Σάββατο, 14 Φεβρουάριος 2015 21:35

Mε γκολ από τον... πάγκο ο Ολυμπιακός 3-0 τον Εργοτέλη

Γράφτηκε από τον

Παρά το γεγονός ότι αδυνατούσε για 70' να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του Εργοτέλη και πήρε τελικά το τρίποντο απέναντι στους Κρητικούς, επικρατώντας με 3-0.

 

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σ’ έναν επιθετικό μονόλογο των «ερυθρολεύκων», που αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι ή προσεκτικοί θα μπορούσαν άνετα να εκτοξεύσουν το σκορ σε επίπεδα… μαμούθ. Είναι ενδεικτικό πως ολοκλήρωσαν το ματς με 36 τελικές (22 στην εστία), ενώ το πρώτο γκολ το σημείωσαν στο 70’.

Τη λύση τελικά έδωσαν δύο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Ο Ντουρμάζ άνοιξε το σκορ και ο Φορτούνης το έκλεισε με δύο προσωπικά του τέρματα, επισκιάζοντας την καλή εμφάνιση του Ντοσεβί. Χωρίς λοιπόν άγχος οι πρωταθλητές έκαναν ένα ακόμα βήμα για τον τίτλο, στέλνοντας τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στο +9 με παιχνίδι περισσότερο.

Με εξαίρεση τον Σαράνοφ, που ήταν συγκινητικός με πολλές και σωτήριες επεμβάσεις, οι Κρητικοί ήταν απλώς τραγικοί και θα θέλουν να ξεχάσουν το ταχύτερο δυνατό το ματς. Παραμένουν φυσικά στην επικίνδυνη ζώνη και θα πρέπει να παρουσιάσουν πολύ καλύτερη εικόνα αν θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Όσο για τον διαιτητή Παπαπέτρου, μάλλον τον… χτύπησε η γιορτή των ερωτευμένων. Σε ένα εύκολο παιχνίδι κατάφερε να προκαλέσει τον εκνευρισμό των «ερυθρολεύκων», καταλογίζοντας μόλις τη μία από τις τέσσερις συνολικά παραβάσεις πέναλτι υπέρ τους.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαντάνα, Γιαννούλης, Αυλωνίτης, Ελαμπντελαουί, Μανιάτης, Αφελάι (57’ Ντουρμάζ), Ντομίνγκεζ (80’ Μπενίτες), Κασάμι, Χάρα, Ντοσεβί (70’ Φορτούνης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Λαμπράκης-Πλεσίτης): Σαράνοφ (80’ λ.τ. Καβουσάκης), Ρέντζας, Γκορκς, Φιντέλεφ, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπουρσέλης, Χαντί, Κούτρης (45’ Καλέ), Ουλά (70’ Γιοβάνοβιτς), Σολάρι.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR