Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2015 19:48

Η Βέροια πέρασε (0-2) απ' τη Λιβαδειά, βυθίζοντας το Λεβαδειακό

Γράφτηκε από τον

Ο απόλυτος ορισμός της απόδρασης. Τρεις τελικές είχε σε όλο το 90λεπτο η Βέροια, αλλά κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και κόντρα στη ροή του αγώνα κατακτώντας ένα πολύτιμο τρίποντο στη Λιβαδειά.

 

 

Ο Βαγγέλης Μάντζιος έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά ο Μαραγκός στο 84’ και ο Καλτσάς στο 89’ σημάδεψαν σωστά βάζοντας την σφραγίδα τους στη νίκη της «Βασίλισσας του Βορρά» με 0-2 επί του Λεβαδειακού στο αρνητικό ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου.

 

Ένα αποτέλεσμα, το οποίο οριστικοποιεί σχεδόν σε απόλυτο βαθμό την παραμονή για την ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο και της δίνει τη δυνατότητα να παίξει ελεύθερα στη συνέχεια για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Αντίθετα, διατηρεί τους Βοιωτούς κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και τους πολαπλασιάζει την πίεση εν όψει των δύσκολων αγώνων, που ακολουθούν.

 

Κακό παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν αυτό που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο α’ μέρος με τον Λεβαδειακό να είναι ελαφρώς καλύτερος. Οι γηπεδούχοι είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Τζινάρ. Η Βέροια από την πλευρά της παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και επιλέγοντας έναν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι έφτασε ελάχιστες φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

 

Η πρώτη επικίνδυνη κατάσταση καταγράφηκε στο 26’ όταν ο Τζινάρ ήταν σε ετοιμότητα και δεν δυσκολεύτηκε να σταματήσει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ορτέγκα. Η καλύτερη όμως ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε οκτώ λεπτά αργότερα όταν ο τερματοφύλακας της Βέροιας είπε όχι σε καλό μακρινό σουτ του Μάντζιου, που τροφοδοτήθηκε ελάχιστα στο α’ μέρος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση και στο 36’ κατέγραψαν την πρώτη τους τελική στο ματς. Οι Μπεν και Ντουμίτρου συνδυάστηκαν, αλλά ο Σηφάκης δήλωσε παρών και απόκρουσε το σουτ του Ιταλού από το ύψος της περιοχής.

 

Στο β’ μέρος η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε με τον Λεβαδειακό να ανεβάζει την απόδοσή του και να αυξάνει την πίεσή του στον Τζινάρ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας όμως ήταν ο… φύλακας άγγελος των φιλοξενούμενων και κρατούσε την ομάδα του στη διεκδίκηση του αγώνα. Η αρχή των χαμένων ευκαιριών για τους γηπεδούχους ξεκίνησε στο 50’ όταν ο Μάντζιος σούταρε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση εντός περιοχής αναγκάζοντας σε σπουδαία επέμβαση τον Τζινάρ. Η συνέχεια δόθηκε στο 58’ με τον Έλληνα επιθετικό να σουτάρει από καλή θέση άουτ και στο 72’ τρίτωσε το κακό με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την κεφαλιά του να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

 

Ο Μάντζιος στο 74’ τελικά βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ αυτό δεν μέτρησε ποτέ καθώς υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. Κι ενώ ο Λεβαδειακός πίεζε, η Βέροια, που είχε περάσει τη μεσαία γραμμή ελάχιστες φορές στο β’ μέρος και πιέστηκε πολύ, βρήκε ανοιχτούς χώρους στην αντεπίθεση και χτυπώντας στα τελευταία λεπτά πήρε σπουδαίο διπλό. Η αρχή έγινε στο 84’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεν ο Μαραγκός ξεμαρκαρίστηκε ωραία στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Σηφάκη ανοίγοντας το σκορ. Το σοκ για τους γηπεδούχους ήταν μεγάλο και άμεσα βγήκαν μαζικά στην επίθεση για να γλιτώσουν τουλάχιστον τον βαθμό. Οι φιλοξενούμενοι όμως με ταχύτατη αντεπίθεση και εκπληκτικό γκολ του Καλτσά μετά από σέντρα του Γεωργιάδη στο 89’ διαμόρφωσαν το τελικό 0-2.

 

Διαιτητής ήταν ο Σταύρος Μάνταλος του Συνδέσμου Καβάλας. Βοηθοί του οι Σπύρος Γουργιώτης, Βασίλης Καμπούρης των Συνδέσμων Φθιώτιδας και Εύβοιας, αντίστοιχα.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Τριποτσέρης (62’ Πελέ), Στάθης, Κώτσιος, Μάντζιος, Ζίτο, Βούκσεβιτς (50’ Κατίδης), Τομάς, Ορτέγκα (75’ Μρντάκοβιτς), Μιλοσάβλιεβ, Γκόμεζ.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Μαραγκός, Μπατιόν, Βάσκες (82’ Βεργώνης), Καλτσάς, Τάτος (67’ Καμπαγέρο), Μπεν, Ντουμίτρου (75’ Γεωργιάδης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR