Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 19:21

Πανίσχυρος στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Παναιτωλικό

Γράφτηκε από τον

Σημαντικό τρίποντο πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον πολύ δυνατό φέτος Παναιτωλικό χάρη σε ένα γκολ που σημείωαε ο Πέτριτς (1-0).

 

Οι «πράσινοι» δεν έπιασαν καλή απόδοση και δεν έβρισκαν λύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά μόλις απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα στο 59’ λόγω υπερβολικής αποβολής του Ρουσκουγιέδα βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.

 

Δράστης, όπως και στο Αγρίνιο, ήταν ο Μλάντεν Πέτριτς, που στο 69’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Με το τρίποντο αυτό το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου βρίσκεται πλέον μόνος στη 2η θέση και μείωσε στο -5 από τον Ολυμπιακό.

 

Η ομάδα του Μάκη Χάβου από την πλευρά της πλήρωσε την ατολμία της και γνώρισε την ήττα μετά από δύο νίκες και μία ισοπαλία. Ωστόσο διατηρήθηκε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και εξακολουθεί να κάνει όνειρα για Ευρώπη.

 

 

Οι μόλις τρεις τελικές, με τις οποίες ολοκληρώθηκε το α’ μέρος στη Λεωφόρο, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την μορφή του αγώνα. Ένας απόλυτα προβλέψιμος Παναθηναϊκός, τον οποίο σταμάτησε πολύ εύκολα ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου κατέβηκε με παντελώς αμυντική τακτική, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Στεφανάκου. Γοδόι και Φωτάκης στον άξονα έκαναν εξαιρετική δουλειά, ενώ οι Σκαραμοτσίνο-Ρουσκουγιέδα και Μπεχαράν-Βιγιαφάνιες δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στις πτέρυγες. Την ίδια ώρα βέβαια οι φιλοξενούμενοι ήταν επιθετικά ακίνδυνοι και ο Στιλ (που ήταν πάντως νευρικός και είχε άσχημες απομακρύνσεις με τα πόδια) δεν ένιωσε την παραμικρή απειλή. Άλλωστε ο φορμαρισμένος Άλβες ήταν πολύ καλά κλεισμένος από τους Σίλντενφελντ και Ταυλαρίδη.

 

Από την άλλη πλευρά ο Αναστασίου μόνο ικανοποιημένος δεν ήταν με την εικόνα των παικτών του. Ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας σε υψηλό ποσοστό (γύρω στο 65%), ωστόσο οι «πράσινοι» ήταν αργοί και φλύαροι μην καταφέρνοντας να πιάσουν ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα. Ενδεικτικό είναι πως σε 45 λεπτά αγώνα είχαν μόλις δύο τελικές προσπάθειες και δημιούργησαν μία ευκαιρία. Ήταν όμως κλασική και αποτέλεσμα εξαιρετική συνεργασίας των Χουχούμη, Μπεργκ και Πέτριτς από αριστερά. Μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Σουηδός πάτησε στον Κροάτη, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να νικήσει τον Στεφανάκο, που επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά και ετοιμότητα κρατώντας το μηδέν. Από εκεί και πέρα, Ζέκα και Πράνιτς ήταν εξαφανισμένοι με τον Λαγό να είναι ο μόνος από τη μεσαία γραμμή που προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες.

 

 

Αφού είδε την ομάδα του να πετάει για ακόμα μία φορά ένα ημίχρονο ο Αναστασίου δεν καθυστέρησε και προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της με την έναρξη του β’ μέρους. Η επιλογή του ήταν ο Ατζαγκούν και την παράλληλη μετατόπιση του Ζέκα σε θέση δεξιού μπακ. Κίνηση που όμως δεν είχε αποτέλεσμα, αφού ο Νιγηριανός δεν προσέφερε κάτι περισσότερο όντας καλά κλεισμένος. Οι «πράσινοι» διατήρησαν τα υψηλά ποσοστά κατοχής, αλλά οι προσπάθειές τους έμεναν πάντα στη μέση. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν απόλυτα συγκεντρωμένοι και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί ούτε τα λιγοστά στημένα που κέρδισε γύρω από την περιοχή. Με την συμπλήρωση όμως μίας ώρας αγώνα ο Ρουσκουγιέδα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Απόφαση του Σιδηρόπουλου πάντως που είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά.

 

Παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Αναστασίου έριξε στη μάχη και τον Καρέλη και Παναθηναϊκός έκλεισε τον Παναιτωλικό. Τελικά χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά για να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κομφούζιο στην μικρή περιοχή ο Πέτριτς, που είχε πάρει καλή θέση, σκόραρε από κοντά και άνοιξε το σκορ στο 67’. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια με αποτέλεσμα να αφήνει πλέον πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Αν μάλιστα οι «πράσινοι» ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το τρίποντο. Ο Στεφανακος όμως κράτησε ζωντανή την ομάδα του τόσο στο 78’ όταν νίκησε τον Καρέλη, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από εξαιρετική κάθετη του Ατζαγκούν, όσο και στο 79’ σουτ του Πέτριτς μέσα από την περιοχή. Ο Χάβος προσπάθησε να τονώσει την ομάδα του με Κάπελ και Θεοδωρίδη, αλλά με καλή ψυχολογία οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν το προβάδισμά τους και τελικά να προσθέσουν ένα ακόμα τρίποντο στο ενεργητικό τους.

 

Διαιτητής ήταν ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) με βοηθούς τους Τουμπακάρη (Αθηνών) και Σωτηρόπουλο (Αχαΐας). 4ος ο Κομίνης (Θεσπρωτίας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Κλωναρίδης (64’ Καρέλης), Λαγός (83’ λ.τ. Νίνης), Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (46’ Ατζαγκούν), Πράνιτς, Πέτριτς.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Ρουσκουγιέδα, Μπεχαράνο, Άλβες, Μαλεζάς, Γοδόι, Σκαραμοτσίνο, Βιγιαφάνιες (69’ Κάπελ), Μαρτίνες (85’ Θεοδωρίδης), Εντζεγκέλε, Φωτάκης (80’ Λάζαρ).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR