Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2015 19:43

H Kέρκυρα 2-0 την Καλλονή με διαιτητικό... σπρώξιμο!

Γράφτηκε από τον

Επιστροφή στις νίκες υπό… διαμαρτυρίες για την Κέρκυρα.

 

 

Οι «Φαίακες» επικράτησαν με 2-0 της Καλλονής εντός έδρας την Κυριακή (15/2) στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και την προσπέρασαν στη βαθμολογία ανεβαίνοντας εκείνοι στη 10η θέση, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

 

Το ματς ήταν ισορροπημένο, μέχρι το 33ο λεπτό, όταν και αποβλήθηκε ο Αντέγιο με υπερβολική 2η κίτρινη κάρτα έπειτα από μαρκάρισμα στον Μαρκόφσκι.

 

Οι γηπεδούχοι, παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, χρειάστηκαν τη… βοήθεια του Δασκαλόπουλου για να προηγηθούν, με το διαιτητή να καταλογίζει τραβηγμένο πέναλτι υπέρ του Καϊκούτ στο 54’, με τον παίκτη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

 

Ο Ντιόγκο πέτυχε το δεύτερο τέρμα στο 77’, επιτρέποντας στην Κέρκυρα να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει για 8ο συνεχόμενη αγωνιστική αήττητη στο «σπίτι» της.

 

 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά, με την Κέρκυρα να πιέζει περισσότερο για το γκολ στα πρώτα λεπτά, αλλά την Καλλονή να έχει την καλύτερη στιγμή στο ξεκίνημα. Στο 5ο λεπτό, ο Μανούσος έφυγε στην κόντρα κι έβγαλε την μπαλιά στον Λεοζίνιο που επεχείρησε το συρτό σουτ, με τον Κουτζάβασιλη, όμως, να λέει «όχι» με διπλή προσπάθεια.

 

Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν καλά τους χώρους της πιο δραστήριας -με… πρωτοστάτη τον Γκαζαριάν- Κέρκυρας και παράλληλα «κυνηγούσαν» κυρίως με αντεπιθέσεις το γκολ. Το παιχνίδι είχε ένταση και νεύρα, αλλά όχι και ρυθμό, λόγω των συχνών διακοπών για μικροτραυματισμούς.

 

Στο 33ο λεπτό, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Δασκαλόπουλος καταλόγισε φάουλ σε μαρκάρισμα του Αντέγιο στον Μαρκόφσκι λίγο έξω από την μικρή περιοχή, με τον παίκτη της Καλλονής να δέχεται τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας πρόωρα την άγουσα για τα αποδυτήρια. Η αποβολή προκάλεσε δικαιολογημένα τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων και ανάγκασε τον Βαγγέλη Βλάχο να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του, αποσύροντας τον Λεοζίνιο για να περάσει στο ματς τον Κριπιντίρη, ενισχύοντας την άμυνά του.

 

Με παίκτη παραπάνω, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τους Ναγιάρ και Κουμπούτια να δημιουργούν ευκαιρίες, χωρίς, όμως, αυτές να καταλήγουν στα δίχτυα του Χογκ.

 

 

Με ώθηση από το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η Κέρκυρα μπήκε ορεξάτη στην επανάληψη, αλλά η Καλλονή κατάφερνε να κρατά επάξια το μηδέν και μάλιστα απειλούσε όποτε της δινόταν η ευκαιρία, κυρίως με τον Χουάνμα.

 

Άλλο ένα τραβηγμένο σφύριγμα, όμως, επέτρεψε στην Κέρκυρα να αποκτήσει ξανά πλεονέκτημα, αυτή τη φορά και στο σκορ. Στο 54ο λεπτό, ο Καϊκούτ βρέθηκε ανάμεσα στους Πιπίνη και Αναστασιάδη μέσα στην περιοχή κι έπεσε στο έδαφος χωρίς ιδιαίτερη πίεση, με τον Δασκαλόπουλο να καταλογίζει εν μέσω διαμαρτυριών πέναλτι. Ο Καϊκούτ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, «γράφοντας» στο 55` το 1-0.

 

Οι «Φαίακες» έψαξαν και δεύτερο γκολ, αλλά οι αμυντικοί της Καλλονής έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Παρόλα αυτά, στο 77` ο Φάμπιο κατάφερε να βρει τον Ντιόγκο κι εκείνος μπήκε με ωραία ενέργεια στην περιοχή, κάνοντας το διαγώνιο σουτ για το 2-0.

 

Οι παίκτες του Βλάχου δεν παράτησαν στιγμή το ματς, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε, με τους φιλοξενούμενους, πάντως, να αναχωρούν από το νησί με δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

 

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας), καθώς διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Βοηθοί του ήταν οι Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), ενώ τέταρτος ήταν ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζάβασιλης, Σιόντης, Ντιόγκο, Ντιμιτρόφσκι, Κουμπούτια, Ντιμιτρόφσκι, Ναγιάρ (89` Κρητικός), Ανδρεόπουλος, Φάμπιο, Γκαζαριάν (90`+1 Κόντος), Καϊκούτ (70` Λεάλ), Μαρκόφσκι.

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Πιπίνης (68` Πετρόπουλος), Αναστασιάδης, Αντέγιο, Κεϊτά, Καλτσάς (79` Μίνγκας), Μανούσος, Λεοζίνιο (38` Κριπιντίρης), Γιορέντε, Χουάνμα.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR