Σάββατο, 07 Φεβρουάριος 2015 18:01

Εγινε το ετήσιο μνημόσυνο για τη «Θύρα 7» (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο «Γ. Καραϊσκάκης» το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα της «Θύρας 7», που έχασαν τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου 1981, μετά τη λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σαν αύριο συμπληρώνονται 34 χρόνια από την τραγωδία που έπληξε την «ερυθρόλευκη» οικογένεια, όμως η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα γιατί η πειραϊκή ομάδα παίζει εκτός έδρας αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής.

Περίπου 3.000 φίλοι του πρωταθλητή Ελλάδας βρέθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του φαληρικού γηπέδου, προεξαρχόντων των μελών της διοίκησης ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη, του ποδοσφαιρικού τμήματος και της ομάδας μπάσκετ, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής για την επιτυχία επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς και αθλητών από τα διάφορα τμήματα του Ολυμπιακού.

Οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν από τον Βίτορ Περέιρα και τους ποδοσφαιριστές του το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη, ενώ το βράδυ οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα βρεθούν στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» για να τιμήσουν τα 21 αδικοχαμένα παιδιά.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν επίσης ο μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης και ο Πέτρος Κόκκαλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ