κυριακή θα βρει τον τρόπο να σπάσει την… κατάρα της έδρας ή αν θα έχει νέα βαθμολογική απώλεια που θα την αφήσει ακόμη πιο πίσω στην βαθμολογία.
Να σημειωθεί πως μετά το ματς με τον Βύζαντα ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ζακυνθιακό και στην συνέχεια η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τον Ερμή Κιβερίου. Είναι μια τριάδα αγώνων όπου οι 9 βαθμοί είναι μέσα στις δυνατότητες των Μεσσηνίων, αρκεί φυσικά να δείξουν βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο.

Προπόνηση στο Ασπρόχωμα,
περιμένουν δύο δελτία

Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο γήπεδο του Ασπροχώματος και ο Κώστας Σταματίου είδε τους παίκτες του σε οικογενειακό διπλό, όπου δοκίμασε διάφορα σχήματα και πρόσωπα. Για το ματς με τον Βύζαντα δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Πέτρος Δημητριάδης ενώ μέχρι χθες δεν είχαν εκδοθεί τα δελτία των Ζαχαρόπουλου και Κορκοντζέλου, οι οποίοι αποκτήθηκαν πριν λίγες μέρες.  Οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση του Σταματίου, ο οποίος ευελπιστεί να κάνει νικηφόρο ντεμπούτο την Κυριακή...