Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2015 22:03

Πολύτιμο "τρίποντο" για τον Πανθρακικό (3-2 την Καλλονή)

Γράφτηκε από τον

Πολύτιμο "τρίποντο" που τον απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού πήρε ο Πανθρακικός, που επικράτησε 3-2 της Καλλονής στην Κομοτηνή, στην αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι Εμπόου (15΄), Ιγκόρ (44΄πεν.) και Τσαμπούρης (50΄ αυτογκόλ) σκόραραν για τους νικητές, ενώ τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Μανούσος (20΄,74΄πεν.).

Αποβλήθηκε ο Στέλιος Ηλιάδης των γηπεδούχων στο 73΄.

Με καθυστέρηση 15 λεπτών άρχισε το ματς, λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του σταδίου. Από τότε όμως όλα κύλησαν "ρολόι" και δεν δημιουργήθηκε άλλο θέμα.

Στο 15ο λεπτό από κόρνερ του Ντιγκινί και άστοχη έξοδο του Χογκ, ο Εμπόου έγραψε από κοντά το 1-0. Λίγο αργότερα και κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα της Λέσβου ισοφάρισε. Ο Αντέτζο με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μανούσο που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 20΄. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά το προβάδισμα με πέναλτι του Ιγκόρ στο 44΄. Ηταν, ωστόσο, μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη απόφαση του διαιτητή, που καταλόγισε παράβαση του Πιπίνη σε μαρκάρισμα του Βραζιλιάνου σκόρερ.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 3-1 νωρίς στο β΄ ημίχρονο, όταν ο Μπαϊκαρά σέντραρε από δεξιά και ο Τσαμπούρης με... αριστουργηματική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χογκ στο 50'. Στη συνέχεια με την είσοδο του Πετρόπουλου η Καλλονή έγινε πολύ απειλητική και ξαναμπήκε στο ματς στο 74΄, με "διπλό" όφελος. Πέναλτι και αποβολή του Ηλιάδη που απέκρουσε με το χέρι την κεφαλιά του Κεϊτά. Ο Μανούσος ευστόχησε από τη "βούλα" και μείωσε σε 3-2. Στο 87΄ δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της Καλλονής σε ανατροπή του Γιορέντε κι έτσι οι Θρακιώτες κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα

Διαιτητής: Κύζας

Κίτρινες: Πιπίνης, Γιορέντε

Κόκκινη: Ηλιάδης (73΄)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Ηλιάδης, Μελίσσης, Ρομέου (64΄ Σέτι), Μπαϊκαρα, Εμπόου, Ίγκορ (70΄ Βιαγιαφάνε), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Χασομέρης (89΄ Μπάλντα), Ποτουρίδης

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς (60΄ Ναβάρο), Λεοζίνιο (69΄ Μαρσέλο Αλβες), Μανούσος, Μίνγκας, Πιπίνης (55΄ Πετρόπουλος)

ΑΠΕ-ΜΠΕ