Σάββατο, 14 Φεβρουάριος 2015 19:18

Κράτησε την παράδοση ο Πανιώνιος περνώντας νικηφόρα (1-3) απ' τα Γιάννενα

Γράφτηκε από τον

Από το 1983 έχει να χάσει στα Γιάννενα ο Πανιώνιος και με όπλο την εντυπωσιακή αυτή παράδοση οι Νεοσμυρνιώτες πέτυχε μία ακόμα νίκη στην Ηπειρο, επικρατώντας το Σάββατο (14/2) 3-1 του ΠΑΣ που γνώρισε έτσι την πρώτη του ήττα μέσα στο 2015.

 

Αρκετά ζωηρές παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες, από τα πρώτα λεπτά στους Ζωσιμάδες. Ο ρυθμός στο παιχνίδι ήταν γρήγορος και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Ο Πανιώνιος πάντως έδειξε κάπως πιο ουσιαστικός, αφού μπορούσε με μεγαλύτερη ευκολία να αξιοποιεί τις επιθετικές του προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Βελλίδη και τους αμυντικούς του.

Ο ΠΑΣ αν και έφτανε με ευκολία έξω από τα καρέ του Παπαδόπουλου, δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην τελική πάσα και συνεπώς να απειλήσει. Από την μεριά τους οι «κυανέρυθροι» άγχωναν την αντίπαλη άμυνα με στημένες μπάλες. Σταδιακά οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη κατάφεραν να κερδίσουν τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και να πιέσουν πιο ορθολογικά, όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις, αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Κουκουλάκης έδειξε σωστά την άσπρη βούλα για χέρι του Μιχαήλ και ο Μπουμάλ έβαλε στο 45’ μπροστά στο σκορ τους Νεοσμυρνιώτες.

Με άγριες διαθέσεις μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του «Άγιαξ της Ηπείρου». Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έδειξε πεισμωμένη και βρήκε άμεσα απάντηση. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, ο Τσουκαλάς κεραυνοβόλησε τον Παπαδόπουλο και έβαλε φωτιά στο ματς, φέρνοντάς το στα ίσα. Με την αύρα του γρήγορου γκολ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, ενώ ο Πανιώνιος έδειχνε τελείως ακίνδυνος.

Σε ένα σημείο που τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν για τους παίκτες του Ουζουνίδη, ήρθε ο αιφνιδιασμός. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 71’ οι Ζωσιμάδες πάγωσαν καθώς ο Οικονόμου νίκησε με κεφαλιά τον Βελλίδη. Πριν καλά – καλά συνέλθει η ομάδα του Πετράκη δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα με τον ίδιο τρόπο. Στο 74ο λεπτό ο Χατζηισαΐας έκανε το 3-1 και κλείδωσε το τρίποντο. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα αφού ο ΠΑΣ είχε ξεμείνει από κουράγιο και συμβιβάστηκε με την ήττα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Ακόστα, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς (83’ Σαπαλίδης), Μπέριος, Τσάβες, Χαρίσης.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Γιάννου (90+1’ Μπακασέτας), Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ιμπαγάσα (81’ Γκέζος), Χατζηισαΐας, Κολοβός (72’ Φούντας).

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR