Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 17:21

Ο ΠΑΣ 2-1 στη Λιβαδειά και βλέπει πλέι οφ!

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΑΣ 2-1 στη Λιβαδειά και βλέπει πλέι οφ!

Ονειρα... Ευρώπης κάνουν οι φίλοι του ΠΑΣ μετά το νικηφόρο πέρασμα της ομάδας τους από τη Λιβαδειά με 2-1, που τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στα πλέι οφ.

 

Οι Γιαννιώτες πήραν την τρίτη νίκη στη σειρά στη Σούπερ Λίγκα κι επιβεβαίωσαν πως έχουν πλέον τον τρόπο να κερδίζουν ακόμη και σε αγώνες που δεν έχουν πιάσει την επιθυμητή απόδοση.

 

Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Δέχτηκε δύο γκολ από το πουθενά και δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του.

 

Οι Βοιωτοί ήταν φλύαροι και αυτό τους κόστισε. Δυσκολεύονταν πολύ στο να αναπτυχθούν σωστά και να δημιουργήσουν φάσεις και ακόμη περισσότερο στο να τις τελειώσουν όπως έπρεπε.

 

Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα και ο ΠΑΣ περίμενε στοχεύοντας σε κάποια αντεπίθεση.

 

Η πρώτη τελική προσπάθεια ήταν μία εντελώς ακίνδυνη κεφαλιά του Μάντζιου στο 8'. Οι φιλοξενούμενοι επί της ουσίας απάντησαν στο 18' με τον Ίλιτς να έχει χώρο και να αστοχεί κάνοντας σουτ εκτός περιοχής.

 

Οι Βοιωτοί ήταν ανώτεροι και δημιούργησαν φάσεις στη συνέχεια. Στο 19' και στο 23' ο Βελλίδης μπλόκαρε σουτ του Πελέ, ενώ αυτό του Μάντζιου στο 25' ήταν εντελώς άστοχο. Στο 34' το διαγώνιο σουτ του Μάντζιου ήταν καλό, αλλά έφυγε λίγο άουτ.

 

Οι Γιαννιώτες δεν είχαν τελικές προσπάθειες, όμως, από το πουθενά βρήκαν στο 38' τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ίλιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσουκαλάς έπιασε σουτ στην κίνηση και ο Τζημόπουλος σκόραρε αλλάζοντας την πορεία της μπάλας. Τέσσερα λεπτά μετά, μάλιστα, χάθηκε ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ με τον Σηφάκη να πραγματοποιεί πολύ καλή επέμβαση σε κεφαλιά του Μπέριου.

 

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός ήταν σε όλη τη διάρκεια ανώτερος, πίεζε και δημιουργούσε ευκαιρίες έχοντας και συντριπτική κατοχή της μπάλας.

 

Στο 49' ο Μιλοσάβλιεφ αστόχησε, ενώ στο 53' είδε τον Βελλίδη να μπλοκάρει το σουτ του. O Σέρβος ήταν εντυπωσιακός και όλο το παιχνίδι της ομάδας του περνούσε από τα δικά του πόδια.

 

Στο 56' ο Πελέ με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα ψηλά, ενώ άστοχος ήταν και ο Κατίδης στο 57', όπως και η κεφαλιά του Τριποτσέρη στο 59'. Τελικά το γκολ ήρθε στο 68' από πολύ ωραία ενέργεια του Μιλοσάβλιεφ. Ο τελευταίος έδωσε στον Κατίδη κι εκείνος τελείωσε ωραία τη φάση με πλασέ.

 

Ο Λεβαδειακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 71' έχασε νέα ευκαιρία με τον Μιλοσάβλιεφ. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά ο ΠΑΣ έκανε το 1-2 χωρίς να έχει δημιουργήσει ούτε φάση. Ο Τσουκαλάς με εξαιρετική κάθετη έβγαλε μόνο του τον Μανιά κι εκείνος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Σηφάκη.

 

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι γύρισαν όλοι πίσω και άφησαν την μπάλα στον Λεβαδειακό. Εκείνος πίεζε, αλλά αναπτυσσόταν ανορθόδοξα με πολλά γεμίσματα. Ο Βελλίδης στο 79' μπλόκαρε φάουλ του Μιλάζες, ενώ επί της ουσίας οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μία καλή στιγμή, το άστοχο σουτ του Μιλοσάβλιεφ στο 90'+2. Έτσι γνώρισαν την τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε ματς τους.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιωάννης Δελφάκης και βοηθοί του οι Στυλιανός Τσολάκης και Αντώνιος Καρατζίκας.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Κώτσιος, Μιλιάζες, Ζιτο, Πελέ (69' Γκόμες), Μιλοσάβλιεφ, Βούκσεβιτς, Ορτέγκα, Μάντζιος

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (72' Σκόνδρας), Μπέριος, Μιχαήλ, Στρούνα, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Τσάβες, Ιλιτς (58' Γιάκος), Μανιας.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR