Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 19:29

Επέστρεψε στις νίκες ο Πλατανιάς, 2-0 τον Πανθρακικό

Γράφτηκε από τον
Επέστρεψε στις νίκες ο Πλατανιάς, 2-0 τον Πανθρακικό

Μετά από πέντε αγωνιστικές δίχως νίκη ο Πλατανιάς επέστρεψε στις επιτυχίες με το 2-0 επί του Παναθρακικού και ξαναπήρε αποστάσεις από τη γραμμή του υποβιβασμού.

 

Οι Χανιώτες ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καλύτεροι και κατάφεραν να το εξαργυρώσουν παίρνοντας ένα τρίποντο που τους έδωσε τη δυνατότητα να προσπεράσουν τους αντιπάλους τους.

 

Η ομάδα του Χριστόπουλου έδειξε για άλλη μία φορά πως στην έδρα της μπορεί να παίξει πολύ στρωτό κι ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δημιούργησε πολλές φάσεις, έχασε αρκετές εξ αυτών λόγω και του εξαιρετικού Αθανασιάδη, όμως, πήρε αυτό που ήθελε.

 

Ο Πανθρακικός από την άλλη είχε προβλήματα στα μετόπισθεν. Δεν πατούσε καλά ο Μελίσσης, ο Εμπόου έκανε ένα λάθος που δεν συγχωρείται, ενώ σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης δεν υπήρχε ένας παίκτης να κρατήσει την μπάλα.

 

Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Στα πρώτα λεπτά είχε τον απόλυτο έλεγχο κι έψαξε το γρήγορο γκολ με το οποίο θα έφευγε το άγχος.

 

Στο 4' η μπάλα στρώθηκε στον Τόρες, αλλά εκείνος από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Τέσσερα λεπτά μετά αστόχησε και ο Γουνδουλάκης, ο οποίος στο 11' δεν μπόρεσε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση.

 

Στο 15' ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε την πρώτη του επέμβαση σε σουτ του Τσουράκη, ενώ στο 19' δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει μετά την αδύναμη προβολή του Γουνδουλάκη. Οι Χανιώτες ως εκείνη τη στιγμή αναπτύσσονταν καλά και δεν άφηναν πολλά περιθώρια στον Πανθρακικό.

 

Ο τελευταίος ανέβηκε μετά το 20' κι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 23'. Ο Χασομέρης έβαλε μόνο του τον Ντιγκινί, ο Ολιμπά του έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε το σουτ του. Για τα επόμενα δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν την μπάλα.

 

Ωστόσο, στο 36' ο Πλατανιάς άνοιξε το σκορ. Από το φάουλ του Μιλούνοβιτς η μπάλα έφτασε στον Κουλιμπαλί, εκείνος έκανε το διαγώνιο σουτ από μέσα δεξιά και νίκησε τον Αθανασιάδη.

 

Έτσι οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα. Στο 41' ο Αθανασιάδης παραχώρησε κόρνερ ύστερα από φάουλ του Μιλούνοβιτς, ενώ στο 44' μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Μαχαμάτ στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

 

Ανώτερος και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Πλατανιάς. Οι Χανιώτες όσο περνούσαν τα λεπτά έβγαζαν και πιο εύκολα φάσεις με τον Πανθρακικό να είναι αναγκασμένος να ρισκάρει και να αφήσει χώρους.

 

Στο 57' ο Κουλιμπαλί έβγαλε μία σέντρα, ο Μιλούνοβιτς πήρε την κεφαλιά και αστόχησε. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν ένα επίσης άστοχο σουτ του Τζάνη στο 61'.

 

Στο 65' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει ο Πλατανιάς το ματς. Ο Αθανασιάδης απέκρουσε σουτ του Τσουράκη και στη συνέχεια έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε νέο σουτ από τον Γουνδουλάκη. Οκτώ λεπτά μετά ο Γουνδουλάκης πέρασε τον Μελίσση, αλλά ο Αθανασιάδης έδειξε ξανά την κλάση του πέφτοντας στα πόδια του Τόρες και στερώντας του το γκολ.

 

Στη συνέχεια ανέβηκε ο Πανθρακικός και στο 78' άγγιξε το γκολ. Ωστόσο, ο Ντιγκινί από κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ροτζέριο σούταρε χωρίς δύναμη με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Ολιμπά.

 

Η ομάδα της Κομοτηνής κέρδισε όλο και περισσότερο μέτρα στο γήπεδο, αλλά αυτό της κόστισε τελικά. Στο 84΄ο Εμπόου έκανε λάθος, ο Τετέ έδωσε στον Μιλούνοβιτς έχοντας τραβήξει τους πάντες πάνω του και ο Σέρβος με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί οι Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Γουργιώτης (Φθιώτιδας), ενώ τέταρτος ο Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτουά (46' Δημήτρης), Αγκλέρα, Ζαραδούκας, Τετέ, Μαχαμάτ, Γκουνδουλάκης, Τσουράκης (67' Αποστολόπουλος), Μιλούνοβιτς, Τόρες (77'Κάσιο)

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Βιγιαφάνε, Έμποου, Ποτουρίδης (86' Τσουμάνης), Μελίσσης, Μεχία, Ρομέου (70' Μπαϊκαρά), Χασομέρης (60' Ιγκόρ), Ροτζέριο, Τζάνης, Ντιγκινί.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR